בבקשה להיכנס

אבג55

New member
בבקשה להיכנס

מישהו יודע איך לטפל בדלקת עיניים של סוסים?
תודה

primetime1

New member
האם אתה עובד עם וטרינר על בסיס קבוע?

זה הזמן להתקשר אליו. בכלל לא בטוח שהוא צריך להגיע, וחלק מהשירות של וטרינר זה גם לתת ייעוץ בטלפון.
הוא יכול להסביר לך איך לטפל.
בדרך כלל דלקות עיניים הן דבר פשוט שבטיפול נכון יעברו מהר מאוד. היתרון הוא שהוא יהיה מעורב מההתחלה, כך שאם חלילה לא מדובר רק בדלקת פשוטה, והוטרינר יצטרך להגיע לטפל, הוא ידע את התרחשות העניינים מתחילתה.
במידה ואתה צריך המלצה על וטרינר, תכתוב היכן אתה גר כדי שנוכל להמליץ לך על וטרינר שעובד באיזור שלך.

kenz

New member
בלי קשר לוטרינר

שאליו לדעתי לא מומלץ אלא ח-ו-ב-ה להתקשר.
אם זבובים יושבים לו בזוית העין, אפשר להקל עליו את המטרד (כי הם נמשכים אקסטרא אל ההפרשות של הדלקת), ע"י מסכת רשת לעיניים.
ושוב, זה בלי קשר לתקשורת עם הוט !

שירגיש טוב המסכן.

תםטםOHIO

New member
בעיה נוספת שקשורה לזבובים

היא תולעת הברומנה (מהמילה חברון היכן שנמצאה לראשונה)
תולעת הברונמה מועברת באמצעות הזבוב ובוקעת בעין משם היא מועברת אל הדם ופוגעת באברים פנימיים.
הברונמה במצבה הראשוני נראית כמו גוף צהוב בקצה העין מלווה בהפרשות והתרחבות של העפעף.
הטיפול מחייב אבחון וטרינרי.

בברכה

hanyou12

New member
יש עוד פתרון

שעשוי לחסוך מעט בעלויות (אני לא יודעת עד כמה זה באמת יעיל כי לא ניסיתי).
ראיתי שעמותה בריטית להגנת סוסים משתמשת בזה בסוסים במדינות עולם שלישי שבהן אוכ' הזבובים מאוד מאוד גדולה והסוסים ממש סובלים (בעיקר סוסי עגלות, כי זו הדרך של האנשים שם להתנייע).
הם יוצרים מבד פרנזים ותולים את זה על הראשיות של הסוסים. זה גם מצל להם מעט על העיניים וגם מזיז את הסוסים באופן פאסיבי (הסוס זז - זה זז). ממה שראיתי בסרטון שלהם ביוטיוב זה לא ממש מפריע לסוסים וזה באמת עוזר להם.

http://www.youtube.com/watch?v=pRfdusFHae4

ויש עוד סרטון אחד שבו הם מראים ממש ערכה עם מתקן יותר מתקדם כזה:

http://www.youtube.com/watch?v=h6A4aORQ_Lo&feature=plcp

פתרון ממש יפה לדעתי

giri

New member
זה עזר לסוסים אצלנו

יש את זה גם לרכישה. זה בהחלט עוזר להרחקת זבובים.
הסרטון שלך זעזע אותי... פעם הבאה בבקשה שימי איזו אזהרת מראות קשים, מסכנים הסוסים האלה.

hanyou12

New member
אוי סליחה...

בעיני זה לא היה נראה כזה נורא... אני הייתי צריכה לחשוב על זה, סורי. כבר יצא לי לראות דברים הרבה יותר גרועים מזה אז זה ממש כסף קטן בשבילי.
בפעם הבאה אני אסנן ו/או אשים אזהרה!

giri

New member
no harm done

kenz

New member
הבעיה עם פרינג' לעומת מסכה

זה שמסכה באה עצמאית, ולפי נסיוני, גם יורדת ככה (הסוס מגרד אותה על משהו/היא נתפסת במשהו ויורדת.
הפרינג' בד"כ בא ומתחבר על ראשיית בית, שאמורה במטרתה לא לרדת מהסוס. ולכן אם את משחררת עם ראשייה, יש סיכוי שהסוס יתפס במשהו.
לכן אני עברתי למסכה (בתחילת דרכי אפילו שזרתי פרינג'ים עצמאית... למרות שלא יצא לי כל כך יפה).

hanyou12

New member
לא חשבתי על זה...

זה כמו שההורים של חבר שלי תמיד שמים על החתולים שלהם קולרים עם גומי כדי שאם הם נתפסים במשהו זה יירד ולא יתפוס גם אותם.
יכול להיות שהמטרה שלהפרינג' זה באמת בזמן עבודה או בתא, והמסיכה מתאימה יותר למרעה.

לא נראה לי בעיה

כלומר הפרנז'ים עצמם לא נראים לי בעייתים, כי הסוס יכול למשוך ולקרוע אותם בקלות.
אנחנו משחררים עם ראשיות בית. במקומות בטוחים (כמו מגרש רכיבה) ואין בעיה של התפסות.
בעיה אחרת שנראית לי, היא הרצון של סוסים שנמצאים ביחד לכרסם אחד לשני את הפרנז'ים.
בכל מקרה זה רעיון חמוד מאוד,
ממה את הכנת את הפרנז'ים? אני אנסה להכין גם.
תודה רבה.

kenz

New member
קניתי שרוכים עגולים

ופעם מצאתי באינטרנט הסברים לקליעה,, אבל אפשר פשוט לתפור אותם לתוך פס בד עבה כמצחיה.

למעלה