בא לי למות בערך

בא לי למות בערך

כתבתי הודעה ממש ממש ארוכה והיא נמחקה אז אולי אכתוב בקיצור ש אף אחד לא יודע ואף אחד לא מבין

רפי צבר

New member
חבל, תנסה להזכר

גם אני התעניינתי במשמעות השיר אולי ייפתח דיון מעניין

לא..

כתבתי משהו ארוך על החיים שלי... הוא נמחק.. קצת כמו שהייתי רוצה שיקרה לי..סתם.. -שביזות יום א'(ואז ב' ג' וכו').. בכל אופן הנקודה היא שבחיים האלה, בחיים שלי אף אחד מסביבי שמכיר אותי קרוב אליי, או חושב שקרוב אליי, אף אחד לא יודע ומי שיודע לא מבין אני תקועה בתוך בור וחייבת לחפור עוד קצת שיהיה קצת יותר עמוק שלא יפריעו לי הם לא עוזרים אף אחד הם רק מפריעים חיות רעות שוכנות בענפים רוצה להיות בתוך הצינורות

רפי צבר

New member
הרי זה תמיד

אפאחד לא ממש יודע ולא ממש מבין כל אחד חי במציאוצ כפי שהוא רואה אותה, באופן מאוד אישי קיימים פה ושם חפיפות בין המה שאת חושבת שהוא משהו לבין מה שהזולת חושבת אותו... אבל בגדול אפאחד לא ממש מבין אפאחד לא באמת יודע... ת'מבינתי??

ilovelior

New member
מסכים אבל

צריך תמיד לעבוד על להבין את העניינים כמה שיותר בגדול, או דרך כמה שיותר זוויות מבט, ע"מ שגם אתה לא תתפס ותצטייר כעוד אחד אטום שלא יודע ולא מבין ובעצם תורם לאימות המשפט ההוא, לעומת אם תנהג במידת הסבלנות והרצון להבין ,לפתח ולהתקשר, ותצא מהכלל ההוא. השלמה עם הסביבה ועם כל כעסייך היא לא חובה, אבל היא באה בטבעיות במידה ואתה שואף להבין , ולכן לא תוכל להתחמק מהשלמה ראשונית זו,ביודעך מאיפה באת ואיך בנית את מי שאתה ואת תפישתך, כך אתה יודע שכל אחד עושה כמוך... ולכן הדגש העיקרי הוא על הפרייה, גם אם כרגע תפישתך גורמת לך להרגיש עליונות מסויימת אחרי הכל על סובבייך, כי אתה מש לא מבין את הטמטום... ולפעמים מילה או משפט כן סוגרים עניין, אבל הכל מתחיל ממך.

רפי צבר

New member
סוקרטס אמר את זה בצורה יותר מובנת

ולאו דווקא משתמעת לכיוון הדיון שלנו, אבל "אני יודע שאיני יודע" הוא בעצם כמו לומר אפאחד לא יודע אפאחד לא מבין (לדעתי, אני יודע?!)

מה זה בעצם, לפי דעתכם?

אף אחד לא יודע, אף אחד לא מבין. אף אחד= כולם חוץ מימני או אף אחד= כולם כולל אני ? יש הבדל גדול לא???

רפי צבר

New member
הבדל עצום, ולדעתי

מדובר פה על שתי הוריאציות שהעלית איך? אז ככה פעם ראשונה אני מבין את עצמי ואף אחד פרט אליי לא (אפאחד לא מבינתי) פעם שנייה אני לא מבין מישהו, שחוץ מאותו מישהו אפאחד אחר (כולל אני) לא מבין (אף אחד לא מבין) כלומר, אם לפשט תמיד מישהו אחד מבין הכלל מבין את המה שהוא מבין אחרת לגמרי מהאחר כמה שאני לא אנסה להראות פשוט ככה אני הולך ומתפתל... שוב בוא נחזור לסוקרטס...

ilovelior

New member
לגבי הגירסה הקצרה של השיר

שנמצאת במודה אני, תמיד אני אוהב לחשוב ששם הוא התכוון קצת יותר עקיצה לדיבור ולהתבטאות. הרי אין כדוגמת השיבושים האלו בשירים אחרים של מאיר ת'פתום תופס ת'צך ...ת'מבינ'תי???????????... ככה משובש וישראלי... אף אחד לא יודע כבר ולא מבין מרוב שיבושים שום דבר כבר ת'לא תופס ולא מבין...ת'מבינ'תי? יש בגירסה המקוצרת יותר הלצתיות, לעומת זאת של "ברנרד ולואיז", שהיא כמו שאומרים תהומית יותר.

רפי צבר

New member
הגרסה של מודה אני יותר לטעמי

לא יודע זה מצטלצל יותר יפה לאוזן ת'מבינתי? אה ת'מבינתך אה אה אה

גם לטעמי

היא הרבה יותר ערטילאית..ממש בוקעת מהתחתית של הערימה שזרוקה שמה בתוך הקופסה..

רינה8

New member
פתחו את השער פתחוהו רחב

אי אפשר להיסתם אל מול דברייך. המתקת את יומי – אשרייך. יפה יפה מלא בטוב - כל טוב. מאיפה לך כל היופי? זה מתחיל, כבר, בבוקר בבוקר ? כן המים, המים יורדים. הכאב מגיע בעוצמה חזקה. מהות שמתגלה מביאה את החידוש. אומנם הכאב הוא חלק מהלידה (בזוית ראיה קצת שונה זה מצמיח) אבל הרשות נתונה ולנו הבחירה אם לסבול או לא. האומנם?

ilovelior

New member
כן

לא זוכר מי אמר את זה אבל יש בזה משהו, אם תנסה ליצור הגדרה של מי הם המאושרים, איך תגדיר? אם תתחיל לדייק מידי בהגדרה אז תוציא מכלל המאושרים המון קבוצות של אנשים...ומצד שני אם תשאל - זה לא יהיה אמין , זה קשה. אבל תכלס אפשר להגיד את זה בפשטות וזה לא ימעיט מערכה של ההגדרה אלא יחזק אותה כי זה ייתן לנו את המאושרים באמת ולא חושבי עצמם מאושרים: מאושר זה פחות או יותר מי שהחליט להיות כזה. וזה לא קשור איזה אדם אתה ומאיפה באת ובמה אתה מאמין , האנשים המאושרים בכל רחבי העולם הם אלו שרוצים להיות- וזה מדוייק.לכן התשובה למה ששאלת הוא כן. תשמעי אמנם זה עושה אותי אופטימיסט אבל לפחות אני נאיבי
ודרך אגב תודה, נחמד פה ושם פידבק.

למעלה