באתי לעזרת חבר

ztahie

New member
בזק ADSL-תמיגה טכנית

יש מישהו שעובד במוקד ויכול למסור פרטים על המשרה .(תומך טכני) תודה

שאלה לגבי מבחני מיון לשירות לקוחות.

שלום לכולם, מה נישמע? אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאול בו את השאלה, פשוט לא מצאתי פורום שנראה לי מתאים יותר. בכל אופן, היום זימנו אותי למבחני מיון למשרת "שירות חקוחות" , באחת מחברות הסלולארי. מדובר בשירות לקוחות טלפוני. רציתי לדעת אם מישהו עבר בעבר מבחנים כאלו, ואם כן- האם יש לכם טיפים או המלצות בשבילי... מה מחפשים שם בדיוק? מה הם רוצים לשמוע ?
איזה מיונים יש שם? תודה רבה..

זה בהחלט הפורום הנכון

מאוחר יותר או מחר יגיעו לכאן המוקדנים שביננו שיוכלו לעזור לך.

nbw1

New member
אה! מבחני המיון!

מבחני המיון הינם אבן דרך משמעותית בחייו של כל נציג שירות, חוויה רוחנית מעצבת ומתקנת! ובכן, בחורה חביבה, במבחני המיון תעומתי מול כ7-15 מועמדים אחרים, ביניהם לאותו תפקיד והשאר לתפקידים שונים, תצטרכי לעבור מבחנים פסאודו-פסיכולוגיים של עט ונייר כגון ציור של מיני ירקות. במבחנים אלו יש לשים דגש על פרטים, מציאותיות, וראייה לרחוק. הווה אומר: אם נדרשת לצייר עץ, לא להסתפק בגזע וצמרת. בעץ יש גם ענפים, פירות, אולי שובך יונים. בסביבת העץ יש גם אדמה ושמש ועננים, אולי בית קטן בערבה עם משפחת אינגלס.. לאחר סיום החלק הנ"ל, בוא תבוא גם הפסיכולוגית האחראית ותבקש מכל מועמד להציג עצמו, לא לספר על החלקים בחיים שמערבים סכיני גילוח ו/או בקבוקי מים מינרלים עם חורים, אלא להיות קצר וענייני, אבל לא משעמם מדי. לאחר מכן יגיע השלב החביב על הכל - הדיון! תקבלו נושא מרתק (כמו "מדיניות חברת X על קוד לבוש בימי ו' זוגיים") והקבוצה כולה תצטרך להגיע למסקנה אחידה במסגרת הזמן המוקצב, חשוב להיות חלק מן הדיון - אך לא להשתלט עליו או להכנס לדברי אחרים בגסות. תם שלב זה, הגיע שלב הסימולציות! לא, לא מדובר על מבחני טיס - אלא על מצבים בהם את עשויה להתקל במסגרת העבודה - בין אם תהיי הלקוח או הנציג חשוב לשמור על נימוס, שירותיות (במקרה הנציג) והעיקר אסרטיביות, אבל לא תוקפנות. לבסוף, יתכן שיבוצע ראיון אישי, שם יש לנהוג בטבעיות, ובפתיחות. בסוף המיונים (הארוכים) יגיע השלב המהנה בו מחכים לתוצאות! מי שיתקבל ישמח ומי שלא, ובכן, לא ישמח. בהצלחה! *כותב רשומה זו הינו בוגר מבחני מיון של מיטב המכונים בארצנו, ואפילו עבר שניים בהצלחה!

yuli c

New member
אז ככה...

הייתי לפני חודשיים בערך במבחן מיום לאחת מהרשתות הסלולריות והנה נה שזכוא לי: קודם כל ראיון טלפוני- התקשרה מאבחנת מהחברה ששאלה אותי בטלפון המון המון שאלות כמו: למה אני חושבת שאני מתאימה לתפקיד, מה התכונות הטובות שלי, מה התכונות הרעות שלי, למה עזבתי את מקום עבודתי, בהנחה שהיא תתקשר למקום עבודתי מה יאמרו עלי ועוד המון שאלות... עבר שלב הראיון הטלפוני בהצלחה... יום האיבחון: שמים אותך בקבוצה יחד עם פסיכולוגית, מנהלת המחלקה שבה אעבוד, ומאבחנת מטעם החברה ומבקשים מכל אחד לספר על העבר התעסוקתי שלו ולמה הוא מתאים וכו' וגם שואלים הרבה שאלות אישיות ככה בפורום של הרבה אנשים (ככה שכדאי להיות מוכנים לזה...). לאחא מכן מגיע שלב המשימה הקבוצתית, לא אלאה בפרטים אספר רק שנתנו לנו שתי משימות קבוציות (אחת יותר הזויה מהשניה) במשימה הראשונה כל הקבוצה היתה צריכה להגיע להסכמה על נושא מסויים בלי לעשות הצבעה שהרוב קובע אלא בדרך של לשכנע את כולם (כדאי לקחת חלק פעיל בדיון אם כי לא לנסות לבלוט יותר מדי כלומר לא להקשיב לאחרים ולקטוע את דבריהם). במשימה השניה נתנו לנו חידה פשוטה כמו החידות השאלות הלוגיסטיות האלה שיש במסיכומטרי והיה צריך לנסות להגיע לתשובה יחד. לאחר מכן בוחנים את יכולת המכירה והשכנוע שלך (כן כן גם אם זה לא לתפקיד מכירות) נתנו לנו מוצר או סוג שירות והיינו צריכים לעשות לו פרסומת וכן לנסות לשכנע את האנשים למה כדאי לקנות/להשתמש במוצר/בשירות. ואז יש את השלב של הסימולציות בין לקוח לנותן שירות. ומי שעובר את כל זה (ואולי עוד דברים ששכחתי בדרך) מגיע לראיון אישי. ואחרי הראיון האישי מודיעים מי מתקבל לקורס הכנה ומי לא. זה מה שזכור יכול להיות ששכחתי דברים אבל זה מה שהיה לי בגדול לפני יותר מחודשיים...

KFIRB

New member
נצל"ש למה?

אני הייתי בכל המיונים המוזרים וההזויים האלו ולא התקבלתי. בחברה שבה אני עובד , עשו לנו רק פרנזטציה אישית בקבוצה (מי אני, מה אני , מה הניסיון שלי והאם המשמרות /קורס מתאימים לי) וקצת שאלות רקע (לא כל כך חודרניות כמו במקומות אחרים ) לאחר מכן שמו במרכז החדר שתי כיסאות עם גב לגב ודימו סימולציית שיחה מול כל חברי הקבוצה. היו שלא התקבלו , היו שכן , אני התקבלתי וגרמתי לבן זוגי שלא להתקבל כי הוא לא התמודד איתי כלקוח "קשה". חלף לו הקורס הקצרצר, חלפן להם החודשים ואתם יודעים מה? הגיעה אלינו מנהלת חדשה מאחת מחברות הסוללר הגדולות שנהלה שם מחלקה גדולה והיא במשובים הראשונים שלי אמרה שביחס לזמן שאני נמצא אני נציג טוב. אז לשאלתיי : מה הקשר ומה הפשר בין כל המבחנים הפסיכולוגים והדינמיקות הקבוצתיות למיניהן להתמודודת בין לקוח לנציג? אני לא רואה שום הבדל בהתמודדות של נציגים מאצלנו לעומת נציגים בחברות אחרות שבהן בוצע מיון קפדני וארוך שגם בסוף לא בטוח שמתקבלים הנציגים הטובים ביותר .... מה הקשר לכל המבחנים המקדימים? לדעתי זה סתם לצורך ניפוי מועמדים, הרי ידוע בתחילת מרכז ההערכה מס' המועמדים הדרוש ולכן מנפים אותם בכל מיני דרכים הזויות.... לדוגמא אני לוקח את המיון שעברתי ליס...שם לא הגיעו מועדמים מסיבות כאלו ואחרות והמאבחנת הייתה צריכה להחליט מבין השניים שכן הגיעו מי יותר מתאים, היא מסיבותיה שלה , וממובנים ברורים בצעה רק סימולציות נציג-לקול/לקוחה, לא עברתי אצלה אך אהבתי את הגישה שבגלל שהיינו רק שלושה היא כל הזמן נתנה לי טיפים לשיחה באותו נושא....ועם הטיפים האלו אני משתמש גם היום כנציג שעובד.... לדעתי המבחנים הקבוצתיים לא נותנים שום אינדיקציה על תפקוד הנציג בזמן אמת מול לקוח ומחשב... כי עובדה היא שבמחבנים קבוציתתים או שלא אבלוט כלל או שאבלוט חלקית... ובגלל זה אפסל ואילו בסימולציות אישיות היה קל יותר ולצערי זוהי הליבה של העבודה...(הרי בשירות טלפוני לא מדברים מול קבוצה שלמה...)

המיונים הנ"ל

הם מיונים שמועברים על ידי מכונים לייעוץ תעסוקתי כמו קינן שפי ומילוא... המכונים האלו עונם לצרכים של מקומות העבודה השונים על פי הגדרתם ונותנים ציונים שונים על פי הצורך ועל פי ביצועי המתמודד... הם בודקים שאתה לא פסיכי וכשיר לעבודה וכמובן מתאים לעבוד בחברה הנ"ל

yuli c

New member
זה מזכיר לי...

קודם כל אני מסכימה איתך שהמבחנים הקבוצתיים לא נותנים שום אינדיקציה על תפקוד הנצעג בזמן אמת מול לקוח..." ואגב הייתי בשני איבחונים אלה ולפי דעתי על בשניהם נפלתי מכיוון שלא הלטתי בקבוצה... ואגב סימולציות, אני זוכרת שהייתי באיבחון בחברה סלולרית היתה שם מישהי שנחשבה כמתמודדת חזקה ובטוחה ודווקא שמו אותי מולה בתור לקוחה בעייתית שאמורה להתקיל אותה, לפי מה שהחברים אמרו בקבוצה היא התמודדה עם זה מאוד טוב וגם אני עשיתי עבודה טובה בתור לקוחה בעייתית. אבל כמובן שבסוף היא נשארה ואני עפתי (וטוב שכך...)...

מבחני מיון

בחודש האחרון עברתי ארבע או חמישה כאילו עד שהתקבלתי וזה קצת שונה מחברה לחברה אבל בכלליות (מהניסיון שלי) בהתחלה יש את החלק שכול אחד בחדר מציג את עצמו או לפעמים מתחלקים לזוגות וכול אחד מספר לבן הזוג עליו ואז בן הזוג מציג אותו והוא את בן הזוג אחר כך יש מה שנקרא דינמיקה קבוצתית נותנים נושא מסויים והקבוצה הזמן מוגבל צריכה להגיע להסכמה אז יוצאים להפסקה ובדרך כלל שחוזרים חלק מנופים והולכים הבייתה השלב הבא זה או עוד דנמיקה קבוצתית או ישר סימולציות שאז כמו שכבר אמרו לפני נותנים סיטואציה שיכולה להיות במקום העבודה לראות איך אנחנו מתמודדים עם זה (בדרך כלל פעם אחת את נותנת השירות ופעם אחרת את הלקוחה ) שוב יוצאים להפסקה ושוב מנפים חלק מהמועמדים ואז מגיע שלב הראיון האישי (לא בכול חברה ) ואחריו את הולכת הבייתה ומקווה לקבל טלפון שהתקבלת מקווה שעזרתי במשהו

yuli c

New member
זה מאוד דומה ל...

מה שעבר עלי בשני איבחונים כאלה שלא עברתי (למזלי)... ואני די בטוחה שזה בגלל הדינמיקה הקבוצתית שלא הייתי מספיק פעילה בה...

למעלה