בא לכם לעזור לי ?

rachely2000

New member
בא לכם לעזור לי ?

אני צריכה לכתוב תוכנית בפסקל שקולטת מספר תלת ספרתי. בודקת אם סכום הספרות שלו זוגי, אם כן מדפיסה את המילה זוגי. בודקת אם המספר שקלטתי הוא אי זוגי, אם כן מדפיסה את צמד המילים-אי זוגי. בודקת אם המספר שקלטתי מקיים את התנאי הבא-כל הספרות זהות. אם כן יודפס צמד המילים-ספרות המספר זהות. תודה אנשים...בטח זה שיא הקל לכם אז פליייז עזרו לי

בטח! אין בעיה!!! בכיף...../images/Emo26.gif

תכתבי לנו מה הצלחת לעשות בינתיים - ואני מבטיח לך שניתן לך הצעות מצויינות להמשך...

rachely2000

New member
לא שאני לא מבינה כלום

אני נלחצת מכלום... קשה לי לרשום תוכנית לזה..

אז קחי נשימה עמוקה...../images/Emo26.gif

תקראי את ה"קצה חוט" שהשארתי לך... יש שם את כל מה שאת צריכה בשביל לפתור את התרגיל... ואם תתקעי - אנחנו כאן כדי לעזור...

קצה חוט:../images/Emo26.gif

יש אופרטור שנקרא מודולו (נדמה לי שבפסקל זה mod) שמחזיר לך את השארית. למשל: 11 מודולו 3 זה 2 (כי כשמחלקים 11 ל-3 מקבלים 3 עם שארית 2). עכשיו... אם יש לך מספר תלת ספרתי - נניח 567, ותבצעי מודולו 10 - תקבלי את ספרת האחדות (7 במקרה הזה)... אם רק תעשי מודולו 10 - תקבלי את ספרת האחדות... אם תחלקי קודם ב-10 (ושימי לב ש-567 הוא מספר שלם) ואז תעשי מודולו 10 - תקבלי את ספרת העשרות (אחרי החלוקה ב-10 תקבלי 56 ואז מודולו 10 יתן לך 6). באותו אופן - אם תחלקי ב-100 ותעשי מודולו 10 - תקבלי את ספרת המאות. OK... אז אנחנו יודעים איך "להפריד" את הספרות... אם ניקח מספר טבעי, נעשה לו מודולו n ונקבל תוצאה 0 - סימן שהמספר מתחלק ב-n. נגיד - 456 מודולו 3 זה 0 - מסקנה: 456 מתחלק ב-3. 562 מודולו 4 זה 2 - מסקנה: 562 לא מתחלק ב-4. נשאר עוד דבר אחד: נניח שיש לך מספר תלת ספרתי כלשהו - נניח XYZ יש מספר כלשהו n, שאם עושים XYZ מודולו n ומקבלים אפס - סימן שכל הספרות של XYZ שוות (X=Y=Z). תחשבי מה זה ה-n הזה... בהצלחה...

../images/Emo32.gifאיך לא יודע פסקל?...../images/Emo26.gif

"שפות תכנות" הוא קורס חובה במסלול של הנדסת תוכנה... ולומדים שם פסקל, ML ופרולוג....

תני להם בראש....../images/Emo26.gif

סתם טיפ: אל תשכחי אחרי שאת קולטת את המספר - לבדוק שהוא אכן תלת-ספרתי (סתם להוסיף עוד if שמוודא שאכן המספר גדול... וקטן מ...) - אחרת כדאי שתתני למשתמש הודעת שגיאה.

alexrait1

New member
הבעיה היא

שאתה צריך ללמוד לבד, כי בתרגולים ההסברים עלובים ביותר. לשמחתי אני כבר ידעתי פסקל עוד מהבית ספר אז זה לא היה מסובך ... אבל היו אנשים שהתקשו. (בכל מקרה נתנו תרגילים פשוטים מדי...)

למעלה