באשרה ממשיך.

כדאי להזכיר בזכות מי הוא ח"כ

בזכות קואליציה אופורטוניסטית בוועדת הבחירות ממרצ ועד לקדימה ושינוי שמנעה את פסילתו.

היתה הצעה לפסול את בל"ד, רע"מ וכו'

וכל המפלגות הנ"ל התנגדו. אופורטוניזם = בד"כ חוסר עקרונות, מתוך חישובי יתרונות וכד'.

התבטאות אומללה, א-ב-ל

חמורות ממנה כבר נשמעו על בימת הכנסת, גם מהצד השני של המפה הפוליטית. אם הוא צריך להיות בכנסת? אני לא הייתי נותן לו את קולי אם אלו דעותיו. האם יש לאסור עליו להיות בכנסת? לדעתי, לא. על אף שדבריו נוראיים, אין בהם הסתה מכוונת לרצח והם עומדים במסגרת חופש הביטוי, גם אם אני ואתה אינם מסכימים אליהם. כן הייתי תומך בהעמדתו לדין על כינויו את פרץ "רוצח", שכן פרץ אולי אחראי למותם של אזרחים רבים, אבל הטרמינולוגיה "רוצח" מוכרת לנו מלפני עשור ואנחנו יודעים למה היא גרמה.

One Echoe

New member
זה לא עניין של הסכמה.

הוא תומך בארגון שיורה אלפי טילים על ישראל ושואף להשמידה, הוא פועל נגד האינטרס הקיומי של מדינת ישראל. נגד האינטרס הקיומי שלי, ושלך. הוא בוגד באזרחי המדינה כאשר הוא תומך בארגון שמנסה לרצוח אותם. לאדם כזה אין שום זכות להיות בכנסת ולקבל משכורת מהמיסים שאבא שלי משלם.

דמגוגיה ומיסים של אבא תשאיר בצד

בלתי אפשרי מבחינתך לראות את מה שמוביל את בשארה להתבטא בצורה כזו, כי אתה רחוק שנות אור ממנו, מקהל המצביעים שלו, מדיעותיו ומהחינוך והתרבות עליהם הוא גדל. אך זה לא אומר שמבחינתו, התמיכה שלו בחיזבאללה היא דווקא לטובת אזרחי המדינה. מבחינתו (וזו השערה לא מבוססת), ההתקפה על ישראל היא זו שתביא את ישראל להכנע ולשבת לשולחן המו"מ ע"מ להשיג הסכם שלום שיביא שקט ופריחה כלכלית לאזורנו. זה נראה לך תלוש, אך כפי שאמרתי, זה נובע אך ורק מכך שאתה רחוק מדעותיו. בל תשכח שרבים במפה הפוליטית בישראל אוחזים בדעתו אלא מהצד השני - שרק בעקבות התקפת ישראל על לבנון ישבו הלבנונים והסורים לשולחן המו"מ וכו'. גם אותם ניתן להאשים בכך שהם פועלים נגד האינטרס הקיומי של מדינת ישראל, שהרי עידוד הלחימה מעודד גם את נפילת הקטיושות, את שיתוקה הכלכלי של המדינה ועוד. (לפחות) שני צדדים לכל מטבע, ולכן רק על פי קריטריונים מאוד מוגדרים קבעה הכנסת מי לא ראוי לכהן בה. בשארה, על אף שההתבטאות שלו מעצבנת, לא נפל בהם עדיין.

ערב רב

New member
אתה לא חושב שדברי השבח

למאבק של חיזבאללה לא נופלים בדיוק לקטיגוריה בחוק האוסרת על מפלגה לתמוך במאבק מזויין נגד מדינת ישראל?

מה ההבדל בין בשארה למופתי חג' אמין

שגם ממנו היינו "רחוק שנות אור ממנו, מקהל המצביעים שלו, מדיעותיו ומהחינוך והתרבות עליהם הוא גדל"? למה שנסכים להתחשב ב'אג'נדה' של בשארה יותר משהסכמנו לזו של המופתי? המופתי לא הסכים לזכות הגדרה עצמית ליהודים גם ב-20% משטחי א"י המערבית. גם בשארה לא מכיר בזכותנו להגדרה עצמית במולדתנו. "מבחינתו (וזו השערה לא מבוססת), ההתקפה על ישראל היא זו שתביא את ישראל להכנע ולשבת לשולחן המו"מ ע"מ להשיג הסכם שלום שיביא שקט ופריחה כלכלית לאזורנו." תמהני איך לא רעדה לך היה כשכתבת דברים אלה. לטעמך לתמוך בהתקפה על ישראל זה דבר לגיטימי והדמוקרטיה הישראלית צריכה לקבל את זה. "בל תשכח שרבים במפה הפוליטית בישראל אוחזים בדעתו אלא מהצד השני - שרק בעקבות התקפת ישראל על לבנון ישבו הלבנונים והסורים לשולחן המו"מ וכו'." זאת כבר השמצה גסה, עלילה ממש: אין מפלגה בישראל שקוראת ל*התקפה* על מדינת לבנון השלווה והיושבת בגבולותיה מבלי להציק לנו. אין מפלגה בישראל השולל את זכות הקיום של לבנון או את זכות הלבנונים להגדרה עצמית ומסייעת לאויביה הלוחמים בה לחיסולה. עובדה ש-20 שנה לאחר הסכמי שביתת הנשק היה שקט מוחלט בגבול הלבנוני שהופר רק כשאש"ף פתח במלחמה נגד ישראל מדר' לבנון.

adato

New member
זה מוזר

אתם אלו שנלחמתם כדי שנציגי החמאס יהיו בכנסת ועכשיו פתאום מתחילים להראות חרטה?

One Echoe

New member
מי אלו "אתם"?

לא זכור לי שנלחמתי שנציגי חמאס יהיו בכנסת.

אתה אולי לא, אבל מרצ כן

זאת ועוד: מרצ הקימה יחד עם המפלגות הערביות בלוק בכנסת למאבק ב'נושאים משותפים', כמו ב'כיבוש'.

One Echoe

New member
אין לי בעיה עם המפלגות הערביות,

אלא עם חכ"ים ספציפיים כמו וואסל טהא ובעיקר עם באשרה. בכל מקרה, ספציפית באשר אלי - יש דברים שאני לא מסכים איתך עם מרצ. הם אמנם המפלגה שהכי מתקרבת לדיעותי הפוליטיות - אבל אני לא מסכים איתם על הכל.

משקיף25

New member
לדעתי

אני מסכים שלא ראוי ולא יפה לקרוא "רוצח" לחבר כנסת או לשר. אבל אני גם חושב שמעשים חמורים שבעתיים ממילים... כך שלפני שאתה מציע להפעיל סנקציות נגד מים שצועק "רוצח" במליאה, הצע קודם להפעיל סנקציות על מי שגורם להרג של עשרות ילדים בלבנון. יש דרגות ברוע ובטעם רע: קח לדוגמה הומלס שמתייצב בלשכת הרווחה בעירו, צועק ומגדף - הוא הרבה יותר טוב בעיני מהח"כ המעונב שיושב בכנסת, ובנימוס מופתי גורם לכך שאנשים יאלצו לגור ברחובות.

למעלה