בבקשה , דחוף דחוף ...

השממית

New member
בבקשה , דחוף דחוף ...

שלום ! בבדיקת אטולטרסאונד נמצא לי כבד מוגדל ומגורגר , סביב וריד פורטה הודגמו מס' כלי דם - דליות ? דרכי המרה התוך וחוץ כבדיים אינם מורחבות. כיס המרה בעל דופן תקין ללא אבנים. הטחול מוגדל 150 מ"מ ( אך הומוגני). עקב תמונה פורטה יש לשלול הגדלת לחץ פורטאלי נשלחתי לבצע בדיקות דחופות של סיטי ודופלר . האם המצב מסוכן? במה בעצם מדובר ? אציין כי ירדתי במשקל 6 קילו ללא סיבה ,אני מעשן אך לא שותה משקאות חריפים , (הרופאה אומרת שהכבד שלי נראה כאילו אני שותה 3 בקבוקי אלכוהול ליום )למעט כוסית יין באירועים אני לא שותה כלל . הסיפור החל לאחר שפעת (וירוס) שהיה לי ולכן נשלחתי לבדיקות . אני אוסיף כי לפני מס' שנים אבי נפטר מסרטן בכבד , האם יש לזה קשר גנטי ? אני מאוד לחוץ ומקווה שתחזרו אליי בהקדם האפשרי . תודה.

יש רופאים שממליצים לא לגעת כלל

באלכוהול. לגבי ה-'סיפור', אני מניח שעקב השפעת הרופאה עשתה לך בדיקות דם כלליות בהן התגלתה הבעיה בכבד, אך אין שום סיבה להניח שהיא נוצרה עקב השפעת אם עברו כמה שנים מאז בדיקת הדם האחרונה של תפקודי הכבד שלך. מחלות כבד מתגלות בד"כ בבדיקות דם שגרתיות שנעשות בשל סיבה רפואית אחרת. בכל אופן, מאוד יעזור לרופא אם תכתוב כאן את התוצאות המלאות של בדיקות הדם שעשית שגרמו לרופאה לשלוח אותך לאולטרסאונד.

דחוף

אין ספק כי במקרה זנ עלייך לפנות למרפאתנו ותהיה זו שרלטנות מצידי להגיב מעל גבי האתר

השממית

New member
בדיקת סיטי - דחוף דחוף

שלום ! לאחר בדיקת סיטי הממצאים:בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי בשלב עורקי פורטלי וכולל סריקה,מאוחרת מכיוון של בטןואגן,מעבר חזה בטן תקין.אונה ימנית בגודל תקין.שמאלית יחסית קטנה,אונה קאודלית של הכבד מעט מוגדלת, באונה ימנית של הכבד תת סרעפתי הודגם ממצא היפודנסי בקוטר כ-20 "מ,מתעשר בצורה צנטרופטלית.בשער הכבד ניתן להבחין cavernous transformation of postal vein ורשת קולטרים ורידים בבטן עליונה, טחול מוגדל בעל צפיפות אחידה, לבלב אדרינלים תקינים 2 כליות בגודל עמדה אפקט נפרוגרפי תקין.אין עדות לבלוטת לימפה מוגדלת בחלל הצפק אחור צפקי ואגן כיס השתן עם גבולות סדירים.סיכום: סימנים טומוגרפיים של יתר לחץ פורטאלי שלא ברור , אבחנה מבדלת רחבה , דרושה קורלציה קלינית ומעבדתית,ממצא היפודנסי האות הכבד הימנית ככל הנראה המנגיומה. נשלחתי לבצע בדיקת דופלר שנקבעה לי בתל השומר בתאריך 21/06/06 ולאחר מכן יקבע לי תור למיפוי כבד. אין לי ספק שאני צריך להגיע למרפאתכם , אך אני שוקל לעשות זאת זאת לאחר כל הבדיקות הנדרשות על מנת לבוא מוכן לקבלת ההמשך. אודה לך מאוד אם תוכל בכל זאת לעיין בבדיקת הסיטי ולומר לי איפה אני עומד מבחינת סיכון , האם ירד החשש שמדובר בגידול ? האם לפי הממצאים ההתחלתיים של הסיטי יש טיפול למקרה הזה . אני מאוד מבקש (אני פשוט מאוד מאוד לחוץ) שתחזרו אליי בהקדם האפשרי , אני מאוד מעוניין לקבל כל שבב של מידע אפילו חלקי לגבי מצבי הרפואי. המודאג מאוד.

הנה מאמר מקצועי על המנגיומה בכבד

שאומר בין השאר שמדובר בגידול שפיר ולא מסוכן בד"כ, ושהבדיקה המומלצת לגילויו היא M.R.I, הרבה יותר מ-C.T, כאן.

השממית

New member
תודה על ההתיחסות

שלום לך ! רק רציתי להודות לך על ההתיחסות , עזרת לי להרגע (עד כמה שאפשר ) ביום ראשון 2/7/06 אני עושה מיפוי כבד בסורוקה , אני מקווה שיהיה טוב. אז שוב פעם תודה מכל הלב.

למעלה