בא לי לבכות...

r i c k i

New member
בא לי לבכות...

אני לא יודעת מה לעשות!!! אני עומדת לסיים צבא ומשתוקקת כבר להתחיל ללמוד! פסיכומטרי עשיתי בתיכון, למרות שכולם אמרו לי שזאת עומדת להיות טעות, ואכן טעות מרה! אני אפילו לא אומר לכם כמה הוצאתי... בגרות יש לי טובה מאוד. ממוצע 108.79... המצרף כבר יותר בעייתי... באוניברסיטת ת"א יש לי 660 ריאלי... כלום ציון התאמה 671/2... אני נורא רוצה ללמוד משהו בכיון של פיזיקה / ביולוגיה / מחקר... המסלולים שהכי הכי באו אצלי בחשבון הינם... 1. הנדסה ביו רפואית 2. ביו-פיזיקה 3. מדעי הרפואה. מה אתם אומרים על כל חוג. לראשון ולשלישי אני לא כ"כ מתקבלת... אם עשיתי פיזיקה 5 יחידות... יש לזה בכלל חשיבות? איפה בכלל אתם ממליצים ללמוד? איך אני יוצאת מכל התיסבוכת הזאת בכלל??? אין לי מושג מה להתחיל לעשות? לשפר בגרות? לעשות שוב פסיכומטרי (אני בטראומה איומה... אני חוששת מהמבחן הזה למרות שמבחנים לא מזיזים לי ריס בד"כ...) מרוב שאלות אני אפילו לא יודעת מה לשאול... ע י ז ר ו ל י

Kiru

New member
קודם כל תחשבי

מה את בעצם רוצה לעשות?.. אם את נעולה על התחומים היותר יוקרתיים (שהם דווקא יותר "תחומי-נישה") כמו הנדסה ביו-רפואית, תצטרכי לשפר פסיכומטרי. לא שזה משהו שצריך לדאוג ממנו - אחרי התיכון זה נראה אחרת לגמרי.
אם, לעומת זאת, את לא נעולה דווקא על זה - רוב התחומים של מדעי הטבע דווקא כן פתוחים לך: ביולוגיה, פיזיקה ועוד. אגב, מדובר בתחומים שונים מאוד זה מזה - את מתעניינת יותר בעבודה מחקרית או הנדסית? בעבודה עם אנשים או לא?

פיסיקה ועוד

ראשית, עם ממוצע כזה אין סיבה לבכי או יאוש. אז אם בתיכון לא ממש הצלחת בפסיכומטרי אין סיבה שלא תחזרי על הבחינה ותגלי שיש פער גדול בין אז לעכשו. ל-5 יחידות פיסיקה יש משקל גדול בקבלה. כך למשל באוניברסיטת תל אביב על עצם הבחינה את מוסיפה 5 נקודות לציון ההתאמה שלך. בבן גוריון בקבלה להנדסה יש משקל וחשיבות לפיסיקה. ראשית ודאי מה מצבך כעת עם ממוצע בגרות ומצרף בכל המוסדות. תוכלי לעשות זאת הן באתרי האוניברסיטאות והן באתר מידעת (קישורים לכל אלה בדף הקישורים של הפורום). אם אינך עומדת בדרישות הקבלה (שימי לב המצרף מוחשב אחרת בכל מוסד!), בודאי יש טעם לחזור על הפסיכומטרי

תקון טעות

נפלה כאן טעות ותוקנה תודות להערתו של סטיב בקלידן. תודה סטיב שהסבת את תשומת ליבנו!

r i c k i

New member
תודה על העזרה... ../images/Emo13.gif

קודם כל לא ממש ידעתי שבאונ' ת"א מוסיפים את ה-5 על בחינת בגרות בפיזיקה לציון ההתאמה? אתה בטוח בזה? זה ממש מעודד, אם כן... כמובן שווידאתי את מצרפי וציוני ההתאמה/סכם שלי בכל האוניברסיטאות הרלוונטיות עבורי... אבל לפי דעתי הפרטים בכל אתר ואתר בנוגע לציונים הנדרשים בכל חוג וחוג לא מעודכנים ו/או שגויים. יש לך אולי קיצור לפרטים מהימנים יותר? בטכניון אני חושבת שאוכל להתקבל לחוגים שהייתי מעוניינת בהם, אבל לכולם יש סלידה מהמוסד... אנני מבינה למה ומדוע? מה עשה הטכניון לאנשים שכולם כ"כ נרתעים ממנו? וגם על בן גוריון השמועות לא חיוביות במיוחד...

הנדסה

אם יש לך את הידיעון של תל אביב תמצאי את חישוב ההתאמה להנדסה, והתוספת על פיזיקה בעמוד 245. נקודות החתך המעודכנות נכון לעכשו אמורות להופיע באתרי האוניברסיטאות. אין לי מושג מי הם "כולם" שיש להם סלידה מהטכניון. אני יודע על רבים שגם משבחים. כנ"ל על בן גוריון.

r i c k i

New member
אז ככה:

אני מעוניינת יותר בעבודה מחקרית... אבל למה את שואלת אם אני מעוניינת בעבודה עם אנשים או לא? במקצועות האלה... מגע עם אנשים הוא לא כל כך חלק מהמקצוע... או שאני טועה? תקני אותי...

Kiru

New member
קודם כל,

אני בן.
שנית - כן, בדר"כ במקצועות האלה יש פחות מגע עם אנשים, למרות שיש יוצאים מהכלל (כמו תפקידי הדרכה, ניהול או תועמלנות). אם השאיפה היא מחקר באופן כללי, למה לא תחום פחות איזוטרי (למשל כימיה, פיזיקה, ביולוגיה...)?

למעלה