בא אור

בא אור

בפרק הראשון של דאבוס בספר השני מספרים לדאבוס על היווצרותה של בא אור. כדי ליצור את החבר הגיבור היה צריך לתקוע את החרב המחושלת לתוך ליבה של אישתו. ואז מוסיפים לו "מזל שאת בא אור המודרנית לא עלתה את ליבה של אישתו". דאבוס חושב על זה ואומר שאם זה מה שצריך כדי להיות גיבור אז הוא לא קורץ מהחומר של גיבורים. לפי דעתי בא האור של סטאניס היא לא החרב המקורית, אני חושב שזה די ברור. אז אם הולכים על התיאוריה שג'ון הוא הגיבור שהובטח שינצח את האחרים אז הוא צריך להרוג את האישה שהוא אוהב, במידה שג'ון ודאיניריז יהיו אוהבים, האם זה אומר שג'ון יצטרך להרוג את דאני בשביל להציל את העולם? אני רוצה להאמין שלא, אבל אי אפשר לצפות ממרטין כלום ואני חושב שאם ג'ון יצטרך להכריע בין אהבה להצלת העולם הוא יבחר בהצלת העולם (הוא יותר מדי דומה לאדארד). כנראה שזו התיאוריה הכי פרועה עד עכשיו אבל לי היא נראית די הגיונית.

n0 id3a

New member
מעניין לחשוב על זה.

והרי אאימון, כש'ראה' את בא אור, אמר שזה מעניין שהיא זורחת כמו השמש, אבל לא חורכת את הנדן.. התיאוריה שלך מעניינת. אבל כמו שאמרת, עם מרטין אי אפשר לדעת. רררררררררר מתי כבר יצא Dance With Dragons??????? רררר

HarelBarok

New member
יש אולי משהו בזה.

בבית הלא מתים מדברים על שלוש בגידות שדאני תווכח, אחת מהן, אני מזכיר, היא בשם האהבה מה שיכול להיתפתח לתאוריה שלך. אבל אני אישית מאמין שהנסיך שהובטח לא חייב בהכרח להיות קשור לדאני שהיא סוג של התגלגלות של איגון הכובש לפי איך שהדברים מתנהלים כרגע. יתכן נגיד שדווקה בראנדון סטארק יהיה אחד הראשים של הדרקונים של דאני, ואז השיר של האש ושל הקרח יהיה בסופו של דבר השיר של בראנדון ודאני. יכול להיות שהנסיך שהובטח הוא בכלל בן לבית סטארק- שהם הרי השריד ההאחרון של ראשוני האדם- שמהם בסופו של דבר יצא אזור האי, שאלו אותי אישית, אני לא אתפלא בכלל אם ריקון או בראנדון סטארק יתחילו לנפנף בחרבות של אש בהמשך העלילה, כי הרי שניהם הפכו לנסיכים מהרגע שרוב הוכרז כמלך. עוד דובר על ברית שהושגה עם ילדי היער, דבר שבראנדון נראה בהחלט בכיוון אליו, וגם בחלומו הראשון, הקאק אמר לו שעליו להתעורר כי החורף מגיע- כאילו ביחולתו לעשות משהו בנידון. ויכול להיות שמדובר בדאניריז כמו שנרמז בספר הרביעי, ועל אותו המשקל של משחקי זכר ונקווה גם אריה סטארק יכולה פתאום להתגלות כגלגולו של אזור האי, שגם היא נסיכה בתואר ובדמה זורם דם ראשוני האדם. מההכרות שלי עם מרטין, כל האפשרויות הנ"ל נראות לי הגיוניות

הסטארקים והנסיך שהובטח

אני גם חושב שדאני לא הנסיכה שהובטחה, אני דיברתי על ג'ון. זה יהיה מאוד הגיוני שהנסיך שהובטח יהיה לבית סטארק. אריה היא ממש לא הטיפוס להיות הגיבור שיציל את כולם (לבינתיים היא מנסה להציל את עצמה). בראן הוא גם כן לא הסטארק הנכון, הוא צריך להיות המתווך בין הנסיך שהובטח לבין ילדי היער. ריקון בטחו לא יהיה גיבור כי מרטין בונה לעצמו גיבור וריקון אפילו לא בכיוון. בגיבור שלאט לאט נבנה במהלך הספרים הוא ג'ון, הוא התחיל בתור ממזר והפך ליד ימינו של מפקד המשמר, משם הוא הפך למפקד משמשר הלילה ומי יודע לאן זה מוביל. בנוסף ג'ון לא סתם מקבל את הכוח, הוא מרוויח אותו (בשונה מדמויות אחרות שהכוח פשוט נופל עליהם). אם מישהו מסטארק יהיה הנסיך שהובטח זה חייב להיות ג'ון. לגבי דאני, היא לדעתי תהיה האהבה של ג'ון. אני לא מאמין שהאהבה הגדולה של דאני שמוזכרת כל כך הרבה פעמים בנבואה תהיה עם סתם דמות לא חשובה שתופיע בספר השישי (או משהו אחר), זה גורם לי לחשוב שהיא תזכה באהבה של דמות חשובה ומשמעותית (ולא זה לא היה גורם משמעותי בנבואה). כיוון שאני לא חושב שהאהבה שלה תהיה טיריון אז ג'ון הוא בהחלט העדפה.

יוסון7

New member
ואולי בא אור אלו הם דרקוניה של דאני

יכול להיות שדרקוניה של דאני שהוצאו מן האש על ידי זה שהיא שרפה את בעלה והמאיגיי... הם אלו שיצילו את העולם מן האחרים... הרי הדרקונים הם לכאורה אוייביהם המושבעים של האחרים... בעוד שהאחרים הם שדים שנוצרו מקרח ושלג וקור הדרקונים הם אש חיה ועוצמתית... אבל אצל מרטין הכל יכול להיות הוא ממש בלתי צפוי...

בא אור

לי יש הרגשה שבא אור היא קרח בא אור היא חרב וליריאנית דבר ראשון. אנחנו רואים בספרים שהקסם מתעורר לאט, ויכול להיות שמה שנראה כחרב וליריאנית "סתם" יתחיל לבעור בהזדמנות הנכונה [ או הכי לא נכונה אם זה משרת את העלילה]. נשאלת השאלה איך ומה יהיה עם החרב כשהיא מפוצלת לשתיים. ג'ון, דאני וטיריון - לדרקון יש שלושה ראשים. ו, חבר'ה, לא מגיע בסוף גם לטיריון משהו?

HarelBarok

New member
דווקה לחרבות שנוצרו מקרח יש נבואה

כאשר ג'יים חולם שהוא תחת צוק קאסטרלי אוחז בחרב זוהרת יחד עם בריאן והאבדון מגיע. אגב, לדעתי יש סיכוי שג'יים דווקה יהיה אחד הראשים, לפחות מאיך שהספר הרביעי נגמר, אני לא אתפלא אם ג'יים ילך בדרכו של באריסטן אל דאני. כמלכתו הוא יוכל לספר לה את הסיפור של אריז על השמדת מעלה מלך והיא עלולה למחול לו על רצח אביה , כמו שהיא בזה לויסריז בסוף אולי כך גם תרגיש לגבי אביה.

אני לא חושב

זה נראה לי אופטימי מדי שג'ים ילך אל דאיניריז והיא תסלח לו, הרבה יותר קל לדאיניריז להאשים את וויסריז כי היא חיה איתו יום יום. יהיה לדאני מאוד קשה להאשים את אבא שלה מכיוון שקודם כל היא לא מכירה אותו ולכן באופן אוטומתי הוא טוב, וחוץ מזה היא שמעה סיפורים על השגעונות שלו והיא לא מאמינה להם כי זה בא מהאנשים שהרגו אותו. חוץ מזה דאני מאוד מגוננת על השם של המשפחה ועל הגאווה שלהם ויהיה לה מאוד קשה להאמין את מה שג'ים עומד להגיד לה. חוץ מזה אין לג'ים שום סיבה להגיע למזרח, טיריון יגיע לשם כי אין לו בררה, באריסטן הגיע לשם כי הוא נשאר קצת נאמן לטארגריינם והמלך הנוכחי שלו גירש אותו כמו כלב. וגם אם ג'ים יחליט ללכת למזרח זה בטוח לא יהיה לדאני כי יש לו סטיגמה על הטארגריינם. לגבי הנבואה, זה נראה לי מאוד הגיוני. אני מאמין שבריאן תחיה וכשיגיעו האחרים היא וג'ים ילחמו זה לצד זו נגד האויב המשותף (קצת רומנטי, לא?) אבל זה יהיה בלי שום קשר לדאני אלא כחלק מווסטרוז שמתמודדת עם פלישה.

HarelBarok

New member
אני חושב שדיאניריז בתהליכים של

התבגרות כפוייה, ןכחלק מהתהליך הזה, היא תלמד לפקפק במיטוס המשפחתי שלה. דאני נראת לי כדמות עם ראש על הכתפים והסיטואציה שבה אני רואה אותה נפגשת עם ג'יים זה כאשר באריסטן לצידה והוא יתאמת איתו קודם. באימות כזה ג'יים יגיד משהו כמו "הוא היה משוגע שרצה להרוס את כל העיר" וסלמי יגיד "זה לא משנה, נשבעת". במקרה כזה אני חושב שדאני תראה דווקה בלבן הזקן כמשוגע. למה? כי דאני מקדשת את החיים, כפי שאפשר לראות מכל שחרור העבדים הזה שלה, ואני מזכיר גם שדאני הפרה הסכם בקארת' מול סוחרי העבדים שזה היה למען מטרה מקודשת בעינייה, לכן אני לא שולל על הסף מתן מחילה לקוטל המלך ברגע שיוודעו כל הפרטים של המקרה לה ולנו.

יוסוון

New member
אולי הוא יהיה הימין בסוף...

אולי טיריון יהיה הימין של המלך בסוף... יפגוש בערים החופשיות את אריה סטארק ואולי את דאני ? לך תדע

למעלה