באתי לבקר...

BlackShadow

New member
באתי לבקר...

אין שום דבר מעניין בחדר מטאל אז באתי לבקר אותכם ועד כה החדר הזה נראה ממש נחמד... אבל נראה לי שתכף יתחילו פה ריבים... אם זה בין אוהבי פופ לרוק, ג´אז לפופ, רוק לראפ, ראפ לפופ וכו´... אני רוצה לדבר איתכם על ערוץ הקניות האירופאי המזדהה בשם MTV ערוץ מוזיקה תמים לכאורה. אבל תהיתם מה סוד ההצלחה שלו? למה כל בת 12 מעריצה את בריטני ואת אן סינק? קוראים לזה פטנטים ולאם.טי.וי יש הרבה כאלה, הנה חלק מהפטנטים של הערוץ: 1) קהל יעד - בני/ות 12... ילדים שעדיין לא יודעים כלום על העולם הזה. הם לא יודעים שהכל בעולם הנורא הזה מבוסס על כסף ומתחילים להסתכל באם.טי.וי... הם רואים בנים חתיכים או בחורות שהחזייה שלהם נופלת עוד שנייה ושומעים שיר קליטים, אותם שיר החוזרים על עצמם יום שלם בכדי לגרום לדבר אחד - שטיפת מוח. לאט לאט זה משפיע עליהם והם מתחילים לזמזמם את השיר... לקנות את הדיסק של ה"אמן", את הברבי, את הפוסטרים, את הנעליים וכך האלה והאלה... 2) מוזיקה - כדי ששיר יזמזם לנו במוח לא צריך משהו מורכב... צריך משהו פשוט, קליט. אם.טי.וי הבינו את זה והתחילו להשתמש ברעיון. בכל שיר באם.טי.וי כיום לא תמצאו נגן אחד טוב... זה לא מה שאם.טי.וי מחפשת. הם מחפשים פנים יפות. המוזיקה באם.טי.וי מאוד פשוטה, כמו שאמרתי בלי כלים, המילים חוזרות על עצמם, המוזיקה לא מתפתחת היא נשארת בדיוק באותו המקום. 3) קוליות - אם.טי.וי משכנעת ילדים שזה קול לראות אם.טי.וי, שכולם צריכים לראות אם.טי.וי...בכל מקום יש פרסומות על אם.טי.וי ועל הכוכבים שלו, זה הפך למגפה...כולם רואים אם.טי.וי. כלומר שהם הצליחו לעשות את מה שהם רצו. אני חושב שמה שאם.טי.וי עושה זה הרבה יותר נורא מכל פשע. היא פשוט מנצלת ילדים קטנים ע"י טריקים מאוד זולים והיא מרוויחה מזה המון...המון בנוסף לכך היא משפיעה על ההתנהגות שלהם ע"י הווידיאוים. ילדות בנות 12 רואות את האלילה שלהן בחזייה שרה "I´m a slave 4 u". אז הן חושבות שככה זה צריך להיות, שככה צריך להתלבש, שככה צריך לדבר וכו´

כל הכבוד !!!

מילים כדורבנות !! איפה הימים שבערוץ המוסיקה פשוט שמו מוסיקה ? מה זה הגועל נפש שמתנגן היום בטלוויזיה ? לאן נעלמו הימים שלהקות איכותיות כמו נירוונה ,דייר סטרייטס,רד הוט צ´ילי פפרס ועוד היו המושמעות ביותר ? כבר מזמן לא שמעתי שיר שאפשר לאמר עליו שהוא אחד מ 50 הטובים אי פעם .

ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

קראתי מאמר קצר על מTV (מה? זה היה חלק מהמתכונת בלשון...:) )היה רשום שם שמה שסוחף אותנו במTV זה הקטע שהכל שם רץ מהר מאוד ולא עוצר לרגע, אתה לא רוצה לעזוב כי כל רגע מופיע משהו חדש שאתה רוצה לראות... סתם לידע כללי... הקטע של השירים החוזרים, זה מה שגורם לי לברוח ממTV...כל שיר הם משמיעים אותו כל-כך הרבה פעמים עד שהוא נמאס...וחבל. השיר המצויין של REM, למעשה שניהם, הושמעו מלא פעמים עד שנמאס כבר ומתחילים לשנוא את השירים. עם השירים של בריטני וחברותיה זה לא משנה כי גם ככה השירים שלה דפוקים, אבל גם שירים טובים יוצאים ממTV מאוסים בסופו של דבר. אבל בסוף...בני הנוער גדלים ומבינים שמTV זה לא כזה שוס גדול... הנה תראה את החבר´ה פה בפורום (וגם אתה...) אנחנו עשינו את ה1+1 שלנו והבנתו שמTV זה לא מה שכולם אומרים.

בוא נראה אותך

תן 10 שירים איכותיים של MTV בשנה האחרונה (כאלה שהקליפים שלהם הוקרנו יותר מפעם אחת )

voodoo

New member
הייתי חייב...

יש מלא דברים שאמטיוי נותן ...(טוב לא הרבה אבל יש ) 1. תודה לך MTV על הקליפ החדש של system of a down 2. תודה לך על השמעת האופספרינג בשנותיהם היפות ( ללא פריטי פליי שנהנת לחגוג עליו 3. תודה לך שגרמת לי להבין שלהקות לינקין פארק ולימפ ביזקיט זה לא מוסיקה 4. תודה על הסופר רוק שבו אתה משמיץ, הורס, מקלקל כל תדמית חיובית על הרוק בכך שאתה מראה להקות ממוסחרות ומגעילות ( ר"א סעיף 3 ) 5. על סיסטם כבר אמרנו תודה ? 6. אירוסמית´ לא כאלה גרועים...והם שם לא קצת 7. סמאשינג פאמקינס!!! נוסטלגית הMTV 8. לפעמים הם משמעים פאנק וזה נחמד 9. יש MTV 2 למטאל ורוק מתקדם 10. תמיד יש את VH1 ביום שישי ב1 לפנות בוקר ... תקנו את הדיסק החדש של סיסטם !!!! הוא כלכך שווה ( הייתי צריך לכתוב המלצה למעלה ? טוב לא משנה )

הכל טוב ויפה....

חוץ מההערה על לימפ ביזקיט שהם ממש בסדר אבל אין כבר חומרים חדשים טובים באמ טי וי !! ולפחות משהו טוב אחד קרה - פייב התפרקו (פחות זבל)

BlackShadow

New member
חחח...

תקרא שוב את מה שכתבת... לימפ ביזקיט הם ממש בסדר? what the fuck?

עוגייה

New member
חולקת עליך.

MTV אולי מעודד את הזמרים האלו אבל הוא לא "אומר" להם לשיר את הזבל הזה... MTV לא יוצר זמרים. MTV לא כותב ומלחין לזמרים האלו את השירים שלהם(למעשה, גם הם לא...). הדבר היחיד ש-MTV עושה זה לעודד אותם בכך שהוא מפרסם את השירים שלהם. וכמו שאמר ידידי הטוב מיכאל ג´קסון(חחח...
) Don´t blame on the sunshine Don´t blame on the moonkight Don´t blame on the good time BLAME IT ON THE BOOGIE (מי שהבין מה הקשר מוזמן לבוא למרכזיה ולקחת את הפרס שלו)

voodoo

New member
זה לא נכון

MTV גורם משפיע בהחלט על המוסיקה של האמנים!! אם לא הבנת את זה עד עכשיו זה בגלל שהמאבקים נערכים מאחורי הקלעים, דוגמה קלאסית: להקה בתחילת דרכה שלא יודעת את המשוואה הפשוטה מסחור = כסף, עושה מוסיקה אמיתית שלא בשביל למכור אלא בשביל האהבה לדבר ... אחרי שהם מצליחים ומוכרים יפה, MTV מגלה אותם, הוא מציע חוזה, בהתחלה הכל נראה טוב אבל לאחר כמה שנים הם מרגישים שהם צריכים יותר מקום ... אז הם עוברים לחברת תקליטים גדולה וממוסחרת שעל כל פלוץ שהם עושים מטילים צנזורה לאחר מכן נוצר לחץ של הוצאת אלבומים מהר מהר תפיקו להיטים עוד ועוד קליפים ממוסחרים, העיקר שימכור ... MTV גם הוא עצמו דוחף להתמסחרות וליצירת "קהל יעד" לאותה מוסיקה ואם זה לא הולך הם אומרים ...אולי תנגנו יותר שקט ? אולי תזיינו תנינים בהופעה ? דייי אתם לא רואים מה הצTה עושה למוסיקה ??!! בורים !! הוא משחיט והורס להקות צעירות גורם לחשוב רק על כסף ותהילה הורס להקות ותיקות עם המושג "טרנד" וככה בסוף כל להקה שתכנס לשם לא תצא, וזה איזהו מעגל של מסחור שעובד לא רע אבל גם משחיט כל ערך שהמוסיקה סימלה אי פעם !!! וחבל שכך... voodoo- המורה שלי לגיטרה ביטל עוד שיעור אז נכתוב הודעה דרמטית...

Chot

New member
מה פתאום

זה הכל קשור בתאגידי ענק שעומדים מאחורי חברות תקליטים, חברות לייצור כלי מנוע ושיט, ובין היתר ערוצי המוזיקה הויזואלים. נראה לי שזה שגם הגיב להודעה שלך כתב את זה בצורה יותר מחוכמת ונכונה.

Shibby!

New member
זה ממש ככה

זה ערוץ שטיפות מוח לילדים קטנים ותמימים. כל שיר מופיע יותר מדי פעמים ביום, השירים קליטים בצורה מעצבנת (מה שגורם לילדים שרואים את זה לחשוב שהם אוהבים אותו, או שזה שיר יפה) וככה הם מקבלים יותר כסף. ובאמת איך שהם מתלבשים שם זה נורא... ואח"כ אנשים באמת מתלבשים ככה! איך אפשר?! כמה חוסר כבוד עצמי צריך להיות להם בשביל להתלבש ככה??

OPERATi0N_iVY

New member
אפשר לראות את זה גם מהזוית הבאה....

בערך בשנים 94-96 הייתי רואה הרבה מאוד MTV ומהתקופה הזאת אני זוכר שירים כמו BAD RELIGION - 21ST CENTURY DIGITAL BOY, בסקט קייס ו-WHEN I COME AROUND של גרין דיי, קליפים של אופספרינג מSMASH, הרבה מאוד שירים של אואזיס מהאלבום השני, הרבה שירים של נירוונה מהדיסקים האחרונים כולל הקליפים מהאנפלאגד (זה שאני נותן את הדוגמאות האלה לא אומר שאני אוהב את השירים הנ"ל - אולי רק את זה של בד רליג´ן ועוד כמה שירים) ואני בטוח שקלטם את הרעיון... אפשר להגיד שבאותו הזמן זאת גם הייתה מין אופנה והשירים האלה התנגנו במחזוריות ובכמויות בערוץ... אז האופנה השתנתה והנה זה הגיע למה שזה היום... אני בטוח שב-94 גם היו כל מיני מטאליסטים קשוחים שאמרו "תראו את הזבל הזה קורט קוביין (תומך בדעה) מבייש את המוזיקה עם הנגינה המסכנה שלו!!!)

metal head

New member
אני לא בטוח שזה קשור לMTV אבל

בהחלט קשור למיסחור, אתמול כשהייתי בצ´אט במקרה מישהו אמר לי שאין פליימס עושים סיבוב הופעות ביחד עם סליפנוט, אחר כך נכנסתי לאתר של אין פליימס ונחרדתי לגלות שזה נכון :( המיסחור המיסחור! למה להקה כלכך אדירה כמו אין פליימס יוצאת לסיבוב עם להקה כלכך כלכך אבל כלכך מסריחה כמו סליפנוט? אני רוצה לענות: המיסחור, השרמוטות האלה,בטח עוד מעט הם יופיעו בMTV :(

חולוני

New member
בגלל שבאותן שנים נירוונה היו פופ.

הפופ משתנה מתקופה לתקופה ולכן יש תקופות שהפופ הוא בריטני והבקסטריט בויס ( כיום..בעצם מאז שהם קיימים..), ופעם היו תקופה שהפופ היה הגראנג´ הסיאטלי ( בעקבות פריצת נירוונה ל MTV ), וגם פופאנק בסגנון גרין דיי ואופספרינג.

מוזיקה היא עניין של טעם.

בעיניי מוזיקת מטאל היא משעממת בטירוף, רעשנית מדי, ויומרנית להחריד, אבל אני לא חייב לשמוע אותה אם אני לא רוצה. מי שמעניין אותו אלטרנטיבי שיראה M2 מי שמעניין אותו אר´אנ´בי שיראה MTVBASE וכו´.. אבל שלא יבוא להתלונן על ערוץ שהוא לא קהל היעד שלו. מפריע לך? אל תראה. לא כל צופי הערוץ הם בני 12 ואני לא משוכנע שגם בני ה12 מקבלים בדיוק את מבוקשם בערוץ הזה - מטבע הדברים, זה ערוץ מישמש שמערבב בתוכו כל מיני סוגי מוזיקה. באשר לתדמית - יקירי, הרשה לי לגחך. תדמית הרוקר המעונה כבר מזמן לא מעניינת את הקהל הרחב ואם זה מה שאתה מאחל לילידם לאמץ בתור מודל חיקוי, אולי באמת עדיף שיחקו את בריטניכס. ואם כבר במסחור עסקינן אז להקות מטאל לא מוכרות פוסטרים וחולצות? זה לא מסחור? הצחקתני. אמנם הםמוכרים בכמויות מעטות - אבל זה ביחס ישר לקהל המועט שמאזין להם. ממרום שנותיי זכורה לי להקת איירון מיידן שמכרה יותר פוסטרים של העטיפות תקליטים שלהם מאשר תקליטים.

Chot

New member
ב י ד י ו ק

זה מה שאני יודעת לעשות. להגיב על הודעות ולהגיב "בידיוק".

BlackShadow

New member
תגובה...

מה שכתבתי לא קשור למוזיקת מטאל... ולא באתי לשכנע אותך לשמוע מטאל. רק מרגיז שאתה מכליל סגנון שלם כשבכל חייך שמעת בטח רק את לימפ ביזקיט. מוזיקה שכותבים מהלב ומנגנים עם כלים מגוונים ומשלבים אותה עם הרבה סגנונות לא יכולה להיות משעממת. אם.טי.וי משלב כל מיני סגנונות מוזיקה?? תגיד לי בדיוק איזה סגנונות יש באם.טי.וי חוץ מדאנס וראפ??? הנה דוגמה מצוינת לאחד שכבר נכנס לשטיפת מוח של אם.טי.וי...

אז רגע, הכללות מרגיזות אותך?

מצוין. קרא את ההודעה שלך ותראה כמה הכללות עשית בקלילות ובלי בכלל לרדת לעומקו של עניין. אתה מכיר אותי? אתה יודע אם עברתי שטיפת מוח או לא? אז אל תדבר על הכללות! אני באופן אישי לא ממש מת על MTV אבל בהחלט אגן על זכותם לשדר מוזיקה שאתה באופן אישי לא אוהב, מסיבותיהם שלהם. מדובר בערוץ מסחרי ולא וולנטרי ומטרתם הוא לגרוף כסף ולא לחנך את הנוער. אתה כנראה לא ממש חזק בתכני הMTV אחרת היית יודע שאחת הטענות כלפיהם למשל, שהם לא ממש משדרים מוזיקאת דאנס אירופאית על גווניה (שהיא המוזיקה הנמכרת והשלטת באירופה) אלא המון פופ וRNB אמריקאי ומנסים לדחוף את האומנים שלהם. בחלק ממדינות סקנדינביה למשל, הערוצי מוזיקה המקומיים שלהם שנותנים דגש לדאנס, הם בעלי אחוזי צפייה גבוהים יותר. זכותם של MTV לשמש שופר קפיטלסטי לחברות התקליטים ולקחת את הסיכון שמישהו לא יצפה בתכניהם. בגיוון התכני של ערוצי המוזיקה היום נמאס לשמוע כל הזמן את הטענות האלו. לא אוהב לראות MTV? אל תראה! עצתי לך: הקלט קלטת וידאו עם השירים האהובים עליך ושדר אותה בלופ. יתרה מזאת, פנה לחברת הכבלים/לווין שלך ודרוש ערוץ שמתאים לצרכיך המוזיקלים. בYES למשל, יש מלבד לVH1 וMTV את M2 המיועד למוזיקה אלטרנטיבית, אתת MTV BASE למוזיקה שחורה, VH1 CLASSIC לאולדיז, MUZZIK לג´אז וקלאסית, ואת MCM הצרפתי למגוון סגנונות. מרגיש שאף אחד מהערוצים אינו מספק אותך? פנה אליהם או הפעל חרם צרכני. ואת לימפ ביסקיט אגב, אני משתדל מאד לא לשמוע.

למעלה