בא לי לשתף.............

תמר20

New member
בא לי לשתף.............

מעשה שקרה שבןע שעבר. הסצנה : מרפאת שיניים מכבי בתל אביב יום : שישי בוקר כמו שאתם בוודאי מבינים תור לרופא שיניים ביום היחידי החפשי שלי נחשב גם ככה דיי גרוע (בייחוד כשאני יודעת שהולכים לטפל לי בשתי סתימות). הלוואי וזה היה מסתיים בזה. אבל לא! הגורל רצה אחרת - במילים אחרות מישהו שם למעלה החליט שמשעמם לו ובא לו להתאכזר לסטודנטית צעירה ןמסכנה. טוב, הגעתי למרפאה ושם למרבה הפתעתי התברר לי שצריך לשלם לפני כל טיפול (להזכירכם אני סטודנטית ענייה ומרודה וחוץ מעשר שקל וארבעים לאוטובוס לא היה לי גרוש על התחת....). טוב, אז אני למרות האושר במחשבה שלא אבקר את הרופאה המזוכיסטית, הרגשתי את הכאב העצום וידעתי שאין טעם לדחות את הבלתי נמנע. התקשרתי לאבא שדיבר עם הפקידה. מסתבר שהפקידה הזאת נמצאת בקשרים מצויינים עם משפחתי - קרי, אבא, אמא, אחותי הגדולה ואחותי הצעירה שלומדת בכיתה עם הבת שלה. הפקידה נכנסה לחדר העינויים ובישרה לרופאה ולשיננית שהכל בסדר עם הכסף ושאפשר להתחיל במסכת העינויים. (בינתיים, בין מחשבות זוועה על מה שהולך להיות , אני חושבת : "וואללה, שיחקה אתה הפקידה הזאת, חמודה.") אלא שאז הסתומה בעליל הזאת פתחה את הג'ורה שלה ואמרה בנוכחות הרופאה והשיננית: "אל תדאגו, אני מכירה את אבא שלה, אמא שלה ואחיות שלה". ואז היא פונה אליי ואומרת : "אחיות שלך כאלה יפת ומהממות, איך יצאת כזאת מכוערת?" בום. אני בשלב הזה רציתי למות. כבר לא היה לי איכפת אפילו משתי הזריקות של המזוכיסטית. ההיפך רציתי לקבל אותם- כדי לקבל לגיטימציה לבכות. ככה בערך במשך חצי שעה התבשלתי במיץ של רחמים עצמיים מהולים בריח מצחין של מרפאת שיניים. תבינו, זה פגע בי כי כל החיים שלי אנשים אומרים שאחיות שלי יפות, מדהימות וכוסיות (אחת היא אפילו דוגמנית). אני כל חיי חיה בצל שלהן. אבל אף פעם אפ'חד לא אמר לי את זה בצורה כזו ברוטלית וחסרת טקט. לקראת סיום הטיפול אמרתי לעצמי:" ראבאק תמר, את הולכת לפקידה הזאת לגרום לך להרגיש ככה?! נו פאקינג צ'אנס!!!!!". יצאתי מהחדר כדי לקבוע טיפול נוסף, התיישבתי בחדר המתנה , הוצאתי דף ועט וכתבתי: "פקידה יקרה, ראשית ברצוני להודות לך על כך שטיפלת בעניין הכספי, אני סמוכה שאבי ישלם את החוב בהקדם האפשרי. שנית, רציתי להביא לתשומת ליבך שהערתך קודם לכן הייתה לחלוטין לא במקום. אינני יודעת אם כוונתך בהערה מסוג זו, הייתה לפגוע בי או שמא נגרמה מטיפשות חסרת טקט. אולם דעי לך שהערות מסוג אלה היוו טריגר רציני לבעיית האכילה שפיתחתי (אנורקסיה) בניסיון לעמוד בדרישות אחרים להשתוות לאחיותיי. אני בכלל לא מבינה מה עומד מאחורי הערה כזו. איך היית מרגישה לו את היית נשפטת על פי מראך החיצוני? אותי לימדו שאם איןמשהו חיובי לומר על מישהו לא אומרים דבר. וזה מה שאת היית אמורה לעשות - פשוט לסתום את הפה. אז להבא אני מבקשת ממך לגלות קצת יותר התחשבות ואולי אפילו להשתמש בדבר הזה שנקרא השכל שלך לפני שאת פותחת את הפה וגורמת לאנשים לבכות. תודה רבה ושבת שלום". קיצר קבעתי תור ונתתי ת'מכתב. יצאתי החוצה והרגשתי כמו מלכה שלא שמרתי דברים בבטן, שלראשונה "החזרתי מלחמה". אחרי כמה דקות ביום שישי שטוף השמש הנהדר, הנייד שלי מצלצל. ומי בטלפון???? נכון, הפקידה הסתמה שמבשרת לי שהיא קיבלה את המכתב שלי ושאני חצופה. שאני העלבתי אותה , שאני כפויית טובה. שהיא לא הייתה עוזרת לי אם היא הייתה רק יודעת איזה סוג בן אדם אני. ואז היא אמרה לי שהיא לא מבינה איך יכולתי, שאני כמו בת שלה (פאק, יא סתומה , הרגע פגשת אותי מה קשור כמו בת שלך?), אתם קולטים את החוצפנית הזאת?! במקום להתנצל,היא עוד תוקפת אותי.......גרררררררררררר........שוב דמעות חונקות את גרוני. מתה להגיע הבייתה. בבית: אמא ואבא בסלון. הם: קיבלנו טלפון מהמרפאה אני:( בקול חנוק): שמעתם אני לא יודעת מה הבעייה שלה הם: מה הבעייה שלך? למה את הורסת גשרים. היא בסה"כ ניסתה לעזור אני: אתם עובדים עליי נכון?! (מספרת להם את הגירסה שלי) הם: את כ"כ אגואיסטית. אנחנו גם הולכים לשםץ עכשין אנחנו נתפסים שם כבדיחה. שלא נדבר על אחותך נמסכנה שלומדת עם הבת של הפקידה אני(פה פעור ובדמעות טורקת ת'דלת בחדר שלי, מטביעה פניי בכר ומייחלת למוות) : "אני שפוייה בכלל?!" מה דעתכם נהגתי כמו שצריך או הגזמתי מה אתם הייתם עושים במקומי? מחליקים אן עושים שכונה?

jessy19

New member
מההה? ככה היא אמרה לך?

אם הפקידה הזאת אמרה כזה דבר טוב מאוד שרשמת לה את המכתב ואם ההורים שלך הגיבו ככה כנראה שהיא סיפרה להם גירסה שונה ממה שקרה. את יודעת את האמת לאמיתה וזה מה שחשוב ומה שרשמת במכתב הוא דבר נכון ואמיתי אז הפקידה הזאת ממש טיפשה! עשית בדיוק מה שצריך!

Idan91

New member
בהחלט נהגת כראוי,

ובאמת מתמיה, מה הפקידה הזאת בדיוק אמרה לה. בכל מקרה, הדהימו אותי החוצפה וחוסר הרגישות באמירה שלה כלפייך.

zimes

New member
כל הכבוד לך!

הטעות היחידה היהת שלא יידעת גם את הרופא/מנהל המרפאה. והבעיה היותר רצינית שעלייך לפתור כרגע, היא עם הורייך (ולא עם הפקידה). נשמע שהם חושבים, בכנות, שהקשרים עם פקידה במרפאת שיניים (לא, נניח, פילו, הרופא
) חשובים מבריאותה הנפשית/כבודה של בתם. שוב - כל הכבוד! המשיכי באסרטיביות. את לא חייבת לפוצץ את העולם על המקרה הזה, אבל קחי מכאן שעור. אולי זו היתה רק הזדמנות לראות כיצד הורייך חושבים. גם זה משהו בדרך לחיזוק עצמי שלך (חיזוק שרצוי לקבל מההורים, אבל לא כל ההורים יודעים להעצים את ילדיהם).

adidas^

New member
יו, תאמיני לי שאצלך

הפקידה המטומטמת עוד יצאה בזול. אצלי היא היתה בוכה שנתיים לאחר הביקור ואולי אף עוברת לאי בודד. סתם. האמת היא, שנהגת בדיוק כמו שצריך, ואין לך בכלל על מה להתנצל. הסבירי להוריך את הצד שלך. לא מקבלים? שלא יקבלו. פעם הבאה תלכי למרפאה אחרת.

יסמין43

New member
אני ממש לא קולטת את זה!

ויפה שכתבת לה מכתב מנומס. אני הייתי כותבת לה (בגילי, לא בגילך), שאני לא מבינה איך היא יצאה כל-כך סתומה לעומת אחיותיה החכמות. כלומר, לא, לא הייתי כותבת את זה, אבל אני גם לא חושבת שהייתי מגיבה בנימוס כמוך. כך שהתגובה שלך הייתה עשר. ופשוט שני דברים לא מחליקים לי בגרון: ראשית, איך היא אמרה לך דבר כזה? (את בטוחה שזה מה שהיא אמרה? כלומר, אמירה כזאת עוד לא שמעתי בחיים שלי.) ושנית, למה הורייך התייצבו לצידה ולא לצידך? אלא אם יש פה איזושהי אי-הבנה. אולי היא לא היא לא אמרה את זה במדויק? כי קשה לי להאמין שמישהו היה מעז לומר דבר כזה, ועוד במקום עבודתו! אולי יש פה אי-הבנה? אולי היא התלוצצה ומשהו כאן לא הובן כהלכה? אם היא אמרה דבר כל-כך בוטה, הרי הרופאה והסייעת היו צריכות להתעלף גם כן, או להחליף מבטי תימהון. האם ראית על פניהן משהו? בקיצור, אולי יש כאן איזושהי פרשנות שגויה? (באמת, עוד בחיים לא שמעתי מישהו אומר למישהו "מכוער", אלא במהלך מריבה עזה.)

תמר20

New member
ממש לא...

כתבתי לכם ציטוט מדוייק של מה שהיא אמרה לי ראיתי שהרופאה והשיננית היו בשוק אבל הם לא הגיבו למה שהיה לה להגיד לא מדובר באי הבנה. אח"כ שהיא התקשרה לצעוק עליי היא אפילו לא הכחישה שזה מה שהיא אמרה כנראה שבאמת קיימים אנשים טיפשים בעולם..........

Outlast

New member
למה סתם?

על דבר כזה אני מסוגלת לגרום לבנאדם להצטער במשך שנים על זה שלא כרתו לו את הלשון בשנייה שהוא נולד.

nutmeg

New member
צ'מעי, תמר

זה אכן בסדר להגיד לכל מיני רשעים שהם רשעים ופוגעים וכו' ואכן טוב שעמדת על שלך - אבל להבא, את צריכה להיות גם קצת מרשעת בעצמך כדי שתהיי יותר אפקטיבית בהעברת המסר. 1) לגייס חוש הומור. דבר ראשון כשאומרים לך משהו פוגע - להסתכל אל אותו אדם ישר בעיניים ובצחוק גדול להגיד משהו כמו: "כשאלוהים חילק טאקט הלכת לשירותים?/התכופפת? או משהו?" "טאקט זה לא הצד החזק שלך, הא?" "מסתבר שגם לחסרי טאקט נותנים לעבוד בשירות לקוחות - ואללה יופי!" 2) כשאת יוצאת, אחרי הטיפול לבקש פתק ועט ולשאול אותה בחיוך איך קוראים לה - ולרשום על הפתק (אנשים שונאים שרושמים את שמם על פתק). אחר כך לשאול אותה בחיוך מה שם מנהל/ת המרפאה - וגם את שמו/ה לרשום על הפתק. אחר כך בנון שאלנטיות לקחת כרטיס ביקור, לצרף לפתק, לחייך ולצאת. רצוי עם העט של הפוסטמה. אם את רוצה באמת להפחיד אותה תשאלי לאיזה מחוז המרפאה הזו שייכת ומה שם מנהל המחוז. 3) להגיד בקול רם ליד אנשים אחרי שיושבים בהמתנה שבגלל שפיך רדום קשה לך לדעת אם עשו עבודה טובה, אבל מה שבטוח להתייחס לבני אדם זה לא הצד החזק שלהם. יכול להיות שתהיי מרוצה מהסתימה - אבל בטוח אינך מרוצה מהשירות. (את זה חובה להגיד ליד אנשים אחרים!!). ככה מטפלים ברשעים. רק ככה. אין דרך אחרת. מכתב שרק היא ראתה, שמגלה לה עוד כמה חולשות שלך נותן לה יותר כוח. אם את רוצה שמשהו בכל זאת ייצא לך מזה - אין מנוס ועליך לרשום תלונה למנהל המחוז על יחס פוגע של אדם שאמור לתת שירות. לא מכתב מתבכיין על האנורקסיה שלך ועל הצרות שלך עם אחיותייך אלא מכתב עובדתי, זועם על יחס משפיל והערות לא במקום. יאללה! לחדד עפרונות ולכתוב!!

erlich

New member
מחליקים (או) עושים שכונה

הנוער של היום והסלנג שלהם... איי איי איי כמה חוסר צדק יש לפעמים בעולם הזה. וכמה טעויות קורות בעיקר כתוצאה מחוסר הקשבה וסובלנות. אני אומר לכם. מדינות קמו ונפלו על דברים כאלו ועל פחות מזה אפילו. האחיות שלך יכולות לקפוץ (ולענטז על מסלולים כנראה) כמה שהן רוצות. נתחיל מזה. נמשיך לזה שבנוגע ל"בושות" כביכול שעשית להורים שלך, לא צריכות להיות לך שום רגשות אשם. אבל את כל אלו את יודעת. את פשוט לא מיישמת :) אם היו אומרים לי שאני מכוער יחסית לאחים שלי (מה שכנראה נכון:) סביר להניח שהייתי מחייך בחזרה ועונה משהו בסגנון של: לא נורא, גם שואבי מים וחוטבי עצים צריך בעולם הזה. תוך כדי הדגשת העניין שמקצועה של הפקידה משחק תקיד ניכר במשפט החוכמה שהרגע הוצאתי מפי. (אגב, המורה להיסטוריה שלי בתיכון לבגרות אמרה לי את זה פעם תוך כדי שיצאתי מהשיעור שלה באמצע). עם זאת בהתחשב בסיטואציה, יש פעמים שעדיף לחרוק שיניים, לקבל דברים מסויים רק לשם הלקבל אותם ולהיות הכי אינטרסנטים שבעולם בנוגע לאנשים מסויימים, כי במקום מסויים באמת "שרפת גשר". אז את היית צריכה לחשוב על *עצמך* ולא על ההורים והאחיות הפעם, ולראות מה יוצא לך מלכתוב לפקידה את המכתב. במקרה וזה רק עונה על צורך רגעי (או מתמשך זה לא משנה לפי דעתי האישית) בהוצאת קיטור, והקשר עם הפקידה יכול להביא לך תועלת רבה בעתיד, אז אולי לא היה כדאי. במידה וכל אלו לא תקפים... בתקווה שתרגישי טוב יותר, שתחייכי יותר. אני מבטיח שעם חיוך את תראי הרבה יותר טוב מהן... ארז.

Linkey-Whinkey

New member
סיסי...

היא קוראת לך מכוערת ואת אומרת לה בנימוס שזה לא במקום? היית צריכה מול הרופאה וכל שאר הבית חולים המזורגג הזה להגיד לה: "ראיתי את הבת שלך, לפחות אצלי הכיעור זה לא דבר גנטי" (גם אם לא ראית, וגם אם זה קצת הומור עצמי, אבל ברגעי זה נכנסת בכל המשפחה שלה לדורותיה. לדעתי שווה עוגיה. חוץ מזה כשההורים שלך תוקפים אותך תעשי מה שאני עושה. אל תצטדקי, תתנהגי כאילו את כ"כ גאה במה שעשית עד שזה יוצא לך מהאזניים, אין דבר שיעצבן אותם יותר, מניסיון.

De-Panther

New member
לדעתי פעלת כמו שצריך אבל דברי עם...

ההורים שלך להבין מה הם חושבים שעשית לא בסדר

תמר20

New member
לכל המגיבים.....

תודה תודה לכם......... התגובות שלכם מחזקות ומעודדות אותי כל כך. מבחינתי המכתב שכתבתי היה קרש קפיצה כי אני לא רגילה להתפרץ ולהגיד שפגעו בי עכשיו בזכותכם אני מבינה שהייתי צריכה לפעול עוד יותר באסרטיביות ואני מתכוונת לכתוב מכתב למנהל\ת המחלקה.... עם כמה שעשיתם לי טוב בתגובות שלכם (סוף סוף מחייכת) עדיין עצוב לי שכדי לקבל תמיכה הייתי צריכה לבוא לכאן . הלוואי וההורים שלי היו קצת יותר אחרת. קצת יותר כמוכם....... אוהבת אתכם תמר (מחוייכת מאוזן לאוזן)

jessy19

New member
תמר

לדעתי את צריכה לקיים שיחה עם הורייך להסביר להם את תגובתך ולבדוק מה היא אמרה להם. אני מקווה שתחייכי עוד הרבה זמן- לחייך זה חשוב!

ואחרי שהתעודדת,

נא זכרי את הלקח הזה שלמדנו היום: התגובה הראשונית היא בדרך כלל הנכונה. עובדה שהתעצבנת, והמשכת עם זה הלאה, ואת עדיין חושבת שהיית יכולה אפילו ללכת יותר רחוק עם הכעס. לא שאני מעודדת תגובות חמות מזג, אבל במקרה שלך, אם אני הייתי במקומך - זה היה נגמר הרבה יותר כואב. לפקידה. בכל מקרה, אני מניחה שיש לך עוד הרבה דברים שאת מתמודדת איתם (הצלחת להעביר את זה תוך כדי. זה נרשם.), כך שאת מוזמנת כמובן להישאר, ולייעץ לאחרים כמו שראית שכאן עושים. זה כרוך כמובן בתשלום, אבל אני מניחה שבגלל שמאי בדיוק מסתיים - נוותר לך על דמי החבר של מאי ונדרוש מיד את של יוני.

n k

New member
וואי וואי וואי

עכשיו הסתבכת
(אפשר להשתתף בהוצאה להורג? בבקשה??
)

De-Panther

New member
של מי?? של אפי?? אני לא הסתבכתי ולא

נעליים(או
מגפיים ומכנסיים שקונים אותם קומפלט...
) אפי לא תעשה לי כלום