בבקשה ייעוץ

בבקשה ייעוץ

היי

זאת פעם ראשונה שאני כותבת בפורום, למרות שכבר נכנסתי וקראתי לא מעט...
אז גם אני סובלת מאנדומטריוזיס ואפילו דיי חמור (לפי הגדרת הרופאים). בקצרה היום יש לי ציסטות גדולות בשתי השחלות (6 ס"מ ו 4 ס"מ) ועוד נגע בין הרקטום לנרתיק (3 ס"מ). יש מלא הידבקויות והכל מעוות
אני מניחה שכל המונחים מוכרים לכן מניסיונכן.
אני במעקב מלפני חצי שנה אצל ד"ר קאופמן בכרמל והמלצתו הייתה להתחיל טיפולי הפריה ולא לרוץ לניתוח. היום אני כבר אחרי 2 סבבים - בראשון דקרו לי ציסטה ולא היו ביציות טובות, בשני היו הפריות והחזירו לי 2 ולצערי לא נקלט (אין עוברים מוקפאים). זהו סיפור חיי בחצי שנה האחרונה.
בגלל הכישלונות החלטתי לפנות לייעוץ נוסף אצל ד"ר אליצור באסותא. מהפגישה איתו יצאתי מבולבלת לגמרי. הוא ממליץ לא להמשיך בהפריות מכיון שהסיכון לזיהום מאוד גדול במקרה שלי (בשתי השאיבות קיבלתי אנטיביוטיקה מאוד חזקה ואישפזו אותי ל 24 שעות השגחה) ולרוץ לבדיקות נוספות ולהתערבות כירורגית ושלח אותי לד"ר סוריאנו בתל השומר. כלומר, ההפך ממה שהמליץ ד"ר קאופמן.
לצערי, ניסיתי לקבל טופס 17 והקופה לא מאשרת, מכיון שאני מהצפון ואני יכולה לפנות לבה"ח כרמל.
שאלותי:
1. האם יש סיכוי לקבל טופס 17 למרות שאני מהצפון? האם שווה להלחם?
2. אני יודעת שאתן לא רופאות אבל נסיון הוא לא פחות חשוב - מה דעתכן? להפסיק הפריות? לעבור לניתוח?
3. איזה בדיקות מעבר לאולטרסאונד שגרתי כדאי/צריך לעשות?
4. איך שומרים על אופטימיות???

זואילי

New member
ברוכה הבאה

1. לדעתי תמיד טוב להילחם על טופס 17. בטח שבשביל סקנד אופיניון. אבל לדעתי הסיכויים לקבל באמת נמוכים. מה גם שאת מטופלת במרפאת אנדו בכרמל. אז זו רק שאלה של אם יש לך כוחות ובא לך להתעמת עם הקופה.

2. מכיוון שאני מאודדדד תופסת מד"ר אליצור ומנסיונו כרופא פוריות עם המוני אנדואיות - הייתי מקשיבה לו. לגמרי. בואי נגיד ככה, הוא ממש לא מאלה שישר ממליצים על ניתוח. אבל אם הוא ראה לנכון שטיפולים (שאיבה) מסוכנים לך במצב הנוכחי - הייתי מקשיבה לו.

לדעתי, תקבעי שוב לקאופמן. תספרי לו מה עברת. בכל זאת - חצי שנה בחיי אנדואית שמנסה להרות בכל חודש וטרם הצליחה - זה משהו שצריך לעדכן את רופא האנדו. ואולי היום, ולאחר בדיקה, הוא גם ישנה דעתו. יש לך ציסטה אחת גדולה מאוד שבד"כ ממליצים לנתח. והשנייה גם צומחת יפה. כל טיפול עכשיו של סטימולציה יכול לגרום להן לגדול עוד יותר וזה מסוכן.
חשוב גם שתגידי לקאופמן שדקרו לך ציסטה. בואי נגיד ככה - היו "ביצים" למי שעשה לך את זה. בודדים שואבים אנדומטריומות. מזל גדול שזה לא הוביל לזיהום או דימום!!

אז לשאלתך - אני בהחלט הייתי עוצרת את הטיפולים כדי להמשיך בירור עם רופא אנדו.
ואם לא תקבלי טופס 17 לתה"ש אז מהר מהר לקבוע תור לקאופמן. מאיך שהוא נשמע לי (התארח כאן) - אני חושבת שהיום הוא יסתכל על המקרה אחרת (מקווה...).
מה שבטוח - בעניין הטיפולים הייתי מציעה לך להישאר אצל אליצור ולא לחזור להיות מטופלת איפה שעשית את 2 הטיפולים הראשונים. כי את צריכה רופא פריון שמבין ומתייחס לאנדו. ואליצור הוא כזה. ויש לו רזומה בעניין.

לגבי בדיקות נוספות - לא יודעת.. אליצור צייד אותך בכאלה?

איך לשמור על אופטימיות?
הידיעה שיש מטרה. וכדי להגיע למטרה צריך לעבור דרך.
גם אם הדרך קשה וארוכה.
אני תמיד מתמלאת באופטימיות כשאני בעשייה. מתכננת. תוכנית א' ותוכנית מגירה.
מתרוצצת ומבררת.
פשוט - פועלת.
כי חייבים לראות את הסוף הטוב.
חייבים.
גם כשכואב ועצוב ומתסכל.
כי תמיד יש תקווה.
אם לא היתה תקווה לא היית עושה מה שאת עושה.

ואנחנו כאן איתך

יוצאת לקרב

בדר"כ אני שונאת מלחמות, אבל כמו שאמרת יש לי מטרה ואני מוכנה לעשות הרבה.
אליצור זרק כמה בדיקות שהלחיצו אותי אז לא הפנמתי הרבה, אבל בגדול הוא אמר שצריך לבדוק שאין פגיעה באיברים נוספים (כליות וכו').

נקווה לטוב ותודה!

הפורום הזה אכן מדהים

tuli2210

New member
הי ציקצקית

ברוכה הבאה.
מבינה ללבך, מתקשה לענות.
טוב שהלכת לייעוץ נוסף ותמיד להיות עם יד על הדופק מבחינת האנדו.
בדיקות- צילום רחם כבר עשית?

חכי שהרופא שתבחרי שיטפל בך יבקש את הבדיקות הרלוונטיות. או שאולי חברות הפורום יבינו בתחום הבדיקות יותר ממני...

בהצלחה

liats80

New member
ברוכה הבאה!

אני די מסכימה עם זואילי.
על טופס 17 אפשר להלחם, השאלה אם יהיה לך נוח להגיע לתל השומר כל פעם.
אם הבנתי נכון אז ד"ר צפנת וינר איה עובדת בכרמל נכון? האם יש קשר בינה ובין קאופמן?
ד"ר קאופמן הוא רופא מצוין וההמלצה לא לרוץ לניתוח באופן כללי היא בסדר.
האם המשך אצו מעקב במהלך חצי השנה האחרונה? האם ראית אותו לאחר ההפריה הזניה? מה הוא ממליץ עכשיו?
אם לא נפגשת איתו שוב לאחר שתי ההפריות הייתי בהחלט חוזרת אליו, מספרת לו מה עברת - כולל זה ששאבו ציסטה וכו' (תביאי איתך את כל המסמכים של ההפריות).
לדעתי בהחלט כדאי לעצור ולבצע הערכת מצב. ההורמונים מהטיפולים עלולים לגרום להתפרצות של האנדו בעיקר כשיש לך שתי פצצות (ציסטות) מתקתקות בשחלות.
האם עברת צילום רחם?
ממש חשוב לדעתי שרופא האנדו ורופא הפוריות יעבדו יחד. אולי כדאי לעבור את טיפולי הפוריות בכרמל?
על השאלה האחרונה קשה לי לענות... אני הייתי הכי פאסימית שיש. לא האמנתי בטיפולים בכלל, החלטתי מראש לעבור שלושה טיפולים ואז להתחיל תבליך אימוץ. אחרי שלושה טיפולים (והחזרה נוספת של מוקפאים ושתי הזרעות שקדמו להם) רק חיכיתי לתאריך בו אוכל להגיש בקשה לאימוץ (כיוון שאני תושב חוזר יש צורך בהמתנה של שנה לפני הגשת הבקשה). בנתיים ולאחר שסוריאנו (רופא האנדו שלי ממש ביקש שניתן צ'אנס לטיפולים פה בארץ) החלטנו לעבור טיפול נוסף. את הטיפול עברנו אצל אליצור והיום אני עסוקה בהכנות אחרונות ללידת הקטנטנים שלי

אני לא מאוד טובה באופטימיות. אבל מה שבטוח - גם פאסימיות נכנסות להריון!!! וזו כבר סיבה לאופטימיות לא?!

שיהיה בהצלחה ובמהרה!!!!!!!!!

ליאת.

כבר מרגישה טוב יותר

ליאת מ-ז-ל ט-ו-ב!!! איזה כיף לך! עשית לי את היום, אני כבר חשבתי שרק בגלל חוסר האמונה שלי אין לי סיכוי

תודה לכן על התגובות, זה ממש מעודד ועוזר לשמוע בנות שעוברות/עברו אותו דבר פחות או יותר.

ד"ר צפנת וינר עובדת בכרמל והיא אמורה להיות מקושרת לד"ר קאופמן.
ד"ר קאופמן בדק אותי אחרי הטיפול הראשון והמליץ להמשיך טיפולים ולבוא לבדיקה חוזרת אחרי 6 חודשים... כלומר, הוא רגוע... ואני לא
לכן אני חוששת שאולי הגישה שלו לא כל כך מתאימה לי וחשוב לי לשמוע מומחה נוסף.
לגבי צילום רחם, הוא ייעץ לי לא לעשות כיוון שבמהלך הצילום מזריקים נוזל שעלול להפיץ תאים דלקתיים ועלול לסבך אותי עוד יותר. מוכר לכן???

lim35

New member
יעוץ אצל סוריאנו

הי לך!
אני מטופלת של ד"ר קאופמן ומאד מחבבת אותו וסומכת עליו.
עם זאת, לפני הניתוח שעשיתי אצלו הלכתי לחוות דעת נוספת אצל סוריאנו, במרפאה הפרטית שלו - קופת החולים מחזירה כסף על 3 ייעוצים בשנה.
גם במקרה שלי סוריאנו היה חלוק בדעתו עם קאופמן, קבעתי פגישה אצל קאופמן, עימתתי אותו עם מה שסוריאנו אמר והתשובה שלו שכנעה אותי.

בקיצור, אני כן ממליצה ללכת לשמוע מה סוריאנו אומר כדי לדעת מה כל האופציות ולהחליט על בסיס ידע, ולעשות את זה פרטי כדי לזרז את התהליכים (תור בבי"ח ציבורי עלול לקחת הרבה זמן).
במקביל, לקבוע פגישה נוספת עם קאופמן ולדון איתו על עתיד הטיפולים.
לי נשמע שהמצב שלך מצריך ניתוח כי ציסטות גדולות והידבקויות מפריעות לקליטת ההריון, אבל אני כמובן לא רופאה.

שיהיה בהצלחה!

היום הייתי אצל סוריאנו

נמאס לי מרופאים!!!
ד"ר סוריאנו אמר שהוא לא ממליץ לי על ניתוח למרות מצבי, בגלל שאני לא בשלה (והדגיש שזאת לא ההמלצה שהוא היה נותן למטופלת אחרת במצבי). שאלתי אותו מה הכוונה והוא ענה שבדר"כ באות אליו נשים שרוצות ניתוח. הסברתי לו שבאופן טבעי אני מפחדת מניתוח ומעדיפה להימנע, אבל מצד שני לא סתם באתי וחשוב לי לשמוע אותו. הוא נשאר בעמדתו והשאיר אותי שוב תלויה באוויר בלי החלטה. כאילו אני זאת שצריכה להחליט ולו אין דעה. בקיצור אני קצת מאוכזבת. אני מצפה שרופא ייתן המלצה חותכת לפי המצב הרפואי ולא לפי רצון המטופלת, שלא מבינה את הדחיפות והסיכונים עד הסוף.
לגבי ד"ר קאופמן, אני גם קיבלתי ממנו רושם ממש טוב, אבל ד"ר אליצור הלחיץ אותי ולכן החלטתי ללכת לשמוע רופא נוסף. הבעיה היא שהם חושבים אחרת, קאופמן לא רוצה לנתח וסוראינו כן (רק לא אותי!). ואני אמורה לקבל החלטה ולא ברור לי על סמך מה.

לפחות יצאתי עם רשימת בדיקות נוספות ואני כנראה אפנה להמשך טיפול אצל ד"ר קאופמן. באמת קשה לנסוע כל הזמן לתל השומר.
אגב את עברת ניתוח לפני הריון? נכנסת להריון טבעי? הפרייה?

תודה!

זואילי

New member
לדעתי

תעדכני את אליצור, עכשיו שיש לך את 2 דעות רופאי האנדו.
ותעשי את את הקונקשן בין אליצור לקאופמן, אם את ממשיכה אצלו.
הם יכולים לדסקס עלייך ולהגיע למסקנות ושיקבלו החלטה.
אל תתביישי להגיד לשניהם - שאת רוצה המלצה רפואית שמבוססת על מצבך הגופני. בסופו של דבר את הרי תתני את האוקיי לכאן או לכאן. אבל תגידי להם - X אמר ככה Y אמר ככה. Z אמר ככה. אתה רופא האנדו. אתה רופא הפריון. עכשיו תתנו לי תוכנית פעולה מה קודם למה.
הרי ברור שאת רוצה הריון. הם עכשיו צריכים להחליט ביחד מה הדרך הכי טובה עבורך להגיע לשם.

lim35

New member
קשה קשה...

גם איתי סוריאנו היה לא ממש החלטי, אמר שצריך לשקול טיפולי IVF לפני ניתוח, למרות שמצבי היה חמור - דומה לשלך: ציסטות גדולות, הידבקויות וכו'. [ דרך אגב, אני לא מבינה מה זו האמרה שאת לא בשלה. מה זה אומר לעזאזל??? ]
קאופמן, לעומת זאת, היה משוכנע שאני חייבת לעבור ניתוח.
בסופו של דבר עברתי ניתוח אצל קאופמן. זה היה לפני שנתיים והיה ניתוח ארוך ויסודי.
במשך שנה אחרי הניתוח ניסיתי להיכנס להריון באופן טבעי ובסופו של דבר הלכתי ישר ל-IVF שהצליח בטיפול השני והתוצאה חוגגת בקרוב חצי שנה...

לפי מה שראיתי את צעירונת בהשוואה אלי (אני מבוגרת ממך כמעט ב-10 שנים) כך שאת יחסית יכולה להיות יותר נינוחה לגבי התהליך.
כמובן שצריך לקחת בחשבון עוד גורמים, כמו מה איכות החיים שלך וכמה את סובלת כתוצאה מהאנדו'?
האם זה הניתוח הראשון שלך?
לדעתי לא צריך לפחד מהניתוח, הוא יכול לעזור מאד בניקוי האיזור מגורמים שמפריעים להיכנס להריון וישפר את איכות החיים. מהניסיון שלי, למרות מורכבות הניתוח התאוששתי ממנו בצורה מאד טובה ומהירה.
מכיוון שמועד הניתוח בבי"ח יקח לפחות חודשיים וחצי, אין מניעה להגיע לד"ר קאופמן מתוך מגמה ללכת לניתוח, לקבוע איתו תאריך ובינתיים להמשיך בטיפולי הפוריות ולקוות לטוב.

פז08

New member
הי לך, ברוכה הבאה

אני אתחיל מהסוף:
איך שומרים על אופטימיות?
הנה, סוף סוף יש לך אבחנה וסיבות לסבל שלך. בעיני זה כבר חיובי.
כמו כן את בידיים טובות. בין אם אצל ד"ר קאופמן ובין אם אצל מומחים אחרים. ויש לך כאן את הפורום שמבחינתי הוא ממש
שניתן למצוא בו המון
וגם
ים.
אני אישית שואבת המון עידוד מהמקום הזה........
תחשבי שיש לך מטרה את תשיגי אותה!! בין אם ייקח יותר או פחות זמן, את תשיגי אותה. העיקר לשמור על הגוף שלך.
אני בהחלט ממליצה על חוות דעת נוספת, זה תמיד טוב.
וכן, שווה להלחם על טופס 17. ודרך אגב, להלחם לא בהכרח אומר לפנות בגישה לוחמנית. שווה לך לפנות לפנות הציבור במחוז שלך ולנסות בדרך עדינה ויפה לבקש עזרה. להסביר שאת כבר מטופלת בבית חולים כרמל אבל מעוניינת בחוות דעת נוספת...... זו דעתי.
ואם בכל זאת לא תשיגי טופס 17, ניתן לפנות לתל השומר להתייעצות תמורת תשלום של 100 ומשהו ש"ח. אמנם זה לא כולל בדיקות US אבל תוכלי לבקש מגניקולוג "רגיל" של הקופה הפניה ל- US בקופה, לעשות, לבקש תמונות של ה- US ולא רק סיכום בכתב ולהגיע עם זה לבדיקה.
אופציה נוספת - חוות דעת על ידי רופא נוסף, שלדעתי הוא רופא מאוד מומלץ והוא עובד עם הקופה- ד"ר שינמן בבית חולים מאיר. בהחלט אופציה. וסביר שיעשו לך פחות בעיות לטופס 17 כי כאמור מאיר שייך לכללית. ניתן גם לפנות אליו במרכז בריאות האישה בכפר סבא של הכללית, ולשם בכלל לא צריך טופס 17..............
אם תרצי, אסביר לך כיצד לתאם תור לשם.
לגבי השאלה הפריה או ניתוח- שאלה מאוד מאוד מורכבת. אני חושבת שחשוב שתקבלי חוות דעת נוספת לפני שבכלל תנסי לענות על שאלה כזו.
בגדול את צריכה לשקול מספר דברים:
א. גילך. ב. רזרבה שחלתית. ג. מצב אנדו' ד. סבל יומיומי.
אם יש לך רזרבה שחלתית יחסית נמוכה, וגילך די מבוגר אזי אולי שווה להתעקש קודם על הריון. אבל אם זה לא המצב, והיות והבנתי שהאנדו' שלך לא הכי פשוט (בלשון המעטה) והרי טיפול הורמונאלי רק יכול להחמיר, אזי אולי כן שווה לחשוב קודם על ניתוח.
מה שאת עוד צריכה לקחת כאמור בחשבון זה סבל יומיומי/ חודשי בווסת. אם את מאוד סובלת ביום יום או בווסת אזי כן יש מקום לחשוב קודם על ניתוח. עוד דבר שצריך לזכור- ציינת שיש לך אנדומטריומות (ציסטות של אנדו' בשחלה). למיטב ידיעתי, ציסטות אלו נוטות לחזור למרות ניתוח. לעומת זאת מוקדים עמוקים כמו מוקד רקטווגינלי שציינת שיש לך- פחות נוטים לחזור (משמעותית).
אבל כל זה אלו דברים שאת צריכה לדון מול רופא מומחה לאנדו' ורופא פריון.
בקיצור- תנסי להשיג בהקדם תור וטופס 17 לחוות דעת נוספת.... זו דעתי.
אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות

פז08

New member
טוב, ראיתי עכשיו שכתבת שכבר היית אצל

שולחת לך מסר

tuli2210

New member
ציקצקית- חשבתי על משהו

ביום שישי ה26.04 יש את הכנס בבית חולים מאיר עם ד"ר שיינמן. זאת הזדמנות בשבילך להכיר אותו בלי תור ולראות אולי תרגישי לנכון להגיע אליו לייעוץ. אני יודעת שזה מבלבל אבל בשורה תחתונה את צריכה למצוא את הרופא שתתחברי אליו ולדרך שלו.מקווה שאת מרגישה טוב.

למעלה