באפי

hospital_food

New member
באפי

מישהו מיושבי הפורום הזה חושב שמכושפות סדרה יותר טובה מבאפי(ואל תגידו שאי אפשר להשוות) ? ואם כן שינמק למה תודה

Charmed 4ever.

New member
ברור שמכושפות יותר טובה...

באפי היא אחת שבאה לאיזה מקום שיש ו ערפדים וכל מיני והורגת אותם... מכושפות לעומת זאת הן שלוש והסדרה מסתמכת לא רק על השדים שהן הורגות אלא גם על החיים שלהן.. כעיקרון אף פעם לא ממש צפיתי בבאפי אז אני לא מכירה אבל אני בטוחה שאני אוהבת מכושפות יותר ומכורה למכושפות ניצן
נ.ב. יש בבורדס בP3 נייט קלאב סימנים לבדיקה אם את\ה מחור\ה למכושפות (אני כן)

hospital_food

New member
דברייך נאמרים מבורות

באפי היא אחת שבאה לאיזה מקום שיש ו ערפדים וכל מיני והורגת אותם? מזל שאמרת שאף פעם לא צפית ממש בבאפי כי אחרת היית יוצאת די טיפשה. עדיף שאני לא אגיד מה כל כך רע במכושפות, אני אפנה אתכם ללינק מתוך המסך המפוצל, WWW.TVE.CO.IL שם כנסו לכתבה "מכושפות והעלילה הקטנה", אין לי אלא להסיכם עם כל מה שנכתב שם. תקראו ותגיבו. המשך יום נעים....

Ophel McNeil

New member
הלינק כבר נמצא

בלינקים של הפורום, תחת הקטגוריה "לינקים ברשת" (אנשים, לין מעדכנת!! עקבו נא!). אני אישית ממש לא מסכימה אם הכותב (שירד קשות על מכושפות, וכדאי לו מאוד לא לפגוש אותי אף פעם
), ואף הצגתי בכתבה את דעותיי. לכל|סדשג| סדרה יש את תבנית חוזרת, אין סדרה שאין לה תבנית כזאת, ואם תשים לב התבנית של באפי ומכשופות כמעט זהה (בתחילת הפרק קורה משהו לאחת הדמויות, לדוגמא- היא מתנהגת יותר מדי בגאוותנות/חושבת שהיא חנונית/ווטאבר. במהלך הפרק שד/ערפד תוקף, צריכים לחקור מאיפה ומאין הוא בא. במהלך החקירה הדמות מההתחלה מבינה במה היא טועה בגוותאנות שלה/שהיא לא חנונית ותוך כדי כך מצליחה לחסל את המפלץ, ואז כולם חוזרים הביתה שמחים ומרוצים. בסצינת הסיום, שתהיה בד"כ באותו מקום כמו סצינת הפתיחה, יושבים הגיבורים ומדסקסים בינם לבין עצמם, על מה קרה בתחילת הפרק. כלומר- סגירת מעגל). וגם הצורה שבה הכותב קטל את מכושפות הייתה מאוד מטומטמת, וגרמה לי לתהות אם הוא בכלל *ראה* את הסדרה לפני שהוא יירד עליה. נכון, באפי יותר עמוקה (אם כי לא יותר מהנה, לטעמי), אבל זה לא הופך את מכושפות לרדודה. באפי, פחות טובה, לדעתי, בגלל שמרוב ניסיון להיות מתוחכמת היא הולכת, מסתובבת ומסתבכת סביב עצמה, וגם אין לה אמינות מינימלית (באפי מחלקת לכל התלמידים קשתות כדי להרוג את ראש העיר שהופך בטקס הסיום לדרקון, ואף אחד לא שם לב?! מה לעזאזל?!). אבל איש וטעמו עימו...
אופל מקניל.

hospital_food

New member
לא התווכח

תראה מה שעושה לך יותר טוב אבל זו עובדה שבאפי סדרה הרבה יותר איכותית ממכושפות. ושמתי לב שכל המגיבים שקטלו את באפי הם בסביבות גיל14-13 , באפי מיועדת לקהל יעד יותר מבוגר ממכושפות נדבר שתגדלו קצת :)

Ophel McNeil

New member
היי, עד כאן!

אני לא משתגעת על באפי, בגלל שאני לא משתגעת על באפי, ולא בגלל שהיא יותר מדי מתוחכמת ומדהימה בשבילי, ואני צעירה מדי בשביל להבין אותה. אני לא יודעת איך זה איתך, אבל בתור בת 14 אני רואה את עצמי כילדה אינטילגנטית (לא, לא תמצאו לזה עדות בהודעות שלי, שאותם אני בעיקר כותבת ברוח של חולת נפש שברחה מבית משוגעים), שהטעם שלה בסדרות לא קשור לעובדה שהיא כן או לא התבגרה. למעשה כשהייתי צעירה יותר, הרבה יותר אהבתי את באפי. רק עכשיו, כשבאפי חזרה לביפ, נזכרתי שהסדרה באמת חמודה, אבל לא מדהימה כמו שעשו ממנה. ודרך אגב זאת לא "עובדה" שבאפי סדרה יותר איכותית ממכושפות, זאת דעה, שאני לא מסכימה איתה (יותר עמוקה, כן. מנסה להעביר מסר, כן. יותר איכותית? ממש לא). רק להבא, אופל מקניל, בת 14 גאה.

Cole cohen

New member
סליחה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אני בן 15 ואני עדיין שונא את באפי... ועוד דבר ... בארה"ב רק שתדעו... לבאפי אין הגבלת גיל מינימאלי (כלומר, סדרה רדודה ומתאימה לילדים בכל הגילים)ולמכושפות יש (כלומר, מתחת לגיל 14(
)אסור לצפות בה וגם אם אתה מעל לגיל הזה ... מחויב בלווי מבוגר!) SO SHUT UP!!! תום

Paige

New member
הוי ווי...

תום, זה ממש לא קשור. אני אישית אוהבת מכושפות הרבה יותר מבאפי וחושבת שמכושפות הרבה הרבה הרבה יותר טובה. באפי היא סידרה "כהה", שהכל שם סובב סביב העל טבעי. מכושפות היא סידרה משעשעת ושונה לגמריי מבאפי, כיוון שפה יש יותר דגש על ערכי המשפחה, נישואין, אהבה וכו.

Ophel McNeil

New member
וואו.

ההשוואה בין מכושפות לבאפי היא כמו השוואה בין דפנה ודודידו לדוסון קריק בטענה ששתיהן סדרות דרמה. אני הרבה יותר אוהבת מכושפות מבאפי, אבל מה לעשות, באפי הרבה יותר מתוחכמת, היא מנסה להעביר מסר, והרבה פעמים גם מצליחה (והרבה פעמים לא, מרוב שהיא הולכת הפוך-על-הפוך). שלא תבינו אותי לא נכון, למרות שלמכושפות יצא שם של סדרה לשם הכיף בלבד יש לה עומק (בעיקר בעונה הרביעית והשניה), אבל היא בכלל לא דומה לבאפי מבחינת העברת מסר, או הדיבור על החיים של הגיבורים, או העומק. כעיקרון, הסדרות הרבה הרבה יותר דומות אמשר אתם חושבות (פאוור-גירל במיני שבועטת שדים והעולם הקסום מפריע קשות לחיים שלה, והורס לה את חיי האהבה, מאיפה זה נשמע מוכר?
), אבל לדעתי ההשוואה מעט טיפשית, כי עצם התחלית שלהן שונה לחלוטין. בכל אופן, אני חושבת שמכושפות הרבה הרבה יותר טובה, יותר כיפית, יותר מצחיקה, ואולי זה גם טמון בזה שהיא לא ממש רצינית, ולחלוטין לא לוקחת את עצמה ברצינות (אם תשימו לב, היא גם יורדת ההרבה פעמים על עצמה, בעיקר על פרקים מוגזמים וכו´). ולהגיד שוב פעם שהעונה הרביעית נשמעת מדהים...?
אופל מקניל.

לדעתי מכושפות יותר טובה מבאפי...

מכושפות (לפי דעתי) הרבה יותר טובה מבאפי מכמה סיבות: א. בבאפי הכל פחות מציאותי (לא ששדים, מכשפות, ומכשפים זה מציאותי או משהו אבל פשוט בבאפי הערפדים נראים כל-כך לא מציאותיים לעומת מכושפות שלרוב השדים בה גם לובשים צורה אנושית וזה נראה פשוט יותר אמין, חוץ מזה הספיקו לי לראות 2 פרקים של מכושפות בשביל להבין שהתסריטאים במכושפות פשוט יצרו עולם שלם עם הסבר לכל דבר, ואילו בבאפי שניסיתי לצפות הרבה פעמים הכל היה נראה חסר הסברים: בחורה מחסלת ערפדים סוף סיפור.). ב. בבאפי אין כל הומור לעומת מכושפות. ג. במכושפות גם מראים את שאר עולמן (חוץ מהקטע שהן מכשפות) כמו חיי האהבה שלהן (שלפעמים מתערבבים בעולם הקסום שלהן), וגם את העבודה שלהן, לעומת באפי שבעיקר מראים בה את הקטע של הערפדים. לפני שאתם יורים בי לא ראיתי את באפי הרבה ואני לא מבינה גדולה בסדרה אז יתכן וכתבתי הרבה דברים לא נכונים אבל מנקודת מבט של אחת שמנסה להתחיל לראות סדרה הרבה פחות מעניין לי לראות את באפי, מאשר שהיה לי שהתחלתי לראות את מכושפות!

hospital_food

New member
כמה שאת טועה

וחלאס כבר לכתוב כאן שטויות במיץ אם אתם בכלל לא רואים את באפי. באפי עולה על מכושפות בכל הרמות, מה שכתבת כאן זה הדבר הכי מטומטם שיצא לי לקרוא , נראה שאפילו לא ראית פרק אחד של" באפי". הערפדים בבאפי הם רק מטאפורה , אם לא שמת לב לזה אז באמת עדיף שתמשיכי לראות מכושפות . לכל דמות בבאפי יש הרבה יותר עומק מכל דמות במכושפות. באפי הרבה יותר מצחיקה מכל קומדיה יש כיום בערוץ 3 ובטח שיותר מצחיקה ממכושפות, אולי אתם לא מבינים תבדיחות באפי סדרה הרבה יותר איכותית וזו ממש לא דיעה אלא עובדה, כל אחד יכול לאהוב איזה סדרה שהוא רוצה ולחשוב שהיא הכי טובה וזו דיעה, אבל בתכלס, שמשווים את באפי למכושפות, מכושפות הן סתם משחק לידלדים. תגיעולגיל 18 ונדבר

As I Am

New member
*מרימה גבה בהפתעה* ../images/Emo103.gif

Well well, what do we have here?... }-) מעניין, מה שיש לך לומר... אתה מדבר ככה חופשי על בגרות, ובעצמך נשמע כמו ילד בן חמש שמתלהב יותר מידי מ´דפנה ודודידו´ ומנסה לשכנע את כולם עד כמה הם יותר ´שווים´ מפאוור ריינג´רס. בחיים לא חשבתי שאני אגיד את המשפט הזה, אבל אחרי מה שקראתי, אני פשוט חייבת - תרגיע את עצמך קצת!!!
דבר ראשון - אתה לא יכול להגיע לכאן ולקבוע שבאפי זו סדרה יותר שווה ממכושפות. זו לא עובדה, תתמודד עם זה, לעזאזל! זו דעה, וככה זה בעולם... לאנשים יש דעות שונות על דברים, הבטים שונים על דברים - אנשים אוהבים דברים שונים, ותתפלא, אבל זה אפילו חוקי לא לטעון שבאפי זו כזאת סדרה על רמה כמו שאתה טוען. אני אישית לא ראיתי הרבה פרקים של באפי... לא כל כך התעניינתי, מה לעשות. ראיתי כמה פרקים ככה סתם, אצל חברה שלי, מידי פעם כשבאתי אליה - אבל לא התעמקתי בנושא, אז אני לא אענה לשאלתך הראשונה (שאגב, אינני מבינה למה שאלת אותה כי אח"כ החלטת שבכל אופן כולנו ילדותיים מידי מכדי לקבוע). מה שאני כן אכתוב זה על ההתנשאות הזאת שלך מעל כולנו. למה מי אתה חושב שאתה? וואו, אתה יותר מבוגר... (*קול ציני*), אני מתרשמת. כל מה שזה אומר זה שתזדקן יותר מהר מאיתנו, אז תוריד את הטיעון הזה מהרשימה מייד, זה רק גורם לך להראות טיפש יותר ממה שכבר עשית מעצמך. אתה פותח הודעה חדשה, בה אתה שואל אותנו מה אנחנו מעדיפים - באפי או מכושפות, ואחרי שאנחנו מעיזים בכלל לענות לך על השאלה בתשובה שלא מוצאת חן בעינך, אתה פוסל את זה וקובע ש: -מכושפות זה רע, באפי זה טוב. אני צודק, אתם טועים. זהו, ככה זה, נגמר הסיפור.- אז זהו... שזה לא ככה... חוץ מזה שהעובדה שיש פורום לבאפי ופורום למכושפות, ושאנחנו נמצאים בפורום של מכושפות, יכולה לעזור לך להבין מה אנחנו מעדיפים גם בלי השרשור הזה ובלי ההתנשאות והסנוביות שאתה מראה כאן. אני בטוחה שיכולת לנהל את הדיון הזה בצורה בוגרת יותר. בכל אופן - לך אין אפילו את הזכות להעיר הערות על הגיל שלנו, כי זה בכלל לא קשור. בעולם קיימים סגנונות שונים של דברים שונים, וכל אחד אוהב ומעדיף את מה שהוא מוצא לנכון. אם אתה מעדיף את באפי, תהנה. תן לאחרים לחיות את החיים שלהם ולאהוב את ההעדפות שלהם בלי לבוא ולבקר אותם על זה, ובלי לקבוע עובדות שטותיות שלא היו ולא נבראו מעולם. לין

Ophel McNeil

New member
אני ממש לא עובדת את הלינץ´

שמבצעים בך כאן (גם את לין), כי למרות הגישה המתנשאת שלך (תגיעו-לגיל-18-ואז-נדבר) *עדיין* לא ירדת לזריקת רפש, ועל זה אני שמחה. מה שכן, קשה לי לספר לך את זה (*קול ציני*) אבל איכות זאת דעה. לדעתי באפי יותר מדי מסובכת (לא מתוחכמת, לא מורכבת, מסובכת), לא חסרות בה סצינות יללות, וכבר אמרתי מה אני חושבת על האמינות שלה. אתה חושב ההפך, שיהיה לך לבריאות, אבל מכאן ועד לקבוע שזה עובדה שהסדרה יותר טובה, בבקשה... אבל אני דווקא אוהבת את באפי, ורואה אותה כשיוצא. אם תשים לב, גם לפי הרייטינג, הרבה מנסים להתחיל לראות את באפי, ולא נתפסים, אז מצטערת, להגיד שהסדרה יותר מדי אינטילגנטית ובגלל זה יש כאלה שלא אוהבים אותה זה עלוב. עכשיו, רוצה לענות לי בצורת בוגרת ולא פשוט לזרוק לאוויר שככה זה וזהו זה וזאת עובדה ואנחנו פשוט תינוקות שלא מבינים (שזה דרך אגב מה שעשית עד עכשיו), אני אשמח. אופל מקניל.

p3

New member
אררררררררררררררררררררררררר...סליחה?

איך אתה מעז, לבוא לפורום של אוהבי הסדרה מ-כו-ש-פ-ו-ת, לשאול אותנו איזה סידרה אנחנו יותר אוהבים ולמה, ואחרי שעונים לך להגיד לילדה מהפורום שלנו ש"דבריה נאמרים מב-ו-ר-ו-ת", ושהיא יכלה לצאת די ט-י-פ-ש-ה אם היה מתברר שהיא רואה באפי?!?!?! ועוד אתה מוסיף ואומר, שזאת ע-ו-ב-ד-ה שבאפי היא סידרה יותר איכותית (?!) ממכושפות, ושאנחנו קטנים מדי בשביל לראות את באפי, כי זה לא לרמה שלנו (לא נאמר, אך בהחלט משתמע)- תעשה טובה, אם באפי מיועדת לקהל מבוגר יותר, אז למה אתה, אדם תינוקי שמטיף על כמה באפי טובה ומכושפות גרועה, והולך לכרטיסים של ילדים בשביל לראות בני כמה הם, נמנה בין צופיה??? ועוד מצפה ממנו ל-ג-ד-ו-ל בשביל שנוכל לדבר?!?! אז רק שתדע לך, שבזמן הקרוב לא נוכל לדבר בגובה העיניים, כי אתה הרבה מתחת לגובה הזה. לאחר מכן (מילה יפה לאחר מכן), אחרי שאתה מכפיש את מכושפות ומודה שאתה מזדהה עם כתבה שמכפישה את מכושפות עוד יותר, את אומר לילדה שבאמת ובתמים אמרה את דעתה (שהיא גם נכונה ד"א) כמה שה-י-א טועה (בהתחלה חשבתי להדגיש את הטועה, אבל אז החלתטי שיותר חשוב לרמז שאתה הוא זה שטועה, ולא היא. חשבתי להדגיש את שניהם, אבל לאחר התייעצות רבה עם עצמי החלטתי שעדיף ככה)?!?!?!?! ואחר כך, אתה מעיז להגיד על דברי ילדים מהפורום שהם ש-ט-ו-י-ו-ת ב-מ-י-ץ, ושבאפי טובה ממכושפות מבחינת עומק והומור, ושא-נ-ח-נ-ו לא מבינים ת´בדיחות, ושלעומת באפי מכושפות היאמ-ש-ח-ק י-ל-ד-י-ם, ושנדבר כשנגיע לגיל 18 נוכל לדבר? כי איך שאתה מציג אותנו, עד שנגיע לגיל 18 אתה כבר לא תהיה בין החיים. אז אתה לא רצוי כאן, אתה והבגרות הנ-ש-ג-ב-ת שלך. ולסיום- אתה החוליה החלשה, שלום!!!

למעלה