בבקשה חוות דעת

mama tereza

New member
בבקשה חוות דעת

חתול בן 17 דלקות חניכיים כרוניות בזמן האחרון התחיל לרזות ,כרגע מאושפז אצל הוטרינר,אובחן צהבת ונעשו בדיקות דם ואלו התוצאות.

WBC 25.2
LYMPH 2.1
M0N 0.6
GRAN 22.5
LYMPH 8.3
MON 2.6
GRAN 89.1
RBC 2.05
HGB 41
HCT 16.6
MCV 81.0
MCH 20.0
MCHC 246
RDW 20.5
PLT 135
MPV 12.3
PDW 15.6
PCT 0.166

ALB 1.5
BUN 66
TP 4.3
TBIL 2.3
PHOS 5.8
GLU 141
CREA 2.8
CHOL 128
CA 7.7
AMYL 931
ALT 46
ALKP 16
GLOB 2.8

לפי הבדיקות דם אני מבינה שיש לחתול חוסר דם רציני אבל איך מוסברת הצהבת עם תפקוד הכבד תקין. אבקש חוות דעת על סמך הבדיקות הנ"ל.לאיזה כיוון צריך ללכת ומה המשך הבדיקות שצריך לעשות. בינתיים הוא באישפוז מקבל אנטיביוטיקה ונוזלים.
בתודה מראש על המענה.

ד.א
החתול היה שמן לפני שהתחיל להרזות,יכול להיות אולי שיש לו כבד שומני?

sapirdvm

New member
אין שום בעיה

להסביר כי אין קשר ישיר בין תפקוד כבד לצהבת, אבל תרשי לי לשאול מה אמר לך הווטרינר בענין הזה?

mama tereza

New member
מה שהוטרינר חושב

שיכול להיות המוברטונלה, שזו אפשרות,אבל עדיין לא בטוח. לדבריו כשל כליות בנוסף,כרגע מקבל סטרואידים ואנטיביוטיקה,דוקסילין.
יכול להיות שיעבור גם אולטרסאונד. מה יכול להיות לפי הבדיקות? אני מאוד מודאגת. האם כדאי במצב הזה לתת לו מנת דם?
תודה

mama tereza

New member
מחכה עדיין לתשובה

האם יש למישהו מהוטרינרים כיוון או השערה?
תודה

חסרים פרטים

וגם אם היה כל המידע, אני חושב שהדבר הנכון הוא לשאול את השאלות הללו את הרופא שמכיר את המקרה.
כמה כיווני חשיבה:
- חסרים לי ערכי הנורמה של המעבדה - לראות טוב יותר מה החריגות. יותר מכך - חיוני כאן תוצאות של משטח דם - האם יש התאמה בינן לבין הספירה הממוכנת ? האם יש תאים אדומים צעירים ? איך נראים הנויטרופילים, שערכם על פניו גבוה ? המידע הזה חיוני להגדרת המקרה כהמוברטונלה. בהמוברטונלה התגובה לרוב מהירה מאוד לטיפול, כך שאולי לא חייבים לתת דם.
- הקריאטינין אכן גבוה, גם הוא יכול להסביר אנמיה במקרים של כשל כליות כרוני. האם בוצעה בדיקת שתן ? האם ידוע מהריכוז השתן (לפני שהתחילו לתת נוזלים) ? אם כשל הכליות הוא הגורם לאנמיה אני לא רואה טעם לתת דם.
- כבד שומני - תמיד אפשרות, למרות שלא יסביר את האנמיה. בכל מקרה בהחלט חשוב לתמוך תזונתית.
- אולטראסאונד הוא בהחלט השלב הבא, שאולי יוכל לקדם אותנו באבחנה ובטיפול.

בהצלחה
אסף

sapirdvm

New member
מסכים מאד עם ד"ר אסף

רק שאנמיה עפ"ר תתפתח במחלת כליות כרונית ואז עפ"ר מדדי הכיליה יהיו גבוהים יותר. לי זה נשמע יותר כמו acute on chronic אבל אחרי התיקון האנמיה תתברר כחמורה יותר וצריך בהחלט לחפש את המקור לה (הוא שגורם לצהבת?) אבל תוצאות משטח כמו שאמר ד"ר אסף מאד חיוניות כאן

mama tereza

New member
עדכון

התקשרתי עכשיו לוטרינר,שאלתי אם עשה בדיקת שתן. הוא אמר שעשה והשתן מרוכז וקצת חלבון. מעבר לזה עדיין אין שיפור במצבו. הוא אוכל את האוכל הרטוב שהבאתי מהבית,וקצת ריקברי גם(קשה לו לאכול בגלל הכיבים בפה,מזה סובל תמיד) .מחר יעשה לו צילום. לפי דעתי יש גם שינוי לטובה ,כי לדברי הוטרינר ,קשה לתת לו את התרופה לפה,הוא אמר שהוריד לו חצי אצבע. צר לי על הוטרינר,אבל נראה שלחתול חזרו קצת הכוחות. בשבוע האחרון נתתי לו תרופות לפה בקלי קלות,הוא היה חלש ולא יכל כל כך להתנגד. גם אתמול עשינו לו בדיקת דם מהצוואר ללא טשטוש וכן הכנסה של אינפוזיה ליד. הכל ללא טשטוש ,מה שלא היה יכול להיות במצב רגיל שלו.(ללא המחלה).
מה דעתכם לגבי בדיקת השתן?כמה שאני יודעת בכשל כלייתי השתן מימי(אם אני לא טועה).
מה ההמשך לדעתכם?
יש עוד כיוונים שהייתם ממליצים?

למעלה