באנו ארצה

yorokonde

New member
באנו ארצה

היי, אני ישראלי, בת זוגתי יפנית. אנחנו פה. בצפון הארץ. החלטנו לנסות ולהתמודד עם האתגר של פער בין תרבויות על כל המשתמע מכך, ולהתחיל כאן חיים משותפים. השוני הזה בין שני העולמות ותהליך ההסתגלות אחד לשני ולמקום, יוצרים לא מעט מצבים מצחיקים, עצובים ומרתקים, ואת כולם אנחנו מקבלים בהבנה. אך עם דבר אחד קשה לנו מאוד, וזאת תחושת הבדידות של מחמד נפשי. היא מכירה אנשים באולפן, אני הכרתי לה את החבר'ה שלי, המשפחה שלי אוהבת אותה מאוד, וכמובן יש לה אותי תמיד, אבל תכל'ס... אין לה עם מי לדבר ממש, בשפה שלה, לשפוך את הלב, לרכל עליי קצת כשאני מעצבן אותה, או סתם לקשקש. רציתי לדעת האם יש פה בין משתתפי הפורום זוגות או חבר'ה יפנים במצב דומה לשלנו, ואיך הם מתמודדים האתגרים. האם יש איזו קהילה יפנית כאן בארץ ( מלבד כת המקויה)? חשבתי למשל לארגן איזה מפגש או טיול, ולהכיר קצת אנשים. מה אתם אומרים? תודה שלכם יורוקונדה!

ToHrU

New member
האג'יממשיטה!!

אני הלה, בת 20. חוץ מכת המקויה, אני לא מכירה כת יפנית השוהה בארץ, רבל בשגרירות לבטח יודעים ומכירים. חוץ מזה, יש קהילה שלמה של ישראלים שמאוהבים ביפן (כמוני) וחלקם כותבים בפורום הזה :) היו לנו שני מפגשי פורום בארץ ואחד של חברי הפורום, זוגות כמו שאתה מחפש, ששהו דאז ביפן. אם תארגנו משהו אני אשמח להשתתף (למרות שבטח תחפשו יותר אנשים בגיל שלכם, אבל אם תרצו לגוון - בכיף). אני אשמח ללמוד מיפנים על אורח חייהם - ממקור ראשון, כלומר. גאמבאטה!!!!

furrball

New member
ברוך הבא!

יש פה לפחות בחור אחד במצב דומה לשלך, הכינוי שלו בתפוז senior dingdong גם לו יש כאן חברה יפנית שלומדת באולפן וגם הוא גר בצפון. כמעט כל שאר הזוגות ה"מעורבים" כאן בפורום גרים ביפן. חוץ מזה באמת אין פה הרבה יפנים (ורודפי יפנים כמונו אמורים לדעת)
מאחל לכם את כל האיחולים הטובים ביותר לקראת השנה החדשה, ואנחנו תמיד פה לכל עניין ותהייה ונשמח לראות אותכם בהמשך XD

GnomeBubble

New member
יש בפורום מספר חברים עם בן-זוג יפני

למרות שרובם חיים ביפן. לפחות שניים חיים בארץ - ומסתדרים, אני מניח
- למרות שזה לא קל... קהילה יפנית גדולה אין כאן, בטח שלא בצפון (למרות שיש את המקויה בקיבוץ חפציבה עד כמה שאני יודע
). בירושלים יש כמה סטודנטים יפנים - אם היא מוכנה להרחיק עד לכאן. אולי צריכים לפתוח גם פורום קטן (או קומונה
) ליפנים שחיים בארץ שיוכלו לדבר ולקיים מפגשים משלהם אם אתה רוצה להרים את הכפפה, אולי כל אחד כאן יוכל להביא את מי שהוא מכיר לשם, ויהיה לחברה שלך עם מי לדבר.

Fantasy WRC

New member
פששש, כמה מזל יש לך שיש לך אישה

יפנית
לא קל להדביק פער בין תרביות ואני חוויתי את זה על עצמי. לפני נסיע שלי ליפן לפני חודשיים למדתי הרבה דברים על יפנים, מה כן אפשר לעשות או מה לא וכו.. אך זה בהחלט לט היה מספיק!! אני מאחל לכם חיים משותפים נהדרים ככל אפשר...

tals56

New member
ברוך השב וברוכה הבאה!

אין לי הרבה מה להגיד (תמיד הייתי גרוע בברכות),אבל אני מקווה שאשתך ואתה תצליחו להשתלב פה כמה שיותר מהר! ושתהנו,ותביאו סיפורים! (אני אוהב סיפורים של ישראלים+יפניות ולהפך)

איקידו

New member
אשתי (יפנית) תשמח להפגיש את זוגתך

עם הקהילה היפנית כאן. פעמיים בשנה היפנים נפגשים לפיקניק או לארוחה משותפת... אתם מוזמנים לשלוח לימסר והן כבר ימצאו שפה משותפת. אני בטוח. חיים בישראל כמה מאות יפנים וביניהם מספר זוגות מקסימים עם ילדים משגעים. צרו קשר, זאב.

Manty

New member
כמה צפונה?

אני מכירה זוג חיפאי (יפנית וישראלי) שאמנם חיים בארץ כבר ש-נ-י-ם, ואני לא יודעת מה רמת היפנית של הבנות, אך האישה (המקסימה
) עדיין יפנית
אם אתה מעוניין, אשלח לך במסר את מספר הטלפון שלהם. ועכשיו שאני חושבת על זה, יש גם את טאיקו במכמנים http://www.mapa.co.il/ng/buildrecord_d.asp?subjectid=4&id=8042 בהצלחה בהתאקלמות

מממ, המורה שלי ליפנית היא באותו מצב

גם היא הגיעה לארץ בעקבות בן זוגה. רק שהיא מתגוררת בבאר שבע, רחמנא ליצלן. טוב, שאל את זוגתך, אולי היא מעוניינת בקשר אינטרנטי... אני אשאל את המורה שלי גם.

ryurach

New member
יש ויש

אני נשואה ליפני ואנחנו בתל אביב אני מכירה זוג של ישראלי ויפנית בצפון ויש פורום של זוגות מעורבים יפנים וישראלים כאן בארץ, יש גם מפגשים מדי פעם, שאליהם עוד לא יצא לנו להצטרף. אני בטוחה שהבעל שלי ישמח לתת כמה הצעות לבת זוגך או סתם לקשקש ביפנית רחלי

Juvlek

New member
אתם לא לבד

אה, אמרת את כל החרדות שלי. יש לי מין שאיפה סודית (טוב, נו, לא ממש סודית) לחזור ליפן, למצוא לי שם בעל ולגור איתו ביפן. אבל אז אני חושבת- איך אוכל לוותר על העברית? אני כל כך גאה ביכולת ההתבטאות שלי בכתב ובע"פ, וכל ההומור היקר שלי מושתת על כישורי שפה ועל מיצבורים של ישראליות. מה אם אצטרך לגמגם יפנית עד סוף ימי חיי?? אני לא אני בלי שטף הדיבור הפטפטני שלי. ואז אני חושבת- אקח את בחיר לבי היפני ואייבא אותו הנה! אבל שוב- איך אגזור עליו את אותו גורל? יש לי חבר טוב ביפן, ולמזלי הרב שנינו מדברים אנגלית. אבל כשיצאתי לבלות שם עם חברים שלא מבינים אנגלית, הייתי צריכה לדבר יפנית עילגת והרגשתי כמו נכה. אני חושבת שיעזור מאוד לאשתך אם היא תיפגוש אנשים שהיא תוכל לדבר איתם יפנית שוטפת. אחרת היא תחיה שנים בלי להתבטא ממש... (לפטפטנית כמוני זה נשמע כמו עינוי). אבל אתם לא לבד בעניין, כי יש עוד זוגות יפנים-ישראלים בארץ. היתה כתבה על כמה זוגות כאלה במוסף של הטיולים של מעריב, נדמה לי. ויש שם טלפונים, כי הם מעבירים סדנאות ופעילויות בנושא יפן. למה שלא תיצרו אתם קשר, תארגנו מפגש זוגות יפנים-ישראלים ותצרפו אותם למעגל החברים שלכם? אולי כך אפילו תייסדו את הקהילה שאותה אתה מחפש.

למעלה