בבקשה עוד תרגום

oferashkenazi

New member
בבקשה עוד תרגום

אני פשוט לומד לאדינו עכישו ממש באופן יסודי כי אני ארצה לדבר עם עהילדים שלי את השפה המדהימה הזו.יש לי הרבה בעיות בדקדוק ולכן אני רוצה לשאול הרבה שאלות. תודה למי שיוכל לתרגם לי את המשפטים הבאים: 1.אל תצעק, אל תדאג,אל תפחד,אל תלך,אל תיגע, אל תדבר 2.איך אומרים: מה כוונה ? ואיך אומרים מה אתה מתכוון? 3.איך אומרים כאילו? 4. איך אומרים "אז" כמו SO אז הוא אמר לי.... 5 איך אומרים גן ילדים?

ליז 32

New member
תרגום חלקי

אל תצעק - נו אצ'ס ווויאס אל תדאג - נו תסיקליאס אל תפחד - נו טספנטס אל תלך - נו טב'ייס אל תדאג - נן תסקלאס אל תלך - נו טב'ייס אל תיגע = נו טוקס אל תדבר - נו פבלס כאילו - כומו

idika

New member
הנה תרגום של חלק המילים

no grites -אל תצעק no tesretesh -אל תלחץ no tespantes-אל תפחד no tokes-אל תיגע no avles - אל תדבר no teestreches - אל תדאג ke keres dizir - למה אתה מתכוון entonses -אז

רותי ב.

New member
קודם כל הערה כללית לליז ולאדית

בכתיבת הביטויים בלאדינו הן בעברית והן בלועזית : no te estreches - נו טי איסטריצ'יס - אל תלחץ no te espantes - נו טי איספאנטיס - אל תפחד no kudyes - נו קודייס או - no te sekleyes - נו טי סיקלייס - אל תדאג no te vayas - נו טי ב'אייאס - אל תלך יש להפריד את ה-טֵי - te מהפועל עצמו. גם בכתיבה באותיות לועזיות יש כללים, וגם בכתיבת לאדינו באותיות עבריות. את הכללים ניתן לראות במאמרי הפורום למשל אחרי התנועות צירה (ֵ) או סגול (ֶ) צריך לכתוב את האות "י". עוד כלל - אחרי התנועות פתח (ַ) וקמץ (ָ) בתוך מילה - יש להוסיף את האות "א". גן ילדים - jardino de kriaturas - ג'ארדינו די קריאטוראס כאילו - komo ke - קומו קי ..

SuzieRS

New member
יייששש...../images/Emo51.gifלמנהלת! על היד המכוונת

המובילה ועל ההסברים המנומקים.
אם אפשר: לבקש מהחברים (ואולי גם הלסביר איך ולמה) להשתמש פחות -רק לפי הצורך- בנקודות הכתומות. יותר מעניין לקרוא שירשורים מאשר הודעות בודדות. רותיקה
ייא מ'איסקארינייאי ....!

SuzieRS

New member
תוספות...

* estrechar = להצר - גם לאחר כביסה * לחץ = presion *ללחוץ = apretar , ללחוץ נפשי= azer presion * sekleyes-לא יודעת באיזה ניב זה. בניב איסטאנבולי אומרים no te sikileyes-sikileyar-- המקור טורקת: sıkılmak * komo ke גם komo si * גן ילדים = mestra רותיקה חנום,
נו מוס דישיס אסקארינייר!

רותי ב.

New member
Suzie

לה פאלאב'רה sekleyes - לה טומי די לו קי אסקריב'יו ליז קומו און אנש'ימפלו פארה אקספליקאר קומו אסקריב'ירלה .. אי אנסינה יו מי אקודרו קי דיזיאמוס טאמביין. ב'ירדאד קי "ללחוץ" סי פואדי דיזיר אפריטאר, אי מיזמו באסטיריאר .. (סי מי אקודרו ג'וסטו..) אין ביירב'ו ג'ארדינו די קריאטוראס, מי לו אמביזו זלדה, אנטיס די און אניו , קואנדו טיניאה די דאר אונה הרצאה אין ירושלים, אי לי דימאנדי פור איסטה פאלאב'רה אי אוטראס. אמאנייאנה אוטרונה ב'ס טינגו די אזר און מודו די אקטיב'ידאד אין ירושלים, אי קומו אנטיס טינייאה די מיניסטיר קי מי אקונסיז'י די קואנטוס ביירב'וס. פור איסטו ב'ו איסקריב'יר אוטרה ב'יס

SuzieRS

New member
../images/Emo50.gifאמאניאנה קירידה.

אלורה דיספויס אב'לאמוס. קונטאמוס טודו

faridi

New member
מא, רותי...

האות י' עלולה להטעות אותי ועוד כמה שיחשבו שזה חיריק במקום צירי או סגול. ידוע לי שאצל אחינו בני אשכנז מצרפים את האות ע' במקום צירי או סגול (כמו שאבעס). מה את מציעה?

Sarika

New member
faridi אמנם השאלה מופנת לרותי...

בכל זאת אענה לך. הכללים שעליהם כתבה רותי, הם כללים מקדמת דנא וקטונו מלשנות אותם, וכדי שאתה או אחרים לא תטעו, כל אשר עליכם לעשות זה לשנן את הכללים. ראה דוגמא לאחד מהכתבים הקדומים בלאדינו - סדור נשים משנת 1550

רותי ב.

New member
תודה, שריקה.

זהו, עכשיו עם המחשב החדש, אני מקווה שאוכל להיות פה קצת יותר בלי שיהיו תקלות כל פעם.

למעלה