בבעיה קצת

super pippo07

New member
בבעיה קצת

שלום רב,

כבר כתבתי כאן מספר פעמים בנוגע לעתידי המקצועי.

אני בן 27 בקרוב,מאזור המרכז,יש לי 12 ש"ל+תעודת בגרות (חסרה לי מתמטיקה אך בזכאות לתעודה כתוב לי שהינני זכאי),מעולם לא למדתי קורס מקצועי.לאחר הצבא התחלתי לקחת קורסים בתקשורת באו"פ.כנראה בגלל חוסר השקעה נכשלתי במבחנים ופרשתי לאחר שנה וחצי בלבד.

לאחר לבטים רבים מצידי החלטתי ללכת לאבחון מקצועי במכון ידוע בארץ שאת שמו לא אציין,שם נאמר לי שתכונותיי הבולטות הן תשומת לב לפרטים,אוזן לשפות,בעל סדר,יכולת לקבל מרות,חסר ביטחון.אמרו לי שמתאים לי תחום המחקר,התחומים שנמצאו מתאימים היו בלשנות,מידענות,ואולי אף לחזור לתקשורת וקולנוע.גם ניסיתי אבחון גרפולוגי שבו נאמרו לי כמעט אותם הדברים אך נאמר לי גם שאני יצירתי ויתאים לי היסטוריה,אנתרופולוגיה,מידענות,כתיבה יצירתית ושיווקית.ניסיתי גם דרך הפסיכולוג שלי שאמר שיש לי יחסים בינאישיים טובים עם אנשים ושיתאים לי עבודה סוציאלית,קרימינולוגיה ועוד.בנוסף לכך עברתי אבחון בלשכה שבו נאמר לי שאני בעל תשומת לב לפרטים,אוזן לשפות,אבל צריך משהו ברמה קלה יותר של קורס.המליצו לי על הנה"ח וניהול מחסן ממוחשב.אני חושב גם אולי על שני הקורסים הללו,הבעיה שאינני טוב במספרים כל כך ושהקורס השני הוא טכני ואינני אדם טכני.

כאדם אני אוהב לראות סרטים,להביע עצמי בכתב,להיות בחוץ בעיקר,אוהב לעזור לאחרים ולהקשיב להם,אוהב תרבות.מה אעשה בכל הסלט הזה:(?

בחירת מקצוע

שלום,
אתה ממה שאתה מתאר הלכת להרבה אבחונים. אכן שיש הרבה אופציות הבלבול גדול. בסופו של דבר התשובות נמצאות אצלך, ולא אצל אף גורם בחוץ, מה שנשאר לך זה פשוט לגלות.

אהבתי שציינת בסוף ההודעה שלך דברים שאתה אוהב וטוב בהם. זאת התחלה טובה לשחק עם רעיונות, לדוגמה יש מסלול בשם ביבליותרפיה שעוסק בטיפול בעזרת כתיבה. אם אתה טוב בהבעה ועם אנשים אולי גם כיוון של הדרכה יכול להיות רלוונטי.

עם זאת שוב, התשובות נמצאות אצלך, אתה מכיר את עצמך בצורה הטובה ביותר.
כאשר תגיע למשהו שמתאים לך, רוב הסיכויים שברגע שתחשוב עליו כאופציהרצינית הוא יגרום לך תחושה טובה.

למעלה