בא לי לבכות

tuli2210

New member
בא לי לבכות

אני אתחיל בוידוי קטן, כבר נכנסתי כמה פעמים לפורום, בשמות אחרים, אני פשוט כל פעם שוכחת את השם המדויק שרשמתי...זה מהסיבה שאני משתדלת לא להיכנס הרבה לפורום, כי מדכא ומפחיד אותי לקרוא מה שכתוב. אבחנו אותי בגיל די מאוחר, אחרי שנים רבות של כאבים שאף אחד לא דיבר איתי על המחלה הזאת...ד"ר סוריאנו וד"ר שיינמן חושדים שמדובר בנגעים קלים, ד"ר שיינמן בדק אותי היום לראשונה, אחרי שקבלתי פה המלצה ללכת אליו, ואכן, איש יקר ומקסים. בסוף הפגישה, שהבדיקה הייתה הרבה יותר עדינה מהבדיקה הכואבת מאוד שעשה לי ד"ר סוריאנו, הוא הושיט ידו ולחץ לי את היד. פשוט אדם ורופא מקסים. רק שהוא אמר לי שהוא חושד שיש לי אדנומיוזיס בנוסף. הוא לא הסביר הרבה ונתן לי תחושה והבנה שלא מדובר "בביג דיל". ניסיתי לקרוא מה זה? בקושי יש מידע, מלבד מידע באנגלית. אני בת 30.5 נשואה. אני רוצה להיכנס להריון...ופתאום כולי פחדים ובא לי פשוט לבכות. חודש שעבר עשינו הזרעה לאחר השבחת זרע, נראה לי שנקלטתי ונפל. ככה גם חושב ד"ר שיינמן.נכנסתי להריון לפני 3 שנים ונפל בשבוע 7. אני מתחילה לפחד שזה לא הולך להיות פשוט...וכואב לי, יותר ויותר, מכיוון הטוסיק כמו סכין לבפנים לתוך הבטן. זה כאילו סכין רודף אותי בזמן הליכה, לפעמים גם בזמן ישיבה. כבר כאשר מגיע המחזור אני לא יודעת איפה להניח את הכרית החמה. על הבטן או לשבת עליה. :) :( יש פה מישהי שיש לה גם אדנומיוזיס. ולצאת מהעבודה בשביל הבדיקות, ההזרעה, הכאבים, להסתיר כל הזמן, לשקר... . מתיש. אני אוהבת את העבודה שלי מאוד ואני לא רוצה לאבד את העבודה ובינתיים אני לא מספרת. מדי פעם לא מגיעה ביום הראשון של המחזור. אוווווווווף. סליחה על ההתבכיינות. נראה לי שאם יש מישהו שיכול להיזדהות או להבין אותי, זה אתן! יש פה הרבה סיפורים שלעומתן אני ברת מזל! ואני לרגע לא שוכחת את זה! יש לי בעיות רפואיות נוספות שלא קשורות לאנדו אבל, תודה שאנחנו בריאות, שלמות, יכולות לזוז וללכת ולעשות פעולות בסיסות..זה לא מובן מאיליו. אני יודעת. גם את זה עברתי. פשוט רציתי קצת "לדבר" עם בנות שעוברות פחות או יותר את אותם הדברים.

tuli2210

New member
מצאתי חומר על אדנומיוזיס באתר של אנד"י

פעם אחרונה שנכנסתי האתר רק היה בהקמה. כל הכבוד למקימות האתר.

tuli2210

New member
שאלה אחרונ ללילה זה...:)

מה דעתכן על הזרעה ללא הורמונים מול סקס? 2 רופאים אמרו לי שאין הרבה הבדל. אחד כן אמר שזה מגדיל קצת את הסיכוי ושאפשר אפילו לעשות 2 הזרעות בהפרש של יומיים. אמרו לי תנסי 3/4 חודשים לפי מעקב זקיקים, "סקס לפי מרשם":) ואם לא ילך אז IVF.

פז08

New member
הי טולי

קודם כל, שמחה מאוד שהגעת לד"ר שינמן רון. אני מזדהה איתך לחלוטין וגם אני חושבת שהוא רופא מדהים. שנית, לגבי אדנומיוזיס, תעשי חיפוש תחת "אדנומיוזיס", היו שרשורים בעבר, יש לא מעט בנות שסובלות גם מאנדומטריוזיס וגם מאדנומיוזיס. בגדול- אדנומיוזיס הוא מצב שבו אותה רירית של הרחם שמתיישבת במקומות שונים בחלל הבטן באנדומטריוזיס, מתיישבת גם בשכבות של הרחם בהם היא לא אמורה להמצא באופן טבעי. זה הסבר מאוד "גס". הגדרות מדויקות יותר תוכלי למצוא באתרי אינטרנט שונים. אולי במהלך השבת אוכל לנסות לכתוב לך משהו מדויק יותר. האמת? לא נראה לי שיש לזה באמת הרבה משמעות לעומת נשים רק עם אנדומטריוזיס, למעט משהו אחד- הבנתי שאדנומיוזיס בהחלט יכול לגרום לכאבים קשים במחזור. ואם נגעים מחוץ לרחם, בחלל הבטן, ניתן להוציא בניתוח על מנת לשפר כאבים ואיכות חיים, הרי שהטיפול באדנומיוזיס אצל אישה בגיל הפוריות שחפצה בילדים, למיטב ידיעתי, הוא בעיקר תרופתי......... לגבי החששות והתסכול - הכל מובן. עם זאת, מציעה לך להיות אופטימית שמצאת רופא מקצועי שאת מתחברת אליו ולדעתי מעתה את תהיי בידיים מאוד טובות. אם את חפצה להרות כעת, בהחלט יש מקום להתייעץ עם רופא מטפל לגבי מעקב טבעי + הזרעה / יחסים. לא הייתי מתייאשת כבר. את אומרת שכנראה נקלטת בעבר והפלת, עצם זה שנקלטת, זה כבר מעודד.... אז אל ייאוש
לגבי השאלה יחסים או הזרעה, שאלה ראשונה שיש לשאול היא מה איכות הזרע של בן זוגך. אם אין שום בעיה, אזי ניתן בהחלט לנסות להרות על בסיס מעקב + יחסים. כמה שאני יודעת, הזרעה במקרה כזה כן מעלה סיכוי להרות אך במעט מאוד יחסית ליחסים. לעומת זאת אם יש בעיה ולו קטנה באיכות הזרע (ועל מנת להחליט על כזה דבר צריך שתי בדיקות לא תקינות, לא להתבסס רק על אחת) אזי יש צורך בהחלט בהשבחה והזרעה, תלוי בבעיה, לפעמים ישר IVF. אמנם את לא בת 20 אבל גם לא בת 40. את בהחלט צעירה ויש לך בהחלט מספיק זמן להתחיל "באיזי" ולא לרוץ ישר לפתרונות קיצוניים כמו IVF. צריך לזכור שלאישה עם אנדומטריוזיס מתן הורמונים במהלך טיפולי פוריות עשוי להיות מאוד בעייתי, ולפעמים זה בלשון המעטה..... לא כתבת היכן את גרה..... אם את גרה באזור המרכז, הרי שיש הרבה מרכזי אישה שניתן לבצע בהם מעקב זקיקים ודמים, מוקדם בבוקר, דברי שאומנם לא מונע לחלוטין איחורים לעבודה, אבל בהחלט יכול "למזער נזקים". כמו כן, אם את מתחילה עם מעקב של זקיקים בלבד, ללא צורך בתחילת החודש בבדיקות דם במקביל לזקיקים, את גם יכולה להגיע כל פעם לד"ר שינמן שמקבל 3 ימים בשבוע, בשעות מאוד נוחות. גם מוקדם בבוקר וגם אחר הצהריים, כך שבהחלט ניתן להסתדר.........(יחסית, כמובן). אל ייאוש יקירתי, יהיה בסדר
. ודבר אחרון. כתבת בסוף "סקס לפי מרשם". זה נכון שצריך לקיים יחסים סביב ביוץ לאחר זיהוי של עיתוי הביוץ במעקב, אבל אני ממליצה בחום, לך וגם לשאר הבנות: אני רואה מה עובר על זוגות בטיפולי פוריות. גם ככה מאוד קשה, כל המעקבים, נטילה לעיתים של הורמונים, הלחץ, האיחורים, הציפייה...... זה מקור לא קטן לסטרס. חשוב לנסות לטפח את הזוגיות, ולנסות להנות מיחסי מין ספונטניים, לא רק "לפי מרשם". שאף אחת לא תבין אותי לא נכון. אני לא כותבת את זה ממקום שיפוטי. נהפוך הוא. אני רוצה לתרום מהנסיון שלי, ולהמליץ לזוגות שלפעמים ממש מרוב טיפולים הנושא נהיה אצלם טכני, וככשואלים אותם אם קיימו יחסים, האם משיבים "לא, לא אמרתם לנו......". אז...... לא לשבת ולחכות להוראה. אם יש הזדמנות כן לקיים יחסים או סתם לעשות משהו אחר שישמור על השפיות, זה חשוב. לסיכום- אם את זקוקה לעוד תמיכה / עידוד, או מידע נוסף, את מוזמנת לפנות אלי תמיד (לא רק את, כולן), על גבי הפורום או במסר אישי.

tuli2210

New member
פז מתוקה, תודה

תודה רבה רבה, על התגובה המושקעת. אני גרה באזור נתניה. רופאת הפוריות, ד"ר ענת הירשקו אמרה לי לבוא מוקדם בבוקר, בדיוק כמו שכתבת, לעשות בדיקת דם ואולטרסאונד בשביל מעקב זקיקים. היא ממש לא ממליצה לעשות הזרעה, כי הזרע תקין. הספקתי להירגע בסוף השבוע..חייבים להירגע ולהיות אופטימיים :). שוב המון תודה. אני מאוד מעריכה. ורק שאלה קטנה- מה זה מסר אישי?

פז08

New member
הי טולי

מסר אישי- זו אפשרות לכתוב מסר למישהי, די דומה להודעות בפייסבוק למשל. כשאת פותחת הודעה שמישהי כתבה, יש שורה מתחת שכתוב: "הוספת תגובה" הוספת תגובה מהירה" "הוספת תגובה בחלון חדש" ומתחת יש שורה שכתוב "מסר למחברת" "הוסף כחבר" וכו'. אם תלחצי על "מסר למחברת", בעצם תוכלי לכתוב מסר אישי לאותה אחת שכתבה את ההודעה, ורק היא תראה את ההודעה...... והיא כמובן יכולה להשיב לך. תסתכלי בראש הדף, מימין, כתוב "תפוז אנשים פורומים" מתחת יהיה כתוב ה"ניק" שלך, וליד זה יש סימן של הודעה. אם זה מהבהב, זה אומר שיש לך הודעה ממתינה........... זהו, מקווה שההסבר ברור.... שיהיה לך סופ"ש נפלא!!

זואילי

New member
אותו הדבר

חוץ מזה שבהזרעה בכל מקרה חוסכים לזרעים את הדרך בנרתיק. אבל בהחלט - את צריכה להחליט שאת ממקסמת כל נסיון, ולכן - מעקב של דם ואולט' הוא הכרחי. כי חבל להתברבר עם זה.

זואילי

New member
הי טולי

תרשמי במנוע החיפוש כאן את המילה אדנומיוזיס ותראי כמה ניקים של אדנואיות. רובן הרו וילדו. למה כוונתך ב"נראה לי שנקלטתי ונפל"? עשית בטא? בדקת הכפלות? לא הבנתי..

tuli2210

New member
הי זואילי

עשיתי בטא, כמה ימים אחרי הדימום, יצא נמוך. אבל כל התסמינים, כולל איחור ארוך במחזור ודימום כבד מאוד ועוד..גרמו לי לחשוב שאולי כן היה משהו וד"ר שיינמן גם אמר שזה נראה מתאים יותר למשהו שנקלט ונפל מהר מאשר מחזור רגיל... . אבל זה לא ממש משנה, אנ י לא מייחסת לזה הרבה חשיבות. ממשיכים הלאה, חודש חדש :)נהיה אופטימיים. תודה.

זואילי

New member
עם אופטימיות יש תקווה

מציעה לך להבא - תעשי בטא במועדה. מכמה סיבות. ראשית זה "סוגר" סבב ופותח סבב חדש. רצוי לעשות בטא וגם פרוגסטרון ואי2. אם אין הריון - אז נתוני ההורמונים יראו אם את בנורמה מבחינת תחילת סייקל (מחזור). אם יש הריון - או אז חשוב המעקב אחרי הבטא כדי לראות אם מכפילה כמו שצריך (ואז לזהות אם אכן יש כימי, או עלייה לא תקינה) ובנוסף - אם יש הריון אז חשוב לוודא שרמות הפרוגסטרון תקינות כדי להחזיק בהריון הצעיר בשלב זה. יש חשיבות בידיעה אם היה הריון, על אף שנפל מוקדם מאוד, כי אם חלילה זה קורה שוב ושוב - אפשר להיערך לזה, בין אם המדובר במתן תמיכת פרוגסטרון, ובין אם בבירור הפלות חוזרות ועד קרישיות יתר. כמובן, שלפעמים זה פשוט קורה
וזה כואב באותה מידה. חודש חדש ותקווה חדשה - שיהיו רק בשורות טובות

lilo4

New member
ההרגשה שלך היא טבעית לגמרי

זה טבעי לפחד מהלא נודע. זה גם טבעי לחשוב על הכי גרוע שיכול להיות, וזה גם טבעי שתרגישי שאת לא רוצה לקרוא על זה ומעדיפה שלא לחשוב על הדברים. לוקח זמן לעכל אבחנה כזו, בטח כשאת סובלת מכאבים ברמה היומיומית. אין לי הרבה מה להגיד, אני רק רוצה לשלוח לך חיבוק גדול
קחי לך את הזמן לעכל את הכול, תעשי מה שמרגיש לך טוב ונכון. את לא חייבת להעמיס על עצמך מידע בבת אחת, זה לגיטימי לקרוא פה ושם על הנושא, ללמוד עליו לאט.

למעלה