באסה, והקונטרה שלה.

• פותח הנושא gimel
  • פורסם בתאריך

gimel

New member
באסה, והקונטרה שלה.

כנראה שחברת התקליטים של הביסטי בויז (ושל אחרים כמו at the drive-in הלא רעים בכלל), grand royal תיסגר בקרוב בגלל קשיים כלכליים. באסה. ועכשיו נעבור לפינתינו החביבה "יאללה יאללה מכות (לגימל)". אז כמו שבטח הבנתם אני הולך לרדת קצת על בוייאקה ועל ההיפהופ הישראלי כמו שאני אוהב כי אני אליטה פלצן מסריח ושאר מרעין ברישין (קודמן שולת!!1). גלגל"צ, שכולנו אוהבים או אוהבים לשנוא או שומעים אבל מתלוננים (מחק את המיותר) התחילו לטחון כמה שירים חדשים, אחרי הכל, כמה אפשר לטחון את sing? אז במסגרת השירים האלה יש לנו את הסינגל החדש והמאוד מגניב של נלי פורטדו, את side שימאיסו בדיוק כמו שהמאיסו את סינג של אותה להקה, טראוויס והבשורה הישראלית החדשה, האלילים, האלוהים שלי ושלכם - בוייאקה! הלא הם קוואמי קוטג´ ונימרוד רשף (הלא הוא נימי נים), שיש לי כבוד אליהם (למי יותר [קוואמי] ולמי פחות [נימי נים]) אבל מה, הם החליטו להביא לנו אותה בשירי מסיבות שנוכל לשמוע כשיורים עלינו מרגמות ובתיקפה/אוטובוסים מתפוצצים, בשירים שהשורה הכי אינטליגנטית בהם היא "יאללה יאללה כפיים" או לחליפין "ג´ננה כבר עשרים שנה" או "בזבז אותי בזבז אותי" ובמקצב הבוזוקי כמיטב המסורת היוונית. בקיצור, הנקודה שלי היא: * "קונטרה דיכאון" שיר מחורבן * "מסיבוייאקה" שיר מחורבן * "תה/עודת זהות" שיר מחורבן (למרות, ובגלל הגימיק) ועכשיו מתחיל פליסיטי אז אפסיק בשיאי, גימל, פלצן.

zeus.

New member
גימל, מה קורה? איך החיים? יש קשיים?

תרשה לי להתחיל את ההודעה שלי בשיר קטן שחיברתי בעצמי קבל אותו אחי: למי רוצה סטירה? גימל(כולם) מי כניראה קיבל מכות בשכונה? גימל(כולם) עד היום ומגיל שנה? גימל(כולם) סתם!!!! אחי, צוחק איתך בנאדם,לכל אחד יש דעה ושיביע אותה בכייף כי אנחנו מדינה דמוקרטית ובמדינה דמוקרטית לכל אדם מותרת הזכות להגות את דעתו. טוב אז דיי לשיעור אזרחות להיום וייאלה למה שיש לי להגיד לך, אז ככה, אחי, אתה יודע מה? אם השיר מסיבויאקה כל כך גרוע למה הוא כל כך הרבה ברדיו? למה הוא הגיע למקום ה-5 במיצעד העיברי של גל"צ למה כולם אוהבים אותו ועוד אנשים שלא אוהבים ראפ, ולא יודעים מאיפה השיר הזה קפץ עליהם, למה? למה! למה!! למה!!! בחיית זומזום למה? טענה לי על השאלה ונמשיך אחרי שתשאיר את הודעתך אחרי הביפ.....ביפ

D.O.D

New member
זאוס, תקשיב

אם שיר הגיע למקום חמישי ואנשים אוהבים אותו לא בהכרח אומר שהוא טוב אתה בודק את השיר לפי המקום שלו, לפי ההצלחה שלו זה לא תמיד ככה נכון, שירים טובים בדרך כלל מצליחים, אבל זה לא אומר שתמיד וזה לא אומר שכל השירים שמצליחים הם טובים חוצמזה, אם כולם אוהבים את זה הוא לא חייב לאהוב את זה

zeus.

New member
הודעה ל-d.o.d

צודק אחי וזה בדיוק מה שאמרתי, שלכל אחד יש את דעתו ושיביע אותה בכייף. ובעיניין של השיר.... אז לדעתי רוב השירים שמשמיעים הרבה הם טובים כי לא סתם שומעים אותם הרבה, זה לא שאני שומע שיר בגלל שכולם שומעים.

gimel

New member
צודק

בריטניספירס/בקסטריטבויז/נסינק וכו´ שמשמיעים נון סטופ פשוט מעולים. גימל, גמל.

gimel

New member
בחיית זומזום למה?

בחייאת זומזום ככה... * קוואמי, גל"צ... והמבין יבין. * כאשר כל אחד מהפורום וכו´ מצביע מאתיים פעם... והמבין יבין. * נימי נים יגכ (עיברות של AKA) נמרוד רשף... והמבין יבין. * כולם אוהבים אותו? בחיית זומזום לא... חיים יבין. ואני חייב להגיד שאתה אחד הליריסיסטים היותר מוכשרים שיש! גימל, מפזם ומזמזם.

BIGO-G

New member
בקשר לבוייאקה

אומנם לא הסגנון שלי בהיפ הופ אבל אני יכול להגיד שעד עכשיו אהבתי ביותר את מה שעשו. מסיבוייאקה? שיר מסיבות קליל וממש טוב, ההפקה שם ממש ממש טובה וחלק מהשורות ממש מבדרות (הבית של קוואמי ענקקקקקקק!). קונטרה דיכאון? קודם כל דווקא בגלל שמתפוצצים דברים והמצב בקאנטים בגלל זה צריך מוזיקה שתחייה את האווירה, שיר קליל לא יותר מזה, אומנם לפי רמה בינלאומית לא סינגל, אבל רגאיי ממש טוב וצ´ולו מביא אותה שם ממש בגדול, כולם יכולים להתחבר למיינסטרים הזה וזה טוב. בקשר לטענות על פרוטקציה אני מבטל בבוז גדול.

gimel

New member
טענות על פרוטקציה?

על מה אתה מדבר?
וגם נראה לי די כשר-אבל-מסריח ש"משום מה" קוואמי לא משדר בזמן האחרון בעסק, האם זה רק כדי ש"יוכלו" להשמיע? לאאא... לא יכול להיות. גימל, קונספירטור.

BIGO-G

New member
הנה

אתה אמרת: "* קוואמי, גל"צ... והמבין יבין." זה לא טענות על פורטקציה? קוואמי לא משדר כיוון ששירים של אומן, במיוחד שהוא עסוק מאוד לקראת הוצאת האלבום שלו מבחינה אתית לא נראה לי הוא מסוגל לשדר, בכל אופן שישדר לא ישדר זאת לא הנקודה. בוודאי שזה עוזר לו לדחוף את העסק קדימה כי הוא סלבריטאי היפ הופ ישראלי ומוכר בכלליות.

gimel

New member
זה שאתה לא מבין ציניות לא אשמתי

והרי ברור לכל שהסיבה שקוואמי לא משדר לאחרונה בעסק היא כדי ש"יוכלו" לשדר את השירים של בוייאקה, לי זה עדיין נראה לא אתי בכלל ואפילו מגעיל ועסקני (פחח). גימל, מבין.

babe10

New member
כמה צפוי... ../images/Emo5.gif

בוייאקה עושה דברים טובים ומשמיעים אותם ברדיו. בגל"צ, גלגל"צ רדיו ת"א, 88, ועוד. ואין שום קשר לזה שקוואמי קשור בצורה זו או אחרת לתחנה זו או אחרת. השירים שלהם משודרים כי הם שירים טובים. כי המאזינים מבקשים אותם. אז כמובן שאתם מפרשים את זה כפרוטקציה.. חס וחלילא שתגידו - איזה גדול הבנאדם, הוא מוכן לוותר על מניעים אגואיסטיים של לשדר תכנית שהוא אוהב, תכנית שהיא הוא עצמו (ולירון) כדי לא לפגוע בלהקה שהיא לא רק הוא. וכדי לאפשר למאזינים לשמוע פעם אחת בשעתיים שיר שלו. כאילו שיש לו בעיה, אם זה היה פרוטקציה, שישמיעו את זה דקה לפני שהוא עולה לשידור. הוא זז הצידה גם כדי שלא יגידו - הנה הוא משדר שירים שלו (ואני גם בכלל לא בטוחה שזה אתי). את בוייאקה תשמע בכל מקרה. אז רבאק. מספיק כבר לחפש את כולם. לא יודעת עד כמה אתה מודע לכל מה שקוואם עושה בחייו המקצועיים, אבל זה הרבה, מאוד, והרבה לפני שבוייאקה בכלל היתה רעיון. מן הסתם חלק מהעיסוקים דורשים ממנו לפעמים חופש מהתכנית. בקיצור - לא מבינה למה אני בכלל מתייחסת. אולי כי זה כבר ממש נמאס. אתה רוצה לקרוא (גם) לו עסקן? תפדאל. אני מעדיפה לקרוא לו גאון מוסיקלי.

gimel

New member
אהמ..

טוחנים אותו בגלגל"צ, פה ושם ברדיו ת"א, אם תשמעי אותו ב88 (חוץ מהתכנית של מומי לוי) אני צנצן. שירים טובים? תעשי לי טובה! שירים עם מילים מטומטמות, עם הפקה שדי חוזרת על עצמה בשני השירים, שעושים הכל כדי למכור ולא כדי לעשות מוזיקה טובה. לא מבין, וזה אתי לשדר שיר שלך בתכנית שלך (למרות שבאותו רגע אתה לא משדר)?! לי לא נראה. תאמיני לי שאני מודע טוב מאוד לדברים שמר פרידמן עשה, סביר שיותר ממך, אבל מילא, ויש לי פול הערכה לקוואמי, אבל קוואמי השדרן לא היה משדר את קוואמי הראפר בחיים, בעסק דווקא כן, שם משמיעים כל פלוץ שערסים קטנים מוציאים (ואני מבין למה, לא שאני מצדיק את זה, אבל אני מבין את זה). חופש מהתכנית? GIMME A BREAK! הוא צריך חופש? העובדה היא שהוא עדיין משדר 4 פעמים בשבוע הקצה...צריך חופש...אהממ.. גאון מוזיקלי?! אני חושב (למעשה בטוח) שאת הגאונים המוזיקליים בארץ אני יכול לספור על יד אחת, קוואמי לא אף אצבע. גימל, מעוצבן.

babe10

New member
טוב, אז,

אני שמחה להכיר את האוטוריטה לאיכויות מוסיקליות בארץ.. יש לך אולי כרטיס ביקור? תשמע, אני לא ממש יודעת בן כמה אתה ומה עבר עליך בחיים, אבל כבר המון זמן לא נתקלתי בבנאדם אחד עם כל כך הרבה מרירות וטיעוני קונספירציה... משהו כאן נראה לי חריג קצת, ברמות שמטופלות באופן מסובסד ע"י קופות החולים. לי נראה חריג יותר אם בתכנית שמשדרת מוסיקה שחורה, לא ישדרו את בוייאקה רק כי אחד המגישים הוא חלק מהלהקה. ז ה בעיני צביעות וחוסר הגינות / מקצועיות. ורק לידיעתך - גאון מוסיקלי, לפחות מבחינתי, שהרי אני הגדרתי את קוואם ככה, הוא לאו דווקא מי שכותב או מבצע את המוסיקה. כמו שהיסטוריון טוב לא בהכרח (ולרוב בהכרח לא) זה שיצר את ההיסטוריה. תקשיב פעם לקצה. תבחן את מה שקורה בגלגלצ מאחורי הקלעים. אתה לא חייב להסכים אתי. זו רק דעתי. בריאות.

gimel

New member
אז יאללה..

את חושבת שאם גידי שפרות/ט (סתם דוגמא, אני פשוט שומע אותו עכשיו) היה עושה שיר הוא היה משמיע אותו בתכנית שלו!? את חושבת שאם דידי הררי היה עושה שיר הוא היה משמיע אותו בתכנית שלו?! "תקשיב פעם לקצה" קודם כל, מי את שתזלזלי בי?! לידיעתך, אני מקשיב לקצה מספיק זמן, עוד הרבה לפני שקוואמי שידר שם, אז חלאס לזלזל. קונספירציה? תעשי לי טובה, או שאת טיפשה, או שאת תמימה (במובן המקורי של המילה, כמובן) או שאת פשוט לא אומרת את מה שאת חושבת, מסלפת את זה, כמו רוב האנשים. גימל, מסובסד ע"י קופ"ח.

babe10

New member
האמת - כן אני כנראה ממש טיפשה

אם אני בכלל נכנסת אתך לויכוח הזה. קוואמי הוא הרבה יותר ממגיש תכניות בגלגלצ. ואם זו היתה הבעיה היחידה שלך בחיים, הייתי שותקת אבל בשבוע האחרון כל מה שאני רואה בהודעות שלך זה רק טרוניות. "או שאת פשוט לא אומרת את מה שאת חושבת, מסלפת את זה, כמו רוב האנשים." חבל שאלה רוב האנשים שאתה מכיר.. רוב האנשים שאני מכירה לא מסלפים דברים. ומה אתה יודע שאני חושבת שאני לא יודעת?... שיחקת פעם עם ג´וליה רוברטס?..

gimel

New member
ג´וליה רוברטס?

כוסית. (ואני לא מתכוון לענות לך עניינית, בדיוק כמו שאת לא לי)

BIGO-G

New member
קוואמי הוא אחד מהמבינים המוזיקלים

בארץ, אם לא הבנת את זה אז אתה בצרות. לפי הכרות עם הבנאדם והעבודה שלו(עסק הקצה גוויעץ´ וטורים בעיתון "העיר") יש לו טעם מעולה, והכתבות שלו פשוט עשויות בכל כך הרבה אינטלקט, הוא נכס.

gimel

New member
מה הקשר?

שוב, סביר להניח שאני מכיר את העבודה שלו יותר ממך, נכון, הקצה תכנית מבריקה (לדעתי בתקופת פרה קוואמי יותר, אבל מילא), נכון, הוא כותב מעולה, נכון, הוא מבין במוזיקה, הכל נכון. אבל מבחינתי גאון מוזיקלי זה מי שעושה מוזיקה, לא מי ששומע אותה. ויש מספיק אנשים שמבינים במוזיקה בארץ, זה בטוח, אם יותר או פחות מקוואמי זה לא חשוב. תבינו, יש לי פול הערכה לקוואמי, נקודה. גימל

babe10

New member
וואו! ../images/Emo12.gif

יש מישהו שאתה לא יודע יותר טוב ממנו? יש תחום שאתה לא מבין בו הכי טוב מכולם? האיש והמשנה.. ואתה מתכוון בתקופת פרה קוואמי לתקופה שהוא "רק" ערך את התכנית, שזה לפני התקופה הנוכחית שהוא "רק" מגיש ועורך?... איזה מזל שאין לך פול הערכה אליי... מעניין מה היית כותב אז..

למעלה