בסיס מעולה לגלידה
גלידה סמיפרדו(גלידה רכה ) בסיס: 8 חלמונים 250 גרם סוכר 50 סמק מים וניל 800 שמנת מתוקה הכנה: ממיסים בסיר קטן את הסוכר עם המים עד לקבלת סירופ סמיך אבל לא מידי, להוריד מהאש כשמתחיל לבעבע ועדיין לא משנה צבע.(למי שיש מד חום סוכר זה 117 מעלות את החלמונים מערבבים במהירות גבוהה במיקסר ושופכים בזילוף דק את הסוכר, ממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם בהיר ואורירי. מוסיפים את הוניל. מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב ומקפלים באופן ידני לחלמונים. מקפיאים בקופסא . גיוונים: אפשר להןסיף, 100 גרם ממרח חלבה, ויש גלידת חלבה. ועוד: 100 גרם גנש שוקולד תמצית קוקוס וקוקוס קלוי, עוגיות אוראו שבורות, חמאת בוטנים, 100 גרם וכיד הדמיון מומלץ אם מכינים גלידת וניל להשתמש במקלות וניל.