בבקשה עזרה דחוף!!

ליליוש

New member
תביני ש..

תביני שהוא לא ידע מה לעשות עם העצמו זה מאוד קשה לקבל ידעה שאתה נדבקת באיידס הוא באותו רגע רצה למות הוא החזיק סכיין והתחיל לאיים שהוא יעשה לעצמו משהו וששאלנו מה קרה הוא החליט לספר לנו שהוא נדבק באיידס.

ליליוש

New member
בבקשה עזרה דחוף!!

יש לי בעיה ענקית: יש לי ידיד מאוד מאוד טוב אנחנו מכירים כמעט 11 שנה אנחנו בני 16 ולפני שנתיים הוא עבר לפנימיה והמשכנו לשמור על קשר אבל מאז שהוא עבר לשם הוא התחיל לעשן ולעשות בעיות "ילד מופרע" ולפני שהוא עבר הוא היה ילד מאוד שקט. לפני כמה חודשים הוא וכמה חבר´ה מהפנימיה שלו החליטו ללכת לזונה. אני לא יודעת למה אבל הוא החליט ללכת לעשות בדיקת איידס. לפני שבוע אמרו לו ש90% שהוא נדבק במחלה. יום שלישי (מחר) הוא מקבל תשובות של בדיקות אחרות. אנחנו (כמה ידידים שלו) מאוד מפחדים ודואגים לו.הוא החליט לספר לנו אחרי שהוא רצה שנעשה איתו "ברית דמים" (נעביר דם בנינו) אף אחד לא הסכים ואז הוא החליט לספר לנו שהוא כנראה נדבק באיידס. ההורים שלו לא יודעים כי הוא לא רוצה "להדאיג" אתם אנחנו מנסים לשכנע אותו לספר אבל הוא לא מוכן עד שהוא לא ידע שהוא בטוח חולה. עכשיו יש לי כמה שאלות והם : *האם אנחנו בתור חברים (ושכנים של ההורים) צרכים ללכת לספר לההורים שלו? *מה ההבדל בין אדם שנשא איידס לבין אדם חולה ? *אם הוא נשא או חולה יש לו זמן מוגבל לחיות ? *מה אני בתור ידידה יכולה לעשות כדי לעזור לו?? *ולאן צריך להפנות אותו כדי שהוא יקבל את התמיכה שהוא זקוק לה עכשיו (מהחברים שלו הוא מקבל תמיכה רק בטלפון כי הוא בפנימיה ואני חושבת שזה לא כל כך עוזר לי) בתודה מראש עוד ילדה שדואגת לידיד טוב שלה

תשובה

1. אסור לכם לספר להוריו. רק הוא יחליט אם לספר, למי ומתי. 2.נשא איידס הוא אדם שנדבק בנגיף איידס אך מרגיש בריא. חולה איידס אינו בריא אם אינו בטיפול. 3.נשא איידס ללא טיפול עשוי לחיותעד 8- 12 שנים. עם טיפול עשוי לחיות הרבה יותר שנים. 4.בתור ידידה קבלי אותו כמו שהוא. תני לו את ההרגשה שאת נשארת חברה שלו בכל מצב. אם הוא ימצא נשא הוא יכול לקבל עזרה מנשאים אחרים. הוא יכול להוועץ אתי בטלפון.

Jony Jerusalem

New member
הקשיבי

אם הוא נשא או לא זה עניינו שלו ורק שלו. אסור לאיש ללכת לספר לאף אחד. אתם אנשי אמונו וסודו ובמידה שתעשו משהו לא בהסכמתו אז כנראה אתם לא חברים. אני מוכן לסייע לכם ככל שנדרש כולל להפגש, להרגיע, לתמוך ולהיות אח גדול עם אוזן קשבת ויד עוזרת. צרו איתי קשר למייל ואני מבטיח שלפחות נשפר את המצב שלו ושלכם כאחד. ג´וני

למעלה