בבקשה עזרה דחוף.

dafna333

New member
בבקשה עזרה דחוף.

בני בן 11.5 קם הבוקר עם כאב חריף וחד בצד ימין של הצואר. מחזיק את הראש מופנה לכיוון צד שמאל וכל תנועה ימינה כואבת מאוד. הכאב פתאומי מכל תנועה קטנה והוא פוחד לסובב את הראש. הבעיה לא התרחשה כתוצאה מפעולה מסויימת, כמו שציינתי התעורר כך בבוקר. לפני כמה ימים היה חולה במעין שפעת עם צינון וגרון מודלק וחזר לפעילות ביומיים האחרונים. מה יכולה להיות הסיבה והאם זה ישתחרר מעצמו? איך ניתן להקל? אודה לך על תשובה מהירה ככל האפשר, דפנה.

dafna333

New member
ותוספת-

ניסינו לחמם את המקום ולא עזר. ניסיתי בעדינות להרפות את איזור השכמות, נגיעה בצואר כואבת לו מאוד, ניסינו סיבובים קטנים עם הראש אך שוב הוא פוחד וכל הזמן מתכווץ. האם יש חשש לפגיעה עיצבית במהלך השינה וכך פתאום או שאולי זה רק לחץ על העצב ואפשר להסיר אותו בעיסוי ותרגילים? אשמח לעיצה , אני עובדת עם מגע. תודה.

rafagav

New member
בהתחלה הכי טוב דווקא קירור

דווקא לקרר את האיזור!! (קרחום מהמקפיא, עטוף במגבת...). מגע - רייקי מעולה למצבים כאלה!! סדרת תרגילים נוספת, מהיוגה = שילוב של תנועה עם ריכוז, יכולה לסייע!!

dafna333

New member
שלום לך ותודה

למה דווקא קירור, אני יודעת שדווקא חום מרפה את האיזור , מרחיב את כלי הדם ועוזר לזרימה לאיזור אתמול בשבע בערב היתה הקלה אך היום בבוקר שוב הייתה החמרה. האם זה בטוח שאין מה לחשוש מנזק. מה האפשרויות שיכולות להיות? תודה שוב דפנה.

צוואר תפוס

מספר סיבות, כאשר השכיחה יותר נקראת "טורטיקוליס" ומדובר למעשה בדלקת של שריר בצוואר. צריך להבדק ע"י רופא ילדים ואורתופד בהקדם שיוכלו לשלול סיבות אחרות ולהמליץ על טיפול.

dafna333

New member
תודה דר קרסין

לא יכולנו לחכות בשלב זה עד לתור וקבלת תוצאות אבחנה אצל אורטופד, הילד סבל מאוד וחיפשתי משהו מהיר ויעיל לשלב הראשון, כדי להקל את הכאב. הבוקר פניתי לחברה למקצוע [שלי], שמתמחה בילדים ברפואה סינית. תודה לך, יש הטבה משמעותית נכון להערב. חשבתי בכל זאת לקבוע גם תור לבדיקה אצל אורטופד, כדי שיהיה כיוון במה מדובר וכדי שיהיה קל לכוון את הטיפול, אם ברפואה סינית או המערבית. רוב תודות לכם דפנה.

למעלה