באסה עם שאלה

באסה עם שאלה

עכשיו חזרנו מטיפת חלב ויובלי עלתה רק 180 ב- 10 ימים. זה ממש קצת יחסית לעליה קודם (שהיתה 250 הכי מעט). היא בת חודשיים ושוקלת עכשיו 5 ק"ג בדיוק. אני מרגישה ממש רע עם זה. כי למרות שמהשקילה הקודמת עברנו גם יומיים משוגעים של חיסון, גם מחזור וגם חמסין (שכנראה לא שתיתי בו מספיק והרגשנו את זה טוב טוב) אני מרגישה שהדבר שהשתנה הכי הרבה הוא המחשבה שלי על דיאטה והמשקל שלי. אפילו לא הספקתי לעשות יותר מידי בכיוון, חוץ מלרשום כל מה שאני אוכלת ולחשב קלוריות, ולהוריד את כל המאפים והשוקולד. עדיין אני מרגישה כאילו השינוי הזה באופן המחשבה הוא זה שמתנקם. מה דעתכן? יש למישהי משהו מעודד או עצה ברגע משברי? מחכה לתשובות צביה

SheeraGSilver

New member
זה לא נורא...תסכלי למטה

על השאלה עם עקומות הגדילה ותביני שזה לא נורא... כל המטרה של השאלה היתה שתלמדו מהנסיון... בהצלחה... שירה של ארי

כן, אבל...

ראיתי וקראתי ובאמת התעודדתי, אבל לרופא הילדים שלנו יש שיטת חישוב אחרת - הוא מחלק את המשקל שנצבר מהלידה לגיל בימים, ויוצא ממוצע עליה ליום. בשביל יובל הממוצע עד היום היה 23 ג' ליום, ועכשיו ירד פתאום ל18 בלבד. זה הבדל גדול ולא הדרגתי. חוץ מזה, המטרה של השאלה שלי היתה גם לקבל קצת עידוד ובזה עזרת מאד, אפילו שאין בעולם אחות טיפת חלב שתוריד אותי מההנקה. צביה

SheeraGSilver

New member
אז זה נכון גם לגבי רופאי המשפחה...

רוב רופאי המשפחה, לא פועלים לפי שיטות שתואמות לתינוקות יונקים... אז תעודדי ואל תתרגשי... אגב , באיזה קופת חולים את ואיפה? בכיף שמחתי לעזור... שירה

תשובה

אני בכללית. את הרופא הזה אני מעריצה. הוא מאלה שיגידו ליש לבוא מחר שוב אם הוא לא בטוח ולא יתן אנטיביוטיקה סתם. חוץ מזה כל ההתיחסות שלו אלי היא לא כמו לטפשה אלא הוא לוקח מאד ברצינות את מה שאני מספרת, ומתייחס בהתאם. הוא תמיד אומר שהוא כאן כדי להבדיל בין הדברים המסוכנים שדורשים טיפול רציני או אפילו אישפוז לבין הדברים סתם שחשוב לקחת אותם בפרופורציות, כמו צינון או וירוס. והוא זה שאמר לי להשתמש בטיפת חלב אך ורק בשביל חיסונים ומאזניים ולא שום דבר אחר. הוא מנהל המרכז לבריאות הילד בבת ים, ואני נוסעת אליו במיוחד מחולון. הוא דוקא בסדר. מכאן עלה לי רעיון לא להתרגש עד שאלך אליו עם יובל (הוא עושה לה מעקב התפתחות לבד, ורואה אותנו כל שבועיים). ותודה על העידוד זה אפילו קצת הצליח. צביה

SheeraGSilver

New member
יופי ממש רופא כלבבי...../images/Emo23.gif../images/Emo65.gif

אני במאוחדת, ולנו יש רופאה מדהימה, שכל מי שמאוחדת בא רק אליה ולא לרופאים האחרים בעיר... וגם היא לא נותנת סתם אנטיביוטיקה, בכלל שום דבר מסוג זה בלי לחשוב על אלטרנטיבה אחרת... והוא נשמע באמת בסדר ממה שאת מספרת, אבל אני חושבת שזה שאת הולכת כל שבועיים, יוצר בעיה כי לא תמיד עולים וכמו שבת אמרה העליה מתמתנת... השאלה היא, האם את הולכת אליו לעיתים כה תכופות מסיבה מסויימת כי אם לא ממש אבל, כי זה נורא מלחיץ כפי שציינת... בכיף אנחנו כאן כולן ללמוד ולעזור מהניסיון אישי שוב המון בהצלחה... שירה של ארי

SheeraGSilver

New member
אגב, יכול להיות

שהירידה נובעת מהעובדה שעברו עליכן יומיים משוגעים (כמו שכתבת) בגלל החיסון, אז שוב על דאגה הכל בסדר. ששגית או בת יתקנו אותי אם אני טועה...

tammyb

New member
אל דאגה?

איתמר שלי בן 5 חודשים היום ובעוד שבחודשים הראשונים המשקל זינק משקילה לשקילה, גם זה נרגע (גם הוא שקל בערך 5 ק"ג בגיל חודשיים). אני מאוד מאמינה שכל עוד הוא רגוע, שמח וממשיך להעלות במשקל - אז הכל בסדר. נראה לי שכל עוד יובל שלך ממשיכה להתנהג כהרגלה ובריאה, אין לך מה לדאוג - הרי גם לנו יש תקופות בהם עולים יותר או פחות במשקל, לא? אל תתפתי להאמין בנקמות - גם בדיאטה כל עוד את אוכלת מסודר ובריא (כל המרכיבים) לא אמורה להיות השפעה על החלב. כל תחושת לחץ או עייפות משפיעה ויכול להיות שפשוט היו שבועיים קשים. זה עובר - מבטיחה! למדתי המון מהפורום הזה בחודשים האחרונים - רק כקוראת - ואשמח אם הצלחתי לעזור ולו רק במעט.
תמי

תודה, ועוד פירוט...

אז זהו שיש שינוי ואני לא חשבתי עליו עד שכתבת לי שמה שחשוב הוא שיובל מתנהגת כרגיל. זהו שלא. היא התחילה לישון 10-12 שעות בלילה ולהיות ערה רוב שעות היום (מקסימום נרדמת ל20 דקות, ואם אני מחזיקה אותה על הידיים היא יכולה לישון הרבה יותר אבל ברגע שהיא במיטה זה לא מחזיק גם 10 דקות). אז תינוקת בת חודשיים ששוקלת 5 ק"ג לא מעירים בלילה. אין מצב. אבל אולי לשינוי הזה בהתנהגות יש השפעה על המשקל או להיפך. יש למישהי רעיון? עדיין צריכה מילים טובות...

tammyb

New member
קשה לי להאמין, אבל

אני לא מומחית ולא הייתי רוצה להטעות. תחושת הבטן שלי היא שיש מגוון התנהגויות ושינויים יומיומיים בהתפתחות הילדים שלנו וכל כך הרבה נחשב ל"נורמלי" או סביר. אולי יעזור/ירגיע אם תבצעי את המעקב/השקילה הבאה במועד מוקדם יותר מהמתוכנן. אם את באמת מודאגת, שגית ו Bat המליצו בעבר בפורום על יועצות הנקה (יש גם פרטים באתר של ליגה לה לצ'ה) - הן מוסמכות לענות ולעזור. הכי חשוב - לנסות לא לדאוג, כי הדאגה רק משפיעה לרעה על מצב הרוח ועל החלב שלך.

batLaLeche

New member
עליה קטנה במשקל ../images/Emo77.gif

הי צביה, אני הייתי מהמרת על החיסון והחמסין כסיבה לעלייה קטנה במשקל. ידוע שכשתינוק לא מרגיש טוב הוא יורד במשקל. גם לחץ שלך יכול להשפיע. ומעבר לזה: לא מסתמכים אף פעם על שקילה אחת בלבד, כי תמיד יכולה להיות טעות בשקילה מכל מיני סיבות. בקיצור, חשיבה חיובית ושידור לקטנה "אנחנו בריאות ואוכלות בריא!" - היא את החלב הבריא שלך, ואת את האוכל הבריא שלך
דרך אגב, הורדת המאפים והשוקולד היא בריאה מאוד, ולדעתי זה בהחלט צעד דיאטתי מספיק לאמא מיניקה כל כך מוקדם אחרי הלידה. חישוב קלוריות כל כך מלחיץ! שמעתי פעם רעיון יצירתי מאמא אחרת: היא דמיינה את השומנים העודפים שלה הופכים לנהרות חלב וזורמים לתינוקת שלה כל פעם שהניקה! רק המחשבה הזאת חוללה אצלה פלאים והיא התחילה לרדת במשקל בלי שהיא שמה לב שהיא שינתה משהו באכילה - והתינוקת שלה עלתה מאוד יפה... בהצלחה!

1אורניתה

New member
גם אצלי היה סיפור דומה

יאלי עלה מדהים במשקל והגיע עד לאחוזון 90 בגיל חדשיים הוא שקל 6 ק"ג ובגיל 3 חדשים התקרב ל-7 ק"ג ואז חל המפנה כמובן שגם אני ניסיתי להאשים את הדיאטה,אבל כנראה זה היה רצף של סיבות אני ממשיכה:ואז החל בגיל שלושה חדשים ועד גיל חצי ששנה הוא נשאר בסיבבות 7 ק"ג ,עליה מאוד איטית ומחלה,צמיחת שיניים וכדומה,הוא ירד לאחוזון 10! בל נשכח שעקומות הגדילה מבוססות על סטטיסטיקה ולאחר גיל 3 חדשים מרבית התינוקות כבר לא יונקים ולכן שמנים לכן בני נמצא באחוזון נמוך כל כך (אגב זה היה האחוזון לידה שלו),אגב מה שאחות טיפת חלב לא מספרת זה שיש הנחיות אפילו של משרד הבריאות וניתן למצא את זה באתר של המשרד ,שברוב המקרים תינוקות יונקים קטנים מלא יונקים בעד 30 אחוז וזו סטיה נורמאלית!! ועדיין לא הוכח שזה משפיע לרעה על תינוקות אלו.בסה"כ גם במקרה של בני לאחר מס' שקילות ,נראתה מגמה עקבית וברורה של לחזור לאחוזון לידה שלו ולשמור פחות או יותר על קו תקין,והוא לא ממש עולה במשקל לפי איך שכתוב בספרים,הוא מפותח מתוק וערני ,בוכה כשרעב,עצבני כשעיף,מתוק כשמחבקים אותו,צביה הכל בסדר עם יובל אל תדאיגי את עצמך סתם ודיר באלק שתפסיקי לשמור על עצמך בגלל הפחד שחלבך לא טוב בעקבות השינוי התזונתי-אגב אני משלימה במולטיויטמין של הריון והנקה.

למעלה