באתי לבכות....

באתי לבכות....

איזה סרט עברתי אתמול...אוףףףףף אני לבד עם שתי הבנות, החצי במילואים...פתאום הגברת בת ה-4 חודשים החליטה שהיא שובתת ולא רוצה לינוק. אמאאאאא שידור חוזר...בדיוק ככה קרה עם הגדולה בגיל חודשיים וחצי - הילדה שבתה 12 שעות, לא אכלה וזהו...הרסה את ההנקה (אני התעקשתי לתת לה את התוצר שלי ושאבתי במשך 4 חודשים והיא שתתה רק מבקבוק) בקיצור, טלפון מהיר לטיפת חלב, ליועצת הנקה ושתינו היינו אצלה, לבדוק מה העניינים.... היועצת נתנה לי כמה טיפים, ואז אני סתם ככה פתאום אומרת שאחת האחיות חשבה שיש לה לשון קשורה, אבל הלכתי לרופא והוא אמר שזה כלום וזה לא ברמה שצריך להפריע לה ולהתערב בטיפול... היועצת החליטה שאולי כדאי שאתייעץ עם רופא שמתמחה בעניין.... נו אז הסכמתי...הרמתי טלפון וקבעתי איתו לאתמול ב-16:00...נסעתי במיוחד אליו לירושלים. העמסתי את הבנות וקבעתי עם אמי (מזל שהצליחה להגיע, בדיעבד לא יודעת איך הייתי עוברת את מה שעברתי לבד...) חשבתי שאני הולכת לשמוע חוות דעתו של הרופא, שיגיד לי מה יש, מה עושים, מה ההשלכות....בקיצור שאדע "ואשלוט" על המצב... התבדתי... הוא לקח את הילדה, שם על שולחן הטיפולים, לקח קיסם אוזניים (כנראה כבר טבל בחומר מאלחש..) הראה לי את הלשון ומסתבר גם שהשפה היתה קשורה.... שלח אותי הצידה וחתך! אמאאאאאאאאאאאא לחץ, אני בוכה, מקבלת אותה לידיים שלי חזרה, מקבלת הערה מהרופא למה באנו עכשיו ולא מיד כשהיא נולדה... היא מלאה בדם בפה, צורחת, לא מוכנה לינוק....אחרי 20 דק' נרגה וינקה קצת.... טראומה... עד עכשיו יש לי את התמונות בראש, שלה עם פה מלא דם....ומחשבות מה היה קורה אם הייתי עוברת את זה לבד בעוד שהגדולה לידי.. זהו, עבר, מנסה להרגע, קצת קשה... תודה על הקשבתכן...

אוי, חמודה ../images/Emo201.gif איזה סיפור

איך זה תמיד קורה כשהבעלים במילואים? העיקר שאתם אחרי זה. איך היא היום? יונקת בסדר? ואת? צריכה חיבוק?

מרגוש

New member
כול כך מבינה אותך

לבת שלי היתה לשון מחוברת וכול הרפאים שראו אותה לא רצו לנתק. הגענו לגיל 8 וזה מאוד הפריע לה כך שהיא עברה ניתוח בגיל 8. היה ממש סיוט כך שלפחות זה נמנע ממך.

וואו. איזה סיפור.

ככה ? בלי להסביר לך מה קורה פשוט ביצע את הפרוצדורה? ואיך היא היום? יונקת? רגועה? תרגישו טוב!

mykal

New member
וואו וואו,לא פשוט ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

מזל שיש אמא שתמיד מתיצבת, אבל ה'ניק' שלך אומר הכל, סוף סוף אמא-- ככה זה עםילדים, תמיד מפתיעים עם קשיים, שתהיה בריאה ושאת תרגעי ותהני ממנה.

שירי ל

New member
../images/Emo2.gif אני בשוק!! זו ממש תקיפה!!

מה פתאום לבצע טיפול כזה בלי לשאול אותך? אחרי שתרגעו ותחלימו תתלונני על הרופא הזה! איך היא מרגישה עכשיו?

תודה בנות על ההתעניינות...

אכן הרגשה נוראית לעבור את מה שעבריתי...הייתה הרגשה כזאת של ממש סיפור לכולבוטק... אבל ראיתי שמדברם עליו רבות (בפורום הנקה....הוא דיי מוכר..) כנראה הוא יוצא מנק' הנחה שמי שבא אליו כבר יודע שזה מה שהוא עושה ואחרת לא לא היו פונים אליו (הוא רופא פרטי, רופא שיניים ולא מטעם קופ"ח). נכון זה לא מצדיק התנהגות כזאת, ללא מתן הסברים וללא הסכמה של ההורים... אבל בדיעבד - אם היה נותן לי את ההחלטה, הייתי בדילמה רצינית וייתכן שלא הייתי מבצעת את הניתוק הזה.... ומה שכן - הגברת חזרה לינוק, אם כי עדיין מתנגדת לפעמים, במיוחד לתנוחת העירסול, אבל אני מצליחה להניק ומבחינתי היה שווה.... להתלוננן? לא נראה לי כי הוא נתן לי למלא טפסים ושם יש הסכמה לטיפול של ההורים - הוא בטח יוכל לטעון שאני אישרתי וחתמתי...

שירי ל

New member
../images/Emo4.gif אסור לחתום על טפסים כאלה

בטח לא ללא התניה באישורך את אמא של התינוקת, את נוכחת בחדר - איזה סיבה בעולם יש לבצע בה טיפול ללא קבלת ההסכמה שלך? טפסים כאלה נועדו למצבים של ניתוח למשל שבהם אין טעם להעיר את המטופל כדי לשאול לא במצב שלך שאת עומדת מטר ממנו ויכולה להחליט

את מאמנה לי שאני אפילו לא ידעתי לקראת מה

באתי??? הכל היה ממש החלטה של רגע להגיע אליו ובעצם בשביל לדעת אם באמת לילדה יש לשון קשורה...אני ממש לא הייתי בטוחה שהיה לה כשהגעתי אליו.... רק האחות בטיפת חלב ככה חשדה ולכן הפנתה אותי אליו

מיכל @

New member
אני מזועזעת עד עמקי נשמתי../images/Emo46.gif

זו תקיפה! חד וחלק. אם הוא לא הסביר לך מה הוא הולך לעשות, הוא לא קיבל אישור לעשות את זה ולא משנה על מה הוא החתים אותך. הוא תקף את הילדה שלך. אני הייתי מתלוננת במשטרה. ומעבר לזה,
לך על הטראומה שעברת. אני בטוחה שזה היה נורא קשה. מה שלום התינוקת?

תודה../images/Emo13.gif

ואני לא גיבורה...בכלל....אם הייתי גיבורה הייתי עומדת מולו ומנזסה להבין למה הוא עושה מבלי לשאול אותי

בואי אספר לך משהו דומה - הבן שלי נולד עם לשון

קשורה. הזמנתי תור אצל רופא וגם אני חשבתי שמדובר רק בהתייעצות. הגעתי לבד עם הזאטוט. הרופא בדק, אישר ושאל אם אנחנו רוצים לבצע התרה עכשיו או לחכות. חשבתי ש"עכשיו" זה בגיל הזה, שיקבעו לי תור נוסף או משהו. מכיון שכבר באתי עם תשובה מהבית לאחר שהתיעצנו בעלי ואני והחלטנו - עניתי לו בסד, תן לי תור ונבצע עכשיו אתה חיתוך. הוא אמר - איזה תור? עכשיו זה עכשיו. כמעט התעלפתי מלחץ. אמרתי לו שיתן לי כמה דקות לדבר עם בעלי, התקשרתי אליו והוא אמר שאם זה מה שהרופא ממליץ ומה שתכננו לבקש - אז בסדר, נעשה עכשיו. הוכנסה אחות לחדר, הם טיפלו בו בחום, רוך, אהבה ורוגע. החיתוך ארך שניה (כן, אותו קיסם עם חומר מאלחש והכל). האחות עזרה לו, הזאטוט אפילו לא הרגיש. לא היה הרבה דם. בחוץ הוא כבר חזר לאכול כרגיל בלי בעיות. אני אומרת שאם היו דוחים לי את הפעולה אולי הייתי חוששת, חרדה, בודקת שוב ושוב את ההחלטה שלי. מה שהרופא שלכם עשה - לפי מה שתארת קצת אסרטיבי לטעמי (בלשון עדינה)אבל זה התהליך של ההתרה. החלמה מהירה וטובה וחג שמח.

את צודקת...

אם אני הייתי צריכה להחליט אם לעשות או לא, זה אולי לא היה מתבצע באותו היום, או בכלל.... איפהשהו אני שמחה שזה נעשה, כי זה הציל לי את ההנקה (למרות שאני לא יודעת אם היא בוודאות היתה מפסיקה לינוק אם לא היינו מבצעים את ההתרה..) אבל כל מה שעברתי פשוט היה טראומתי בשבילי... הפעולה באמת היתה מאוד לא נעימה....

noa_f

New member
הבעיה היא רק ההפתעה בשבילך

הרופא היה צריך לומר לך מה הוא הולך לעשות (הגעתי לכאן מפורום אחר, אז אני קצת מתפרצת..) הגדול שלנו נולד עם לשון קשורה. הרופאה בבית החולים הראתה לנו את זה ביום השחרור ואמרה שלא עושים עם זה כלום עד שמגלים שיש בעיה, בדיבור או בהנקה ושאין מה לדאוג. אמא של בנזוגי, שהיא אחות טיפת חלב בדימוס, אמרה שפעם היו חותכים באופן אוטומטי ושהיא מתפלאה שלא עושים כלום, הרי כשהילד תינוק הוא לא זוכר וזו פרוצדורה פשוטה וכו' וכו'. ואנחנו חייכנו לנו וחשבנו לנו כמה היום יותר מתקדמים ואיזה התנשאות היתה פעם לרופאים ומה פתאום "אוטומטי"
בקיצור, חלפו השנים והילד גדל. לא הפרעות בדיבור, אין בעיית הנקה, אין שום בעיה. הוא רק לא ליקק ארטיקים כמו ילדים אחרים ולא שרבב לשון. ותמיד אמרנו ש"רואים, לא צריך לחתוך. איך צודקים היום". בקיץ האחרון, פתאום אומר לנו רופא השיניים שיש בעיה של נסיגת חניכיים באזור הקשירה ושלדעתו צריך לחתוך ושהעובדה שהילד לא מסוגל להוציא את הלשון מעבר לקו השפה התחתונה - היא המדד שהיו אמורים לחתוך לפיו... ואחרי התייעצות גם עם מומחית חניכיים, החליטו על חיתוך. רק מה - ילד בן שתיים עשרה: הוא ממש פחד מהפרוצדורה (גם אני) וגם עברו עליו אח"כ יומיים כואבים ושני תפרים. לא היה פשוט: לא פיזית ולא נפשית, למרות שזו באמת פרוצדורה מהירה ולא דורשת חדר ניתוח או משהו כזה. ואני החלטתי, שבסופו של דבר, הרופאים והאחיות "המתנשאים" של פעם אולי צדקו - לא לדבר יותר מדי, לחתוך בגיל שהילד לא יזכור (אולי פעם, בתת מודע, באיזו אנליזה, זה יעלה
), שאין תפרים והכל מחלים הרבה יותר מהר... החלמה מהירה ובהצלחה עם ההנקה.

blumm1

New member
אוי מתוקה... אני כ"כ מבינה אותך

איזה סיוט!!! אני לא כ"כ יודעת אם עוזר אבל יש יועצת הנקה מדהימה שהיא גם רופאת ילדים מירי ליבוביץ והיא מדהימה נמצאת באודים אשמח לתת פרטים..... בעלי בדרך למילואים אבל מהזכור לי היטב, מלפני 11 חודשים, זה סרט.... שני ילדים, עבודה בלי בעל??? איך אנחנו לפעמים ברוב טיפשותינו מתוך כעס חושבים ללכת??? תחזיקי מעמד...

למעלה