באפי, דון והקרבן

באפי, דון והקרבן

מחשבה שעלתה לי בזמן שניסיתי להתרכז בשיעורי הבית (אני בעד לתבוע את ג'וס על הפרעה בלימודים... אני בחיים לא אסיים כשבאפי כל הזמן קופצת לי לראש): בעונה השביעית ג'ויס/הראשון אומרת לדון שכשהזמן יגיע באפי לא תבחר בה וכו', אני ציפיתי שיזכירו את זה שוב במהלך העונה אבל כשהפרק האחרון הסתיים שמתי לב פתאום שלא היה שום איזכור של הנושא המדובר. ואולי בעצם כן היה? כשבאפי מדברת עם ג'ילס בפרק "שקרים שסיפרו לי הורי" הוא אומר שעם עכשיו היא היתה עומדת באותו המצב כמו בסוף החמישית היא היתה בוחרת בשאר העולם ולא בדון. אתם חושבים שזה קשור? נראה לכם שעוד תהיה התייחסות לזה בהמשך? אה ובבקשה אם אתם עונים משהו שקשור בעונה 8 תסמנו ספוילר כי עוד לא קראתי...

nick at noon

New member
אני חושב

שתוכנן לעשות יותר בקשר לדבר הזה אבל בסוף זה נזנח קצת. יכול להיות שזה קשור באמת בזה שבאפי אומרת שהיא לא הייתה מצילה את דון אם שוב היא הייתה עומדת בפני הברירה שעמדה בפניה בסוף עונה 5. אני חשבתי אבל יותר שזה מתייחס לפרק פוטנציאל שבו דון חושבת שהיא פוטנציאלית, כלומר שהיא נבחרה ובסוף היא לא נבחרה. זה גם קשור כמובן לשם הפרק האחרון chosen. אותי בכלל די מעצבן זה שהיוצרים הכריזו שמה שדון דיברה איתו זה הראשון בדמות ג'ויס. היה הרבה יותר נחמד אם לא היינו יודעים. יחד עם זה ג'וס עדיין יכול לשנות את דעתו.

רזד89

New member
האמת?

לא מבין מה כולם נתפסו על המשפט הזה. הראשון, כמו עם כל הדמויות, הופיע ואמר דברים שהם לא ירצו לשמוע, דברים שנוגעים ללבם. לספייק ירד בחיים בעקביות על זה שבאפי בחיים לא תשים עליו, עם פיית' הופיע בדמות ראש העיר, עם רובין התגלה כאמא שלו. כשהופיע אצל דון פשוט התעסק איתה בנקודה הרגישה שמפחידה אותה, שבאפי יום אחד אולי תעזוב אותה ותעדיף את ה"מקצוע" שלה על פני להגן עליה. הראשון לא ידוע בכוחו לחזות את העתיד... בגלל זה אף פעם לא היה לי ברור למה כולם התאכזבו שלא קרה משהו בעל משמעות עם האמירה הזאת (למרות שאם נסתכל קצת לעומק... יוצא באמת שבאפי לא בחרה בה, כששלחה אותה ואת זאנדר לקיבינימאט לקראת הסוף).

Arielcohen

New member
../images/Emo45.gif

מאוד הגיוני שהכוונה הייתה לעובדה שבאפי העיפה את דון מסאנידיי ביגוד לרצונה לקראת סוף הסדרה. זה לא בדיוק "באפי נגד דון" במובן שאולי חשבנו, אבל אין ספק שהיא לא בחרה בה כדי להילחם, אלא יצאה כנגד זכותה להשתתף בקרב. אני אישית תמיד חשבתי שדון הקשיבה טוב טוב למה שג'ויס (אני לא חושב שזה היה הראשון, אגב) אמרה לה ושמרה את זה בתוכה, ואני משוכנע שאחת מהסיבות שדון היא זו שהעיפה את באפי מהבית וזו שאמרה את המילה האחרונה היא "הקדמת תרופה למכה".... הרי כולם לא הסכימו עם באפי ויצאו נגדה אבל אף אחד לא רמז שהיא צריכה לעוף מהבית, עד שהפקאצה הקטנה באה ואמרה את זה בפלא מלא. זו לא רק חוצפה וצביעות, אלא גם סוג של מחשבה אצלה ש"אולי מה שאמא אמרה נכון, ואם כן עדיף למנוע ממצב כזה בכלל להתקיים".

אני חושבת שאתה טועה

לגבי דון והסיבות שלה. הרעיון שבאפי צריכה לעזוב לא היה של דון אלא של כולם וזה נבע בצורה מאוד ברור המהשיחה שלהם גם בלי שדון אמרה את זה. דבר שני: אפשר היה לראות כמה קשה היה לה להגיד לבאפי לעזוב ככה ולראות אותה כמו שהיא היתה באותו זמן (התשתקי שהיא אמרה לבחורה השחורה... אני לא מאמינה ששחכתי את השם שלה... די הבהיר את זה).

ועד משהו...

הפחד של דון הוא לא מפני באפי עצמה לפי מה שג'ויס אומרת אלא מזה שהיא לא תבחר בה, זאת אומרת שבאפי, ההגנה שלה, הדיעות שלה והמעמד שלה כהורה של דון מאוד חשובים לה והיא מפחדת שהיא עצמה לא חשובה מספיק לבאפי מו שבאפי חשובה לה.

אני חושבת שזה קשור למה שג'ויס אמרה

כי ברוב המקרים הראשון דיבר על פחד מסוים של הדמויות שהצופים היו מאוד מודעים עליו: ספייק והקשר שלו עם באפי, וילו והפחד שלה שתהפוך שוב לרעה, במקרה של דון זה לא היה ככה אלא פחד יותר נסתר שלה, אולי אפילו משהו שהיא הסתירה מעצמה ולכן הרבה אנשים (וביניהם אני) לא רוצים לבטל את זה פשוט כ"זה היה הראשון אז זה בסדר". חוץ מזה באותו פרק הראשון כקאסי דיבר עם וילו וזה פשוט היה... אחרת. בכל פעם שראינו את הראשון משכנע מישהו לעשות משהו זה היה בצורה של שיחה ממושכת ושיכנוע ארוך, אף פעם לא כמו שג'ויס עשתה את זה. עוד סיבה: למה ג'ויס היתה מוקפת באור ולא נראתה כמו שנראתה ביום - יום כשהיתה בחיים? (הראשון הקפיד להיראות ולהרגיש כמו הדמויות שהוא הפך אליהן, ווד אומר שהוא אפילו הריח כמו אמא שלו) למה היה משהו שמנע ממנה להגיע אל דון? הכל כאן מצביע על זה שזה היה משהו אחר ולא הראשון.

nick at noon

New member
התשובה הברורה לזה

היא שהראשון פשוט עשה הצגה לדון. כלומר הוא עשה כאילו אמא שלה מנסה לתקשר איתה ומשהו מונע ממנה ואז רק לאחר מאמץ רב היא מצליחה לתקשר איתה ואחרי שהיא מצליחה היא מתקשרת איתה כמלאך. והוא עשה את זה בשביל שגם אחרי שהאחרים יבינו שהם מתמודדים עם הראשון, וכל רוח רפאים שהם ידברו איתה הם יבינו שזה הראשון, לה עדיין תהיה סיבה להאמין שהיא באמת דיברה עם אמא שלה. זה נראה לי הסבר הגיוני. ובכל זאת זה הושאר פתוח במידה מסוימת לפרשנות ורק חבל שהיוצרים הכריזו שזה כן היה הראשון.

כשנשאלה השאלה מה לא אהבנו בעונה השביעית בפורו

בפורום לפני כמה שבועות כתבתי את זה שלא ענו על התשובה ממש על מה שג'ויס אמרה לדון... אמרתי באמת שאולי מה שהיה בפרק האחרון שבאפי רצתה שדון תתרחק ושלחה אותה עם זאנדר זה היה זה אבל עדיין לא קיבלנו את תשובתינו ... ולכן היוצרים אמרו שזה היה הראשון שדיבר עם דון והראשון באמת אומר דברים רעים ומסכסך ומשחק פסיכולוגית על האנשים ... ולכן היוצרים אמרו שזה היה הראשון בתור תירוץ לכך שהם לא טיפלו היטב בנושא כי לפי דעתי זה לא היה הראשון והיוצרים תכננו משהו עם זה ובסוף זנחו את זה והראשון בא להם בטוב בתור תירוץ ... אבל עזבו את זה ... עדיין לא תיוולד סדרה כמו באפי

רזד89

New member
לי זה יותר נשמע

כאילו היוצרים תמיד התכוונו שזה יהיה הראשון והמעריצים פשוט מאוד לא הסתפקו בתשובה הזאת.

הMפצח

New member
אבל במבט לאחור הכול היה שקרים בפרק הזה

הראשון סתם ניסה להפחיד אותם.

הMפצח

New member
../images/Emo58.gif....

אפילו הרצח שהיה בסוף הפרק התברר בסוף שהיה לא כמו שנראה שם.

למעלה