באש גארד

סטוקמן

New member
באש גארד

שלום, מתי כדאי לשים באשגארד? למה זה טוב? יש לי סטמפי מודל 2004 ? האם הורדת גלגלש קדמי גדול ובאש גארד יעלו לי את גובה הציר המרכזי כך שיהו פחות התכסחויות עם הסלעים? תודה שנה טובה

ntha

New member
לא. זה לא יעלה לך את גובה הציר.

זה מחליף את הפלטה הגדולה ואז אם יש מגע אז הוא קורה בבאשגארד. נכון שהקוטר של הבאש הקטן מקוטר של פלטה גדולה אבל אין קשר לגובה הציר המרכזי. אם ההתכסחויות שלך עם הסלעים הן בפדלים אז באשגארד לא יעזור לך כלל (חוץ מסטייל).

xX Parsi men Xx

New member
תן לי לחלוק עליך

שום סטייל ושום נעליים יותר יפה בלי זה אבל שנכנסים בסלע,מנסים לעלות על טריבונה ולא הולך אז במקום שהשרשרת תקרע או תתעקם והגלגל שיניים יתעקם אז הבש גארד חוטף את המכה ונשאר יציב. קחו מדריך לעשיית בש גארד באופן עצמי בלי להוריד גלגל"שים! עלות אפסית ואחלה תמורה. http://www.harim.co.il/Article.asp?ID=886

xX Parsi men Xx

New member
זה יכול להיות גם סלע או משהוא כזה

אם הוא אמר שהוא רוצה פתרון להתכסחות עם הסלעים אז זה הפתרון שלו לא הבנתי מזתומרת גובה הציר מרכזי? הבש גארד יותר גדול אז הוא מגדיל לא?

ntha

New member
אם מנסים לעלות כל מיני "במות" אז כן

מדובר באופני סטאמפי 2004... אני משער שהבעיה שלו היא שהפדלים מתכסחים בסלעים (נכון?). אני גם משער שהכוונה היא להחליף את הפלטה הגדולה ובמקרה זה הקוטר של הפלטה גדול מהקוטר של הבאש (בד"כ פלטות 44 שבאות באופני XC/שבילים) ומרווח הגחון יגדל טיפה אבל לא גובה הציר. כמו שאמרתי, אם הפדלים מתנגשים בסלעים לא יעזור באשגארד. במקרה כזה אין הרבה מה לעשות. הגבהת הציר המרכזי יכולה להתבצע ע"י מזלג ארוך יותר וזה לא תמיד אפשרי ו/או מספיק משמעותי. זרועות קרנק קצרות יותר יכולות לעזור כאן אבל אני בספק אם באופן משמעותי. אופניים עם ציר מרכזי נמוך דורשים יותר תשומת לב במעבר סלעים, מה לעשות.

סטוקמן

New member
אכן הבעיה היא בפדלים בזרועות של הקר

אנק וגם בגלגל שיניים הגדול שכמה שיניים כבר נשברו לו..

xX Parsi men Xx

New member
בקשר לקראנק-

אתה פשוט צריך לעלות כשהקראנק לא יהיה למטה אחת הזרועות ולא יפגע. בקשר לגלגל שיניים הפתרון שלך הוא הבש גארד שלא ישברו עוד שיניים (כמובן צריך להחליף אבל שלא ישבר שוב) או שאתה מוותר על הגלגל שינים הגדול ושם במקומו בש גארד. יש בש גארד בלי להוריד שום גלגל"ש ויש עם להוריד גלגל"ש..

andnem

New member
יש לי אופניים עם ציר מרכזי נמוך

אפילו יותר. הפלטה הגדולה נפגעה מהסלעים מהר מאוד, השיניים לא נשברו אלא נשחקו. אני משתמש הרבה בגג"ש הגדול, לכן לא היתה לי אופציה להחליף אותו בבאשגארד. באשגארד שיושב על הפלטה הגדולה, נראה לי כבד ומסורבל. בשביל להאריך חיים לפלטה, פירקתי אותה והרכבתי במצב הפוך לעומת המצב המקורי. זה עבד, לפחות לזמן-מה, לא היו בעיות העברת הילוכים. בשביל להגביה ציר מרכזי, אפשר לשים צמיגים עבים יותר. אני עברתי מ-2.1 ל-2.35. עוד אפשרות - לשמור על SAG נמוך - כמובן, זה בא על חשבון שיכוך - הבולמים יהיו יותר קשיחים.

Dr Suess

New member
ניתן להרכיב באשגארג על גלג"ש גדול

יש באשגארדים שנועדו להרכבה בתוספת לגלג"ש גדול ולא במקומו ועובדים מצוין, לי יש ניסיון חיובי עם זה של Salsa על גלג"ש 44

למעלה