בבאסה..

תותילה

New member
בבאסה..

ההיתי מאוד רוצה להתנדב בשירות לאומי.. איך אני יכולה לעשות זאת? זאת אומרת על סמך מה אני יכולה לבקש כי הבנתי שפצפיזם זה כבר לא סיבה טובה... ומה אני נחשבת כשאני משרתת בשירות לאומי? כאזרחית? האם אני מקבלת משכורת? אני יכולה לבחור את המקום להתנדב? מתי אני צריכה לבקש את השירות לאומי?

damtiela

New member
מוזמנת לקפוץ לשאלות ותשובות של

הפורום. ברגע שיש לך פטור מצה"ל, את פונה לאגודה של שירות לאומי (יש כמה, אם את לא דתיה - מומלץ לבדוק את שלומית, ש"ל ועיריית ירושלים) את נחשבת מתנדבת בשירות לאומי את מקבלת דמי כיס, בדומה למשכורת חייל, לפי קריטריונים קבועים מראש. עוד על המשכורת - בקישורי הפורום. את יכולה לבחור את המקום שמעניין אותך, ולהגיע לשם לראיון, כמובן שכל זה בתיאום עם האגודה שדרכה את רוצה לעשות שירות לאומי. ברגע שיש לך פטור מצה"ל - פני לשירות לאומי. אין מוקדם או מאוחר מדי, אבל רוב המקומות לשנה הקרובה (החל מספטמבר) כבר תפוסים. אז אולי תצטרכי להמתין קצת. הצלחה.

Mיקי_

New member
הבנת לא נכון שפציפיזם זה לא סיבה

טובה, קראי שוב בעיון את מה שכתבתי לך בפורום פציפיזם. זו סיבה טובה מאד מכובדת ורצויה. את לא מקבלת משכורת אלא דמי מחייה (משהו מעוד מינימלי) את יכולה לבחור את מקום ההתנדבות שלך... אחרי שאת מקבלת פטור את יכולה להירשם לשירות לאומי.

תותילה

New member
השאלה היא איך אני מקבלת את הפטור...

לאן אני צריכה לפנות כדי להתחיל להזיז עיניינים... ואני מתגייסת רק שנה הבאה.. אז ככה שזאת לא הבעיה

Mיקי_

New member
את צריכה לפנות מן הסתם לצבא

הסבר מקיף כתבתי לך בפורום פציפיזם.

למעלה