בבקשה עזרה דחופה

בבקשה עזרה דחופה

שלום לכולם אני פעם ראשונה בפורום ויש לי שאלה שמטרידה אותי-אולי למישהו יש תשובה הבן שלי (בן 8) עם הפרעת קשב וריכוז ומטופל תרופתית. לאחרונה היתה תקופה (של שלושה שבועות בערך) בהן הוא מצמץ חזק בעיניים כאילו יש לו בעיות ראייה (ואין לו) והוא לא היה שולט על זה-זה קרה בעיקר בשעות הערב. כשהפסיקו המצמוצים בעיניים הוא התחיל פתאום לעשות מין כחכוח בגרון, (כאילו מאמץ את השרירים או משהו בגרון) והוא עושה את זה כל הזמן (כבר שבוע בערך) ואמר שאפילו המורה העירה שזה מפריע לה. והכי הכי חשוב וזה מטריד את כולנו- הוא נוהג להוציא קולות (רמים במיוחד) לפעמים זה סתם צרחות, כאילו לשחרר משהו מבפנים, או שהוא עושה קולות כמו יללות חתולים, או כל מיני קולות אחרים לא ברורים. זה קורה כשהוא מתעורר בבוקר, זה קורה כשהוא מתוסכל-אז הוא מביע את זה בכמה צווחות של אוף... וכו' אנחנו מבקשים ממנו להפסיק ואומרים לו שזה מפריע, האם יש לו שליטה על הצווחות האלה בכלל? האם הצווחות, המצמוצים וכו' זה קשור לטוראט? האם מישהו מכיר את זה? מה עושים עם זה? תודה על כל עיצה או עזרה אפשרית

שביק

New member
שלום דורה, ישנן כמה שאלות שיש לשאול

בטרם נדע אם מדובר בטוראט או לא. אילו תרופות הוא מקבל וכמה זמן? האם בנך עבר איזה אירוע טראומטי כלשהו לפני שהתחילו הטיקים השונים? האם בדקתם קיומם או אי קיומם של חיידקי הסטרפטוקוקים? אילו תופעות קיימות בנוסף אם קיימות? חשוב לציין! לא כל טיקים, כאשר הם "רק" שבוע-שבועיים הם אכן טוראט. יש ליצור קשר עם נוירולוג ילדים אשר מוחה לטוראט. כלומר: לאיבחון וטיפול נכון בטוראט. את מוזמנת ליצור אתי קשר טלפוני. אשלח לך במסר. בברה ובהצלחה שביק

היי דורה,

על פניו זה נשמע מאוד כמו טוראט, אבל כדי לאבחן בוודאות כדאי לך לפנות לאחד מהמרכזים המתמחים בכך בבתיה"ח. (למעלה ב"סרגל" יש קישורים לכל המקומות הרלוונטיים. כמו כן אתם יכולים לפנות במסר אל שביק, היא תעזור לכם מאוד). חשוב מאוד שתלכי לאחד המרכזים המוסמכים הפועלים בבתיה"ח ולא לכלמיניי פסיכולוגים שרלטנים המכנים את עצמם "מומחים לטוראט". אם אתם מסוגלים להרשות לעצמכם, ניתן לקבל איבחון וייעוץ פרטי מן הפרופסורים שמנהלים את המחלקות הללו, וככה לא צריך לחכות בתור (התור למחלקות הללו ארוך מאוד, לפעמים תור של חודשים). האם התופעות הללו החלו אחרי נטילת ריטאלין? אם אכן בדובר בטוראט, אזי קשה מאוד לשלוט על הצווחות, וגם אם מצליחים לשלוט בהן, זה לזמן מוגבל מאוד. מומלץ מאוד שלא תעירו לו על זה. (תאמיני לי, שאם הוא היה יכול להימנע מהצרחות, הוא היה נמנע מהן גם בלי שתעירו לו... טוראטניקים עושים דברים "מוזרים" רק כי הם לא מסוגלים להימנע מהם.) חשוב מאוד שתדברו עם המורה, כדי שלא תחשוב שהוא "עושה דווקא", ושלא תתנכל לו עקב כך. כדאי גם שהיא תהיה עם "יד על הדופק" ותבדוק האם ילדים אחרים מציקים לו עקב התופעות האמורות. ולסיום, העצות הכי טובות שאני יכולה לתת לכם... שלא תרחמו על עצמכם ובטח שלא עליו, שלא תעזו להנמיך ציפיות מהילד, שלא תתביישו בטוראט שלו או בו, ו...כדאי לכם מאוד להתחיל לקרוא אחורה את דפי הפורום הזה, שיש בו כמויות לא מבוטלות של מידע. מקווה שעזרתי במשהו.

כוכב7

New member
דורה שלום

מכיוון שאת מציינת שרק לאחרונה החלו הטיקים הקוליים והמיצמוצים אני ממליצה לך לקבוע תור במרפאה בבית חולים - ולחכות , ובמהלך התקופה לעקוב אחר הטיקים , לרשום . וחשוב במקביל לדבר עם המורה שתתעלם מהטיקים , וגם אתם תתעלמו , אם הנושא עולה מבנך - זה מפריע לו וכד... תגידו לו שכמו שזה בא יש סיכוי סביר שזה ייעלם... בברכה כוכב 7

למעלה