באלגן

• פותח הנושא mich
  • פורסם בתאריך

mich

New member
באלגן ../images/Emo13.gif

שלום כתבתי תוכנה בVB, ועכשיו אני צריכה שהיא תעבוד ברשת, נראה לי הכי פשוט (אם כי אולי לא הכי יעיל) להגדיר מחשב אחד עליו יהיה הDATABASE וכל מה שהאפליקציה שלי צריכה ובכל שאר המחשבים לשים רק את האפליקציה (ואולי גם חלק מהתמונות). יש הבדל מהותי אם אני אריץ את האפליקציה ישר מהמחשב בו יש את הdataBase, או מהמחשב עליו עובדים? מה המספר המקסימלי של מחשבים שיכולים להשתמש בו"ז בaccess? האם מחשב אחד עם יכולות רגילות יכול לשמש בתור שרת עליו יהיה הdataBase? יש למשהו רעיון יותר טוב? תודה מיכל

אביטל +

New member
היי

השיטה שתיארת - לשים את ה DB במחשב אחד ברשת ולהתקין בשאר את היישום באמת עובד טוב. הבדלים מהותיים תלויים ברשת עצמה (מהירות תקשרות וכו´), כמות המשתמשים ובתדירות הגישה לבסיס הנתונים, איזה גישה (קריאה, כתיבה וכו´) מחשב רגיל בהחלט יכול לשמש לך כשרת, רק תדאגי שיהיה מספיק מקום אם מדובר בבסיס נתונים שיכול לגדול. ושוב - מהירות התקשורת... בקשר למספר משתמשים - תלוי בשאר הדברים שציינתי. בעיקרון מ VB אין הגבלה לפי מיטב ידיעתי אבל אני זה תלוי בגורמים להלן. רעיון טוב יותר - SQL Server

מסכים עם אביטל פרט ל....

למה לשלוח את הילד לקנות SQL Server ....עדיף שתשתמש בבסיס נתונים MySQL הנמצא ברשת Free out of carge.... בהצלחה

אביטל +

New member
זה כבר תלוי בסביבת העבודה הקיימת

אם זה מקום עבודה גדול סביר להניח שיש לא מעט שרתים פזורים ברשת ואפשר להקים בסיס נתונים על כל אחד מהם. אבל אם אין אז להשתמש בקיים או בחינם. בכל מקרה, כדאי להשתמש ב Access קודם ולראות מה יוצא מזה.

למעלה