בארץ ישראל...
קם העם היהודי... לא...
אני לא מתכוונת לצטט את כל מגילת העצמאות... הכותרת פשוט הזכירה לי). בקשר למה שויליאם הביא שלשום, ובעקבות העובדה שביום חמישי מתקיים אצלנו באולפנא ערב כשרונות צעירים, ואנחנו באווירה הזאת... חשבתי להביא את השיר הזה. זה היה השיר שלנו בפזמונסניף, לפני שנתיים וחצי... אז כל הזכויות שמורות לכותבים... אני כבר לא זוכרת מי בדיוק. כתבנו 5-6 אנשים, והמדריכה שלי שכתבה את זה לשיר הזה... בארץ ישראל קם העם מאז אנחנו פה לא נזוז לעולם לרשת לשבת בארץ הזאת נחלי מים עיינות ותהומות לא ישא גוי את חרבו לשכנו אך כאן עוד יודעים מלחמה לאדמת דם עוד חייל נהרג ובשקט מוחים עוד דמעה אנחנו כאן כבר חמישים, באהבה וייסורים עם שונאים ואוהבים, מדינה לעולמים כי עין בעין יראו, הנה, התגשם החזון מקדם וים יתקבצו, ושב ה` לציון. קשה לאחד כה הרבה ניגודים לדעת לחבר בין כל הזרמים נצליח לגשר בעזרת הא-ל בהתאסף יחד שבטי ישראל אולי יהיה כאן קשה עוד יותר אבל כמובן, לא נוותר לא נתייאש אם הגענו הלום בהרים מבשר משמיע שלום אנחנו כאן כבר חמישים, באהבה ויסורים עם שונאים ואוהבים, מדינה לעולמים כי עין בעין יראו, הנה, התגשם החזון מקדם וים יתקבצו, ושב ה` לציון... אסתי.
קם העם היהודי... לא...