בבי יאר

RED1917

New member
בבי יאר

באבי יאר/ יבגני יבטושנקו באבי יאר / יבגני יבטושנקו על באבי יאר אין יד ואין מצבה ערוץ תלול כדמות גולל על קבר אני אחוז אימה. על באבי יאר עשבי בר מאוסים אילן צופה נזעם כבא לדרוש משפט פה כל זועק דומם. ובגלותי ראשי אחוש כיצד אני הופך שיבה אט אט ואני עצי בזעקת אין הגה, על אלפי אלפים שכאן מצאו את מותם אני הוא כל זקן שכאן הוצא להורג אני הוא כל תינוק למוות כאן נורה בכל נימים שבי אזכור את זאת תמיד. יבגני אלכסנדרוביץ' יבטושנקו (ברוסית: Евгений Александрович Евтушенко; נולד ב18 ביולי 1933) הוא משורר רוסי, ששיריו נודעו בביקורת החריפה שבהם כנגד הביורוקרטיה הרוסית וכנגד מורשתו של סטלין. יבטושנקו נולד באירקוטסק, למשפחה שמקורה באוקראינה, בעודו ילד הוא עבר למוסקבה ולמד במכון הספרותי ע"ש גורקי. שירו החשוב הראשון "צומת חורף" יצא לאור בשנת 1956. בשנת 1961 פרסם יבטושנקו את שירו הנודע "באבי יאר", שבו תקף את האדישות הסובייטית לזכר הנרצחים היהודים. למרות הפופולריות העצומה לה זכה השיר, הוא לא הודפס בברית המועצות עד שנת 1984. באותה שנה בה פורסם "באבי יאר", פרסם יבטושנקו גם את "יורשי סטלין", שבו טען כי מורשת הסטאליניזם עדיין שולטת במדינתו. השיר פורסם לראשונה בעיתון "פראבדה", וזכה לפרסום בשנית רק כרבע מאה מאוחר יותר.. בעקבות שיריו מעוררי המחאה, נאסר על יבטושנקו בשנת 1963 לצאת מתחומי ברית המועצות, אך לחץ בינלאומי הביא להסרת מגבלה זו שנתיים לאחר מכן. באבי יאר הוא אחד המקומות שיחרטו בזיכרון האנושות משום אספקטים שונים הקשורים בגיא ההרגה שבפרברי קייב, בירת אוקראינה שם נרצחו לפני 65 שנים למעלה מ 33 אלף מיהודי העיר. מטה הצבא הנאצי הכובש התמקם ברחוב קרשצ'טיק במרכז העיר, וב-24 בספטמבר, 5 ימים בלבד לאחר כניסת הנאצים לקייב, התפוצצה בו פצצה שהממה את הכובשים. האזור כולו נסגר וכל האזרחים עוכבו לחקירה, אך פצצה נוספת שהתפוצצה דקות לאחר מכן גרמה לפאניקה ומנוסה כללית של הנאצים והאזרחים שרוכזו. במשך הימים שלאחר מכן התפוצצו פצצות רבות נוספות ברחוב קרשצ'טיק, תוך שהן פוגעות והורגות בגרמנים ואזרחים אוקראינים רבים. לאחר תום מלחמת העולם השנייה התברר כי האחריות לפיצוצים הייתה של קבוצת אנשי אן קה וה דה (השירות החשאי הסובייטי), שהושארו בקייב הכבושה על מנת לחבל בנאצים. ב-26 בספטמבר נערכה ישיבה, בהשתתפות המושל הצבאי של קייב, גנרל מיור אברהרט, המפקד הבכיר של האס אס והמשטרה שליד מטה עורף גייס דרום אס.אס. אוברגרופנפירר פרידריך יקלן, מפקד אינזצגרופה C ד"ר אמיל רש, ומפקד זונדרקומנדו 4a אס.אס שטנדרטנפירר פאול בלובל. בישיבה הוחלט לחסל את כל יהודי קייב כתגמול על החבלות במבנים הרבים. ההוצאה לפועל הוטלה על זונדרקומנדו 4a. ביחידה זו היו אנשי אס דה וסיפ"ו, פלוגה 3 מגדוד הוואפן אס אס לתפקידים מיוחדים, ומחלקה מגדוד המשטרה 9. צורפו אליה יחידות שוטרים מגדוד 45 ומגדוד 305, וכן יחידות של משטרת העזר האוקראינית. ההודעה ליהודי קייב ב-28 בספטמבר 1941 פורסמה ברחבי קייב מודעות של פלוגת התעמולה 637 בדפוס הארמייה השישית, בזו הלשון: על כל (היהודים) המתגוררים בקייב וסביבותיה להתייצב בשעה 8:00 בבוקר יום שני 29 בספטמבר 1941 בפינת הרחובות מלניקובסקי ודוחטורוב (על יד בית הקברות). עליהם לקחת עמם מסמכים, כסף, חפצי ערך, בגדים חמים, לבוש תחתון וכד'. כל (יהודי) שלא יבצע הוראה זו וימצא במקום אחר כלשהו יירה. כל אזרח שיכנס לדירות שפונו על ידי (היהודים) ויגנוב רכוש יירה. רוב תושבי העיר, והיהודים בתוכם, חשבו שהכוונה היא לגירוש היהודים מהעיר. רבה הייתה טעותם. הרצח בשעה היעודה ואף לפניה התייצבו עשרות אלפי יהודים במקום, ההמונים שהגיעו הופנו לאורך רחוב מלניקובסקי לעבר בית-הקברות היהודי שבפאתי האזור, אשר גודר בתיל יחד עם חלק מבאבי יאר, ושמרו עליו השוטרים וחיילי הוואפן אס.אס. מהזונדרקומנדו, וכן שוטרים אוקראינים. משחצו את השערים הצטוו האנשים להשאיר את חפציהם שיועמסו על "קרון מטען" לכאורה. הנאצים לקחו קבוצה קטנה של אנשים בכל פעם והעבירו אותם קדימה, קולות ירי נשמעו במרחק והאנשים החלו לתפוס מה התרחש באמת - אך למי שרצה לחזור העת כבר הייתה מאוחרת מדי. הנאצים לא אפשרו יציאה חזרה מבעד לשערים למי שמסמכיו זיהו אותו כיהודי. קבוצות של 10 אנשים הובלו מראש התור בכל פעם דרך "מסדרון" של שתי שורות חיילים נאצים אשר הכו אותם באכזריות באלות אל תוך אזור שבו נצטוו להתפשט מבגדיהם ולתייצב על שפת הגיא, מקום שבו נורו ונפלו מטה אל תוך הגיא. לפי דוח מס' 101 של האיינזצגרופן, 33,771 יהודים נרצחו ב-29 וב-30 בספטמבר בבאבי יאר, אך זה לא היה סוף הרצח בגיא. במהלך השנה שלאחר הרצח הובלו לבאבי יאר והומתו שם בהריגה 15,000 יהודים נוספים שניתפסו בעיר ובסביבתה. הנאצים רצחו בבאבי יאר רבים נוספים: צוענים, חולים מבית החולים הפסיכיאטרי ע"ש פבלוב, שבויי מלחמה סובייטיים ואזרחים רבים שנרצחו בשל סיבות טריוויאליות כהפרת סדר.

RED1917

New member
המשך

לא מקרה הוא שהמלחמה של היטלר בחזית המזרחית תביא להשמדת היהודים. המטרה של חיסול "הבולשביזם היהודי" היה אחד מהמטרות המרכזיות של המלחמה. היטלר החל לדבר על כך בקווים גללים כבר במרס של 1941. כבשאלת "מבצע האותונסיה" הוא לא היה זקוק לפרט את תוכניותיו. הוא יכול היה לסמוך על "המקצועניים" שלו הימלר והידריך שיממשו אותה באופן קונקרטי. הוא לא היה מעורב אישית "בעבודה השחורה" והשאיר להם את התכנון והביצוע. בערב מבצע ברברוסה הבטיח היטלר להנס פרנאק שהיהודים יסולקו מן הגנרגוברמן שלו בפולין בעתיד הקרוב. הכוונה שלו הייתה לסלק ת יהודי פולין לאחר כיבושה של ברית המועצות למרחבים הארקטיים הכפויים שם יגוועו במהירות. הא גם חשב על חיסול באופן דומה של חמשת מיליוני יהודי ברית המועצות. הוא ציווה להכין את "תוכנית-האב מזרח" יומיים לפני הפלישה על הימלר לפיה יגורשו למערב סיביר ב-30 השנים הבאות 31 מיליוני סלאבים כאשר היהודים הם הקבוצה האתנית הראשונה שתגווע. כבר במרס 1941 קיבל רינהרד הינדריך אור ירוק לשגר את האיזנגרופן שלו בעקבות הוורמאכט לחסל את "היסודות החתרניים. הוא הדגיש "שהאינטליגנציה הבולשביקית היהודית חייבת להתחסל". ממכתב ששלח הידריך ב 2 ביולי אל ארבעת המפקדים העליונים של הס"ס והמשטרה שמונו זה עתה בשטחים שנכבשו הם צוו לחסל קומוניסטים בכירים ואת כל היהודים בשירות המדינה והמפלגה" ב-3 ביולי הורה מפקד האיזנקומדו בעיר לוצק שבמזרח פולין לירות ב1160 גברים יהודים, ב6 ליולי בקובנה נורו למוות 2,514 יהודים עד ה20 ליולי לפי רישום מדויק 4,400 "יסודות חתרניים" רובם יהודים. בעוד אייזנגרופה B עסק בחיסול יהודים, האיזנגרופה C התכוון להעביר את היהודים ולהעבידם עד למוות בייבוש ביצות הפריפט. מעשי הרצח של אייזנגרופה A בארצות הבלטיות היו אכזריות ביותר והחלו כבר ב24 ליולי באוגוסט מספרם הגיע ל12,000 רובם זכרים יהודים קומוניסטים. הנאצים הסתייעו בלאומנים הליטאים שערכו פוגרומים ביהודים. בקובנה רצח לאומני ליטאי עשרות יהודים באלה אחד לאחר השני לעיני קהל צופים לאומני גדול. כשסיים מעלה על ערימת הגוויות וניגן באקרודיון את ההמנון הליטאי בעוד הצבא הגרמני צופה מהצד. גבלס ציין ביומנו בסיפוק רב על המכות הנופלות על ראשי היהודים וכי הם נטבחים על ידי "ארגוני ההגנה העצמית המקומית". בפקודה מיום ה-12 בספטמבר 1941 הצהיר הרמטכ"ל של הוורמארכט פילדמרשל וילהלם קייטל:"המאבק כנגד הבולשביזם היהודי דורש פעולות מחמירות במיוחד נגד היהודים מפיצי הבולשביזם," המפקד העליון של הארמיה ה-17 הרמן וות נשא נאום בו הסביר כי יש שתי פילוסופיות המתנגשות בניהן, הרגשת הכבוד והגזע הגרמנית, החיילות הגרמנית הגאה בת מאות השנים לעומת דרכי מחשבה אסייתיות פרימיטיביים שמפיצים אינטלקטואלים יהודים קומוניסטים. הוא דיבר על אחריות היהודים למצב ששרר בגרמניה לאחר מלחמת העולם הראשונה ובנגע של הבולשביזם היהודי. ההצדקה למעשי אכזריות מיוחדים הייתה בתגובה" למעשי הטרור" של הפרטיזנים . ממכתבים ששלחו חיילים גרמנים הביתה ברובם הצדיקו את מעשי האכזריות במשך שנים הם היו חשופים לשטיפת מוח לאומנית בבתי הספר ובתנועת הנוער ההיטלראית. בהשמדתם של תת אדם אלו מצילים את אירופה מכאוס נוראי, כתבו לא אחת, כאשר הם חוזרים על "ההסברים" שקיבלו.. היו אלו מעשים שניבאו את הבאות את "הפיתרון הסופי" שיתחיל ב1942. עדיין לא יצאה זו לפועל כל עוד, הרעיון עד אז היה עדיין גירוש מזרחה לסיביר של מרבית היהודים. אולם כישלונות המלחמה כנגד ברית המועצות שלהפתעת היטלר החזיקה מעמד וכניסתה של ארצות הברית למלחמה לאחר ההתקפה של המיליטריזם היפני על פרל ארבור ב-7 לדצמבר הביאו לוועידת ,הפיתרון הסופי" ב20 בינואר 1942 . היטלר השתכנע כי הסיכוי לסלק את כל היהודים מזרחה לא יכול עתה להצליח ומכונת המוות לחיסול מיליוני יהודים החלה. בין השנים 41-3 יחידות האייזנגרופן( עוצבות החיסול המשטרתיות) רצחו כמיליון יהודים באזורי מערב בריה"מ צפון רומניה ומזרח פולין. בסופו של דבר בבאבי אר נרצחו בדם קר למעלה מ-100,000 אלף אנשים שמתוכם חלקם הניכר היו יהודים שעלו על המוקד. בשנת 1943 נרצחו במחנה 33,000 יהודים ביום אחד. את היהודים אספו למחנה וריכזו את כולם במקום אחד, שם ירו בהם. החל ביולי 1943, קיבלו חיילי ה-אס.אס. הוראה להעלים את כל הראיות לרצח בבאבי יאר. פאול בלובל הגיע לקייב כממונה על טשטוש עקבות הרצח, בתיאום עם ד"ר מקס תומס, מפקד הסיפ"ו והאס.דה. באוקראינה. בלובל הקים שתי יחידות מיוחדות וכינוין בצופן 1005 (מבצע 1005). יחידה 1005A הורכבה משמונה עד עשרה אנשי אס.דה. ו-30 שוטרים גרמנים, מפקדה היה אס.אס. אוברשטורמפירר באומן. על מנת להעלים את הראיות, נשרפו הגופות, עבודה שבוצעה בכפייה על ידי אסירי מחנה הריכוז סירטצק, אשר כמאה מתוכם היו יהודים. תוך 6 שבועות לא נותר זכר מבאבי יאר, פרט ל 15 אסירים שהבינו מה עתיד להיות גורלם והצליחו להמלט בחסות הערפל. יתר אסירי סירטצק נרצחו בידי הנאצים. עבודת הטשטוש הנאצית כה הצליחה, עד שלא נשאר זכר לקברות ההמונים בבאבי יאר. זמן רב לא הוקמה במקום כל אנדרטה לזכר הנרצחים. . . יו"ר הנהלת יד ושם, אבנר שלו, אומר כי היעדר הרישום הוא אחת הסיבות העיקריות לכך שבמוסד חסרים שמותיהם של כשני מיליון יהודים. לדברי שלו, במדינות מערב אירופה ומרכזה ידועים שמותיהם של למעלה מ-90% מהקורבנות היהודים; ברומניה, בהונגריה ובפולין יורד שיעור זה ל-35%-40%; ובבריה"מ לשעבר שיעור המתועדים אינו עולה על כ-20% מהקורבנות. באזור אוקראינה נרצחו על פי אומדני יד ושם כ-600 אלף יהודים, ובבלארוס כ-300 אלף נוספים. מלבד רישומי הגרמנים, מקורות המידע העיקריים לשמות נספים הם "דפי עד" שמילאו קרובים ומכרים של הנספים, וספרי זיכרון שכתבו יוצאי עיירות וערים לזכר התושבים היהודים. העובדה כי אין כל אפשרות לתעד רצח של ששה מיליון יהודים אלא כ4.5 מיליון בעוד הציונות מתעקשת על שישה מליון מספק נשק למכחישי השואה, כאילו ו4.5 מיליון אינו מספר מספיק מזעזע. אין כל ספק כי אילו היה מנצח היטלר במלחמה את ברית המועצות חמשת מיליוני יהודי ברית המועצות היו אכן נרצחים בחלקם הגדול בערבות הקפואות. לא הייתה זו הפעם הראשונה שלאומנים אוקראינים משתתפים במעשי רצח-פוגרומים כנגד יהודים ויהודים ניצלים בברית המועצות. בפעם הראשונה זה התרחש במלחמת האזרחים שלאחר המלחמה כאשר הלאומנים משתתפים לצד הלבנים והפולשים האימפריאליסטים שביקשו לחסל את רוסיה האדומה והם פרעו ביהודים במטרה לחסל את ,הבולשביזם היהודי". הפורעים של פטלוריה רצחו כ-30,000 יהודים בפוגרומים. אולם אחת האירוניות של ההיסטוריה הנה כי לא אחר מזאב ז'בוטניסקי שגם הוא רצה לראות בחיסולה של המהפכה הבולשביקית ניפגש עם נציגו של פטלוריה והציע לו לארגן עבורו גדוד של שוטרים על מנת לשחרר חיילים למלחמה כנגד הבולשביקים. אירוניה אחרת של ההיסטוריה הייתה הפנייה של הלח"י במרוצת 1941 לרייך השלישי לעשות חזית צבאית עמם כדי לכונן בארץ משטר דומה למשטר הנאצי. בגיא ההריגה בבי יאר יש היום מצבה גדולה לזכר הנרצחים בקייב שמספרם הגיע למאה אלף. יהודים. הציונים מבקרים מצבה זו על שאינה מוקדשת ליהודים. אופייני למדי. אך הדרישה של הציונים כמוה כניסיון להכחיש כי חלק מ הנרצחים לא היו יהודים אלא חשודים בקומוניזם. מן הצד השני , הבירוקרטיה הסובייטית ניסתה במשך שנים להבליע את אירועי בבי יאר ורק ב74 הוקמה המצבה המקום לאחר לחץ ציבורי ניכר.

RED1917

New member
סוף

בגיא ההריגה בבי יאר יש היום מצבה גדולה לזכר הנרצחים בקייב שמספרם הגיע למאה אלף. יהודים. הציונים מבקרים מצבה זו על שאינה מוקדשת ליהודים. אופייני למדי. אך הדרישה של הציונים כמוה כניסיון להכחיש כי חלק מ הנרצחים לא היו יהודים אלא חשודים בקומוניזם. מן הצד השני , הבירוקרטיה הסובייטית ניסתה במשך שנים להבליע את אירועי בבי יאר ורק ב74 הוקמה המצבה המקום לאחר לחץ ציבורי ניכר. המאה העשרים מתאפיינת בשקיעת החברה והתרבות הקפיטליסטית ואחד ממאפייניה היא רצח של אזרחים במלחמות. ראינו זאת היטב במלחמת ספרד שם הפציצו מטוסים פשיסטים ריכוזי אוכלוסיה וציורו הידוע של פיקסו "גרניקה", מתעד זאת. אולם לא רק הצד הנאצי ביצע מעשי ברבריות אלו. הפצצתה של העיר דרדזן תוך שריפת כל תושביה בפצצות תבערה, השלכת פצצות אטום על הירושימה ונגסאקי בידי האימפריאליזם האמריקני. מלחמת לבנון האחרונה שם השמיד חיל האוויר הישראלי 1100 אזרחים, כל אלו הם עדות להתגברות הברבריזם של חברה שוקעת בה מחד מהללים מיליארדרים , לא עוד סתם מיליונרים, בעוד שחלקים ניכרים של האנושות סובלים משכר רעב, רעב של ממש ומחלות הנלוות מהן. חברה המפקירה את אפריקה הסובלת מקטסטרופה אנושית הגדולה בתולדות האנושות פרי השוד המאורגן דרך קרן המטבע והבנק העולמי, ממגפת האיידס שממשלות באפריקה לא מסוגלות לספק תרופות המאריכות את חיי החולים משום מחירן המביא רווחים עצומים לחברות התרופות הגדולות. אפריקה מצביעה על העתיד של חלקים נרחבים בעולם אם השיטה הברברית הקפיטליזם תמשיך, שכן כיום תעמולת הזוועה של מדינות המערב כנגד המוסלמים, אינה אלא חלק מהכנה למלחמות וכיבושים נוספים, כמלחמה האימפריאליסטית וכיבושה של עיראק, כדי להשתלט על אוצרות הנפט שלה, שעד היום באזורים רבים אין מים וחשמל ומצבם של אזרחי עיראק גרוע לאין שעור ממה שהיה בזמן הדיקטטורה של צ'אדם חוסין ובסופו של דבר למלחמת עולם שלישית. במשך שנים מנעה קיומה של ברית המועצות מלחמת עולם, אך לאחר קריסתה שוב נפתחה הדרך למלחמה לא רק כנגד עמי הועלם השלישי אלא בין אימפריאליסטים המבקשים להשתלט כל חד מהם על הכלכלה הגלובלית. בבי יאר היא מצבה שיש להסיק ממנה את כל המסקנות. השמחה של מרבית הציונים לקריסתה של ברית המועצות ומדינות הקשורות עמה במזרח אירופה , לא הביאה בחשבון מי יחליף משטרים אלו. את העובדה שכה קל היה לנבא כי כתוצאה מקריסת ברית המועצות ומזרח אירופה תתחזק מאוד השפעת הלאומניים וביניהם האוקראינים שלהם היסטוריה ארוכה של אנטישמיות ורצח יהודים. קריסתה של ברית המועצות ומזרח אירופה כשם של יוגוסלביה החזירו את כל הטינופת שאפיינה ארצות אלו לפני המהפכה הבולשביקית והמהפכה של הפרטיזנים של טיטו ביוגוסלביה: מלחמות, לאומנות גזענות. הביקור הממלכתי של משה קצב נשיא המדינה שפרשת האשמות כנגדו התפרסמה בכל העולם, כולל באוקראינה רק שפכה שמן על המדורה של הלאומנים האוקראינים. גם זאת ניתן היה לצפות. כנראה גם הוא הבין זאת ומסיבה זו מנע מעיתונאים ישראלים לראיין אותו. עד כמה אופייני שהסמל של מדינת ישראל שקופת שרצים על כתפיו, כדי לנסות ולהציל עצמו כלל לא יתחשב בתוצאות של ביקורו על מצב היהודים. אולם ייאמר כי מספר הולך וגדל של יהודים בעולם שעד לא מזמן הזדהו עם מדינת ישראל יעם פשעי מנהיגיה כיום הולכים ומתרחקים ראינו זאת בארצות הברית שם הנשיא לשעבר של הקונגרס היהודי מגנה את פשעי ישראל כנגד העם הפלסטיני, את תגובת דוברת הקהילה היהודית באוסלו שדרשה מישראל לא להשתמש בה כבני ערובה למדיניות שלהם. היום ידוע כבר לרבים כי הטרור העולמי של ארגונים כאל קעיאדה, הם תגובה לטרור העולמי של ארצות הברית בעיקר הטרור הממלכתי. כי 11/9 לא היה אלא תרוץ לפתיחת מסע טרור וכיבושים של בוש. ברור שהטרור של אל קעיאדה הוא פסול אך לא פחות ואולי אף יותר ממנו הוא הטרור של האימפריאליזם אשר יצר אותו. בל נשכח כי בן לאדן עצמו שמשפחתו הייתה קשורה קשרים הדוקים עם משפחת בוש נתמך בשמך שנים במלחמה שניהלה ארצות הברית באפגניסטן כדי להפיל את המשטר השמאלי שעלה וקיבל תמיכה צבאית מברית המועצות, אשר בסופו של דבר הניח לו ליפול כאשר הבירוקראטיים הסובייטים לא מספקים לו תחמושת מול הטליבן שקיבל כמויות אדירות של נשק ויועצים אמריקנים. אולם מול שתי הרעות האימפריאליזם על מלחמות הטרור שלו ושל הטרור של אל קעידא קמה תקווה חדשה לעולם. התנועה המהפכנית שצומחת בכל העולם ואשר כיום ראש החץ שלה היא התנועה המהפכנית במקסיקו ובוונצואלה בראשות צ'אבס. תנועה הראויה לכל תמיכה של כל אדם בר דעת. תנועה המותקפת על ידי כל תומכי האימפריאליזם כאשר עליהם ניתן למנות את רוב הציונים הרוקדים לחליל הפריץ האימפריאליסטי.

Haemek

New member
אתה באמת חושב שמשהו כאן

טורח לקרוא את שאתה כותב? מאידך, אני יודע שאין לך ברירה אלא להוציא איך שהוא את מה שמצטבר לך שם בחלל הגולגולת. דחוי.

Fasz

New member
דווקא החלק הראשון היה סביר יחסית

את השאר, כמובן שלרובינו, כמו גם להסטוריה, לא יהיה קל לקבל כדעה חסרת פניות..

RED1917

New member
Fasz

כל אדם בין במודע או שלא במודע רואה את העולם במשקפיים מעמדיות. באחת מההרצאות ששמעתי במוסיאון ירושלים המרצה הראתה אדון לבן מצליף בעבדו בשוט. התגובה של אנשים שונים הייתה שונה בעלי העבדים ותומכי העבדות ראו בהצלפה עונש מתאים והכרחי לעבד בורח. מתנגדי העבדות ראו בכך דבר שונה לחלוטין. עבור בעלי העבדים השקפת עולמם הייתה הנורמה ההיסטורית והטבעית מתנגדי העבדו ראו בכך השקפת עולם אנכרנוסטית ובזויה העומדת בסתירה להמשך התפתחות ההיסטוריה.

RED1917

New member
העמק מה דוחף אותך

להגיב אם אינך קורא? החושב אתה שאם איני קורא את הקשקושים הימניים הבנלים שלך אני טורח להשיב לך תגובה? אם שמת לב אני בדרך כלל מתעלם מהתגובות המשעממות והצפויות שלך. אולם אתה חייב להגיב ותמיד תגובה דומה. הרי בכך אתה מעניק לכתיבתי חשיבות האינך חושב כך?

Haemek

New member
אני קורא את השורה הראשונה ואולי את

השניה, מבין את הלך הרוחות "מבנה מעמדות" "נכון שבארץ אני בודד אבל אנחנו מאזה תנועה גדולה בעולם" ומבין את רצף הדברים. אין אחד שטורח לקרוא אז כל הנוזל הירוק שאתה מורח כאן (אני מנחש). אני גם מבין שאתה חייב לנקץ מהמוח הבעייתי את מה שמצטבר שם ואתה עושה זאת בכל שעה (לא יכול לישון, הנזלת מתרוצצת בראש, אז מתיישבים ויאללה לנקז). ולגבי העתיד, אני מרשה לך להתעלם מה"קישקושים הבנליים שלי". מאידך, אני רואה את "אפקט פורום מרצ" מתגשם כאן אל מול עיניי בפורום "העבודה" אותו אתה ממלא בנוזל הירוק הנוטף מהמוח שלך, ומוליך אותו אל עברי פי פחת. כנראה שהמנהל משרת כרגע ממש קשה, אם אין לו זמן לבוא ולראות מה אתה עושה לפורום... אבל אתה עושה עבודת קודש עבור הימין אז מה לי שאני מתלונן. עלה והצלח!

הגעת לגיל מופלג אך לא צברת חוכמה.

מה הקשר בין סיפורי הזוועה משנות ה-40 לישראל של היום? אתה משתמש במילה "ציונות" כמילת גנאי בדיוק כמו הנאצים הגרמניים והערביים. גם אני לא אוהב מילה זו כי היא נדושה מדי ואף אחד עכשיו לא מתייחס אליה ברצינות. הייתי מחליף את המושג "ציונות" במושג "פטריוטיזם" או "שמרנות ליאומית". אבל כשאתה מתנפל על ה"ציונים" אתה בעצם תוקף את עצם קיומה של מדינת ישראל. אז במה אתה שונה מאחמדינג'אד או מדוסים מנטורא קרטא? מה, ליהודים אסור לחיות במדינה שלהם? מה, היהודים חייבים להיות לנצח עבדים של כל מיני פאראונים נוכריים? אתה מאשים את ישראל בהרג האזרחים הלבנוניים ומנסה להכניס את זה להקשר של מלחמות העולם הראשונה והשניה. הרי אין שום קשר בין הדברים או שהקשר הוא מועט. בתכלס, הערבים התחילו ולא ירפו עד שיחסלו את כולנו כי לשנאתם אין גבול. אך זה לא חשוב. אפילו אם תעתיק את ישראל לאוגנדה, תהיה מלחמה נגד השבטים הקאניבאליים המקומיים, אם תעתיק אותה לאלסקה, תהיה מלחמה נגד האסקימוים. לעם שלא מסוגל להילחם אין זכות קיום. למה היטלר החליט לחסל את היהודים? כי הם היו חסרי הגנה והיה לו מאוד נוח להראות לעם שלו "איזה גבר" הוא מבלי להסתכן בכלום. כרגע אחדינג'אד מנסה לעשות דבר דומה אך הזמנים השתנו ו"הפיתרון הסופי" כרוך בסיכון בשביל התחת שלו. בתכלס, לא הבנתי מה הפואנטה שלך. מה רצית חוץ מלתת שיעור היסטוריה ולספר על באבי יאר?

אינני תומך בעבדות ואינני גזען.

נהפוך הוא, אני חושב שלכל עם מגיעה עצמאות, כולל העם היהודי. אני לא רוצה שתהיה עבדות בעולם בכלל אך בראש ובראשונה, בתור הצעד הראשון, אני רוצה שהעם שלי יהיה חופשי. בשלביל זה מדינת ישראל חייבת להיות חזקה ועצמאית. והערבים שוללים מאיתנו את הזכות הזאת. אז מה, אני חייב לנשק אותם על כך בתחת ולהשלים עם מצב של "בן חסות"?

RED1917

New member
תסכים אתי כי הערבים

רואים זאת הפוך ממך. ואולי תסכים עמי כי במציאות לא העם הפלסטיני הוא שכבש את העם הישראלי אלא במציאות ההפך הוא הנכון. חשוב שוב על הההרצאה במוסיאון.

אף אחד לא מרביץ להם בשוט. להיפך,

נותנים להם אפשרות להתפרנס בכבוד. הרי בעזה הם לא הצליחו לבנות אפילן מפעל רווחי אחד למרות כל הכסף שקיבלו מהאירופאים הטפשיים. הכסף הלך למימון הטרור ולכיסים של "המנהיגים" שלהם. אין לי בעיה עם מדינה פלסטינאית עצמאית או לפדראציה- רק שישתלבו לתרבות המערבית ולא ישלפו סכין כל שניה,שיחיו כמו בני אדם. למה האינדיאנים, הדרום-מזרח אסיאנים ואפילו חלק מהכושים באפריקה (אני אפילו לא מדבר על ארה"ב) יכולים לחיות כמו בני אדם והערבים לא?

צריך היה לתמוך בבריה"מ נגד הנאצים

כחלק מהקואליציה עם העולם החופשי, כי הניצחון הזה הציל את העולם, ובאופן מיוחד את העם היהודי מהשמדה פיזית ע"י הנאצים. גורל היהודים במלה"ע ה-2 הוכיח את הצורך במדינה יהודית-ציונית חזקה שתוכל להגן על העם שלנו נגד כל היטלר פוטנציאלי, גם כדי שלא נהיה תלויים ברוצחים דוגמת סטאלין והקומוניסטים שביום אחד שחררו את אושוויץ ולמחרת גרשו אלפי יהודים למחנות בסיביר שמהם לא חזרו. בל נשכח שבערוב ימיו תכננו סטאלין והקומוניסטים לגרש את כל יהודי בריה"מ לסיביר ואז גורלם היה דומה לגורל הצ'צ'נים, הטטארים או הגרמנים של הוולגה, כלומר מוות המוני. בל נשכח גם שזוועות כמו באבי יאר ומחנות הריכוז והעבודה הומצאו ע"י הבולשביקים/קומוניסטים במלחמת האזרחים ברוסיה. רצח מלחי קרונשטאדט או טבח האיכרים בטאמבוב ע"י לנין וטרוצקי היו מעשים דוגמת באבי יאר. זמן קצר לפני באבי יאר אירגנו הקומוניסטים טבח המוני של פולנים ביערות קאטין ויישובים סמוכים בחבל סמולנסק: רבבות קצינים, פקידים, שופטים כמרים ואנשי אינטליגנציה פולניים הובלו ע"י הגסטאפו הסובייטי, הנקו"ד, למעבה היערות ונרצחו ביריות כשהם כפותים, כמו שעשו האיינזצגרופן ליהודים. זה היה במסגרת תוכניותיו של סטאלין להפוך את העם הפולני לעם של עבדים הנשלט ע"י רוצחים ותליינים מטעמו.

למעלה