באיחור של

חזקוש

New member
כבר יובלות שלא הצצתי והיום להפתעתי

נכנסתי וקראתי בהנאה ובסיפוק את ערסלייט כתיבה ברורה עניינית רציפה הגיונית ומשכנעת . RC מעולם לא שיערתי שאחוש תחושת שיתוף וכה מחובר לדעות שתעלה, אני מתכוון ל"אסימון" ושאר התגובות בשירשור הזה - כה לחי. ולגבי הנושאים שנדונו, אצרף קובץ וורד של לקט קטעים מקוריים מאמנת החמאס, ( תרגום של ממר"י ) מומלץ לקרוא. ולטובת מי שלא קורא עיתון הארץ להלן 3 מאמרים מיוחדים לטעמי, (מיום שישי האחרון) העוסקים במלחמת לבנון השניה מאמר 1 ארי שביט מאמר 2 אורית שוחט מאמר 3 שבוע טוב לכולם/ן חזקי

אא ניר

New member
והנה קטע ממצע הליכוד.

"א. ממשל עצמי מדינת ישראל לא תאפשר הקמת מדינה ערבית פלשתינאית ממערב לירדן. הפלשתינאים יוכלו לנהל באורח חופשי את חייהם במסגרת של ממשל עצמי ולא של מדינה ריבונית ועצמאית. כך למשל, פעולתם בנושאי חוץ ביטחון הגירה ואקולוגיה תוגבל בהתאם לאילוצים הנובעים מהצרכים הקיומיים, הביטחוניים והלאומיים של ישראל. " והנה כל היתר.

חזקוש

New member
ניסיון להשוות מסמך פשיסטי של החמאס?

קראתי על פי המלצתך את מצע הליכוד לשנת 1999 . מול מסמך החמאס הפשיסטי דתי איסלאמי פונדמנטליסטי ורצחני ראיתי את מצע הלכוד מסמך סובלני מלא רוח אנושית של טוב על פי תרבות עמ"י, מצע מלא מסר של שלום לכל העמים ולאנושות . מצע הליכוד עוסק בעיקרו יותר מ 95% בשלום, בדמוקרטיה וזכויות הפרט , חברה משפט וכלכלה , בנין פיתוח ואיכות הסביבה . אין בו איומים אלא רק מסר של רצון עמוק לשלום תוך רצון להמשך קיום של הבית הלאומי של העם היהודי בארץ ישראל בגבולות בטוחים ומוכרים. האם הבאת את ההפניה למצע הליכוד כניסיון של השוואה (נואלת) בין האמנה הפשיסטית של החמאס הנושאת בחובה מסר של מוות וחיסול ,מסר של חוסר סבלנות וחוסר סובלנות , מסר של לאומניות רצחנית ופונדמנטליזם דתי מהסוג הגרוע. האם אתה מנסה להשוות בין מסמך פשיסטי של תנועת האיסלאם חמאס לבין מצע הליכוד? שאלתי אותך אם אתה בעל דעות פעמ"י ונראה לי שהתשובה , כן !. כי אם כן אז אתה עבורי אויב. לגבי המובאה ממצע הליכוד : "הפלשתינאים יוכלו לנהל באורח חופשי את חייהם במסגרת של ממשל עצמי ולא של מדינה ריבונית ועצמאית." הממשל העצמי הוא נוסח השלטון אשר חתם עליו ערפאת כיו"ר אש"פ בהסכם אוסלו בו הוסכם כי כל שינוי מעמד השלטון העצמי הפלסטיני יקבע רק בהסכם. מאז הסכם אוסלו לא נחתמו הסכמים חדשים בסוגיה זו ולכן הנאמר במצע הנו סביר .

אא ניר

New member
הסבר למתקשה בהבנה.

מצע הליכוד, כמו אמנת החמאס הינם דינמיים ונתונים לשינויים מרחיקי לכת. זו היתה כוונתי. וזו היתה הדוגמא. לא הבאתי את המצע כדי שתערוך השוואה בינהם, למרות שאתה הראשון שהבאת אותי לצחוק הבוקר, ועל כך תודה. אתה בעל דעות המייחסות ליהודים עליונות על פני שאר העמים, ומשום כך מרשים לעצמם להחזיק תחת כיבוש עם, מאות אלפי אנשים, בעבור שליטה מלאה בארץ ישראל ? - להלן {לעעפשהוכמללתכעמאאבשמב"י} ובקיצור, אתה בעל דעות לעעפשהוכמללתכעמאאבשמב"י ? יאללה ביי, תהיה חזקוש

חזקוש

New member
כנראה לי ממש לא הבנת את אמנת החמאס

מובאה ראשונה "ישראל תקום ותוסיף להתקיים עד שהאסלאם ימחה אותה, כפי שמחה את מה שקדם לה", [דברי] האימאם החלל הקדוש [במקור שהיד] חסן אלבנא [6], רחמי אללה עליו " מובאה שניה ". היא פועלת כדי להניף את דגל אללה על כל שעל מאדמת פלסטין " מובאה שלישית "שהרי השליח [מחמד], תפילת אללה עליו וברכתו לשלום, אמר: "לא תגיע השעה [יום הדין] עד אשר יילחמו המוסלמים ביהודים ויהרגו אותם המוסלמים, ועד אשר יסתתר היהודי מאחורי האבנים והעצים, ו[אז] יאמרו האבנים והעצים: "הו מוסלמי, הו עבד אללה, יש יהודי מתחבא [מאחורי], בוא והרגהו". ([חדית'] אשר מופיע אצל אל-בח'ארי ומסלם [23])." מובאה רביעית "תנועת ההתנגדות האסלאמית מאמינה שאדמת פלסטין היא אדמת הקדש אסלאמי [וקף] לדורות של מוסלמים עד תחיית המתים. אסור להפקיר אותה או חלק ממנה או לוותר עליה או על חלק ממנה. אין היא קניינה של אף מדינה ערבית, או כל מדינות ערב, ולא של אף מלך או נשיא, או כל המלכים והנשיאים, ואין היא קניינו של שום ארגון או כל הארגונים כולם, בין אם הם פלסטינים או ערביים, זאת משום שפלסטין היא אדמת הקדש [וקף] אסלאמי לדורות של המוסלמים עד יום תחיית המתים. זה דינה לפי ההלכה האסלאמית [אלשריעה אלאסלאמיה], וחל עליה אותו הדין החל על כל טריטוריה אשר כבשו המוסלמים בכוח הזרוע, מאחר שבזמן הכיבוש הקדישו [הכובשים המוסלמים] אותן [את האדמות האלה] כאדמות הקדש [וקף] למוסלמים לדורותיהם עד יום תחיית המתים. " שינוי אמנת החמאס כפי שאתה מצפה אולי , נוגדת את תפיסתם הדתית של החמאס ושל האחים המוסלמים אי לכך אין סיכוי אף קלוש שאמנה זו תשתנה. לדעתי בדרכי שלום, רק סיכוי אחד יכול להיות וסיכוי זה אף הוא בספק רב. כאשר יקום מנהיג איסלמי רפורמטור כריזמאטי אמיץ שיוכר על ידי ההמון הערבי האיסלאמי וירוקן את התמיכה באחים המוסלמים ותנועות הנגררות כמו החמאס., חזקי

חזקוש

New member
דעת החמאס על מהלכים מדיניים

פתרונות של שלום, היוזמות [המדיניות] והועידות בינלאומיות סעיף שלושה-עשר היוזמות [המדיניות], ומה שקרוי פתרונות של שלום והועידות הבינלאומיות לפיתרון הבעיה הפלסטינית, עומדים בסתירה לתפישת העולם של תנועת ההתנגדות האסלאמית. ויתור על חלק כלשהו מ[אדמת] פלסטין כמוהו כזניחת חלק מן הדת; שהרי שהלאומיות הפרטיקולארית של תנועת ההתנגדות האסלאמית היא חלק מדתה, ועל זאת היא מחנכת את אנשיה, ו[הם] נלחמים מלחמת קודש [יג'אהדון] למען הנפת דגל אללה במולדתם, [ונאמר בקוראן:] "אללה הוא המנצח [בסופו של דבר], ואולם מרבית האנשים אינם יודעים". ([סורת] יוסף, [פסוק] 20).

אא ניר

New member
תגיד, בחורצ'יק,

החמאס הרי נוראיים, איומים, מפלצות-אדם. שוחטי יהודים, אז למה אתה מתעקש להתחכך בהם ? למה אתה מתעקש, להיכנס לעריהם, שכונותיהם, לבתיהם, לנפשותיהם ? אני אומר, להקטין החיכוך עד יחלוף זעם. אגב, אם מישהוא היה כובש את כפר סבא, מרשה לעצמו להקים מוצב בחדר שלי, {כי הוא גבוה ושולט} מרשה לעצמו להשפיל את הורי בפני, {כי הם התחצפו, והסתירו את אחי המתנגד לכיבוש} לפתוח את המקרר ולאחסן בו מנות קרב, {כי אספקה לא באה כל יום}לשבור תמונות בזמן חיפוש, {בטעות, תרגע, בטעות..} לאסור עלי לדבר, {כי קיללתי} לכסות לי את הפנים בפלנלית, {סתם בשביל הסבבה} להרוג בטעות את אחיינתי בת השלושה ימים, {אשמתה שהיא גרה עם מתנגדים לכיבוש..}לא לתת לגרושתי לעבור את המחסום לרעננה שם גרים הוריה, גם אני הייתי מתנסח באופן אכזרי. אתה כנראה, בתוך הסיטואציה הזו, היתה מעריך את העם הנבחר, וממלמל, יהודים טובים, ישראלים קדושים, אתם צודקים, אני טועה.. אגב, הכיבוש התחיל ללא התגרות של האוכלוסיה האזרחית בשטחים, והרבה לפני כל האינתיפאדות והאלימות. {פעולות תגמול התקיימו ע"י שני העמים לפני כן} ואל תשכח, להיות חזקוש !

ילוטייל

New member
המזל ניר שזה הפוך..

שכחת גם אונס וביזה. או שזה רק הצד השני? אבל גם אני לא הייתי סובל מצב כזה והייתי בטח מתגייס להיות לוחם חופש.

חזקוש

New member
תגיד, בחורצ'יק? באיזו נימה?

האם אני מזהה התנשאות ? לא שוכח לרגע להיות CHEZKUSH כפי שהוספת בסוף הודעתך ותחושתי שקראת את הכינוי שלי בהגיה לא נכונה. באין ניקוד, כתבתי לך חזקוש באנגלית. "העם הנבחר" השימוש הנלעג שאתה עושה במושג מקורו בהבנה מוטעית של הבורים במקורות היהדות . אין פירושו של המושג "עם נבחר " על פי המסורת כעם המתאים יותר או הנעלה יותר או המשובח יותר אלא פשוט על פי הטקסט המילולי עם שבחרו בו אף וגם אם זה נגד רצונו. רש"י כתב בפירושו למעמד הר סיני את דיברי חז"ל "כפה עליהם הר כגיגית" אם תקבלו ניחא ואם לא תקבלו השמיד אתכם. משמע הבחירה נכפתה על עם ישראל ועל פי המסורת מקורה בהבטחת האלוה לאברהם בברית בן הבתרים. חזקי

חזקוש

New member
אומנם 31אך אפשר לקרוא ספרי היסטוריה

אתה באמת מאמין בטענת הסרק השיקרית שרשמת? "אגב, הכיבוש התחיל ללא התגרות של האוכלוסיה האזרחית בשטחים, והרבה לפני כל האינתיפאדות והאלימות. {פעולות תגמול התקיימו ע"י שני העמים לפני כן}" התגרות ערבית ללא הפסקה כ 100 שנים הציונות בתחילתה לא התכוונה כלל לנשל את הערבים מרכושם הפרטי, אך המשך התנהלות התוקפנות של הערבים המקומיים מתוקף הגזענות המוסלמית ביחס מפלה ותוקפני ליהודים נגד גופם ורכושם הוא שהביא לתוצאות מרות לערבים. בתחילה התנהלות זו הביאה להקמת ארגון השמירה בר-גיורא ב1907 שהפך כעבור מספר שנים לארגון השומר. מאז הערבים המשיכו בתוקפנות של יחידים וכמאורגנים כנגד יהודים בחבלה רצח גניבה שוד וגזל. פרעות 1921 עזה שכם יפו ובשאר המקומות שהיו יהודים פרעות 1929 פרעות 1936 בתקופת המרד הערבי הגדול בהנהגת מופתי (ירושלים) אל קודס, חאג' אמין אל-חוסיני , מנהיג האוכלוסייה הערבית בפלשתין ,זה שהגיע עד גרמניה וכרת ברית עם הצורר ימ"ש היטלר למען השמדת היישוב היהודי. ברית זו לבדה היא הכרזת מלחמה. רוב ועיקר של האוכלוסייה הערבית בפלשתינה – א"י לקחה חלק עיקרי בהתקפות מרובות וקבועות של האוכלוסייה על היהודים יישובים שיירות תחבורה ותנועת אזרחים בודדים. התקפות אלו נמשכו עד מלחמת 48. הערבים המקומיים הסתייעו בצבאות 5 מדינות ערב במטרה להשמיד את היישוב היהודי בא"י , אך במלחמה זו הובסו הערבים ונוצר הכיבוש הראשון עד קווי הפסקת האש 1949 (הקו הירוק). גם אחרי ההפסד לא נחו ולא שקטו הערבים והמשיכו בהתקפות הרצחניות בהסתננות למטרות שוד גניבה ורצח . כאשר בתגובה להתקפות הערבים באה תגובה כואבת לערבים שמטרתה מגננה ומניעה, מייד הם הערבים פתחים ביללות של מסכנות כאילו הם צדיקים. אז אתה שואל האם הערבים אשמים במצבם? התשובה היא כן במודגש. וכתשובה לשאלה ,האם ישראל כמדינה וכמדיניות צברה טעיות בדרך נוהגה והתייחסותה לערביי שטחי הכיבוש של 67 ? התשובה לדעתי כן ! אך זה דיון אחר ומסקנותיי בוודאי שונות לחלוטין משלך. חזקי

אא ניר

New member
מה אכפת לי מהמצב של הערבים ?

ואם לא הבנת, הרי שכל רעיונותיי, הצעותיי ויוזמותיי, הינם כדי להפוך את החיים שלי {שלנו הישראלים} לטובים יותר. המחירים שאנו משלמים בעבור הלפיתה של הפלשתינים הינו גבוהה מידי. מתי תבין ? ואל תשכח להיות חזקוש - CHAZAQUSH {אם לא הבנת}

r o n35a

New member
טיפשות

לחשוב שתהליך מדיני יסיים את הסכסוך. הרי הסיבה לפיגועים של החזבאללה,סוריה ואירן זה אך ורק השמדת ישראל. כל הלחץ והדרישה של השמאל ויצוריו לתהליך מדיני יחשב ככשלון ותבוסה של ישראל בעיני העולם הערבי , אשר יביא לתוצאות הרסניות לישראל. מדינות הסביבה יראו שארגון גרילה הצליח לפגוע בישראל ומכאן שהשמדת ישראל לא כל כך בעייתית, ומכאן למלחמה איזורית הדרך קצרה. בכלל, אני חושב שתם זמנם של אנשי הרוח, שלום בזמננו לא יהיה , הסכם מדיני גם כן לא. ניסינו מעל לעשור : הסכמים, נסיגות ,התנתקות , משא ומתן ועוד , ומצבנו נעשה רע יותר ויותר. התפיסה חייבת להשתנות. החל מהכנסת [סילוק ח"כ הערבים העויינים] , התפיסה המדינית- פחות פשרה יותר החלטיות , ההערכות הצבאית מתאימה לתקופתנו. מדינת ישראל נלחמת על קיומה

אא ניר

New member
זה אתה מה"אני מאשים" ?

חושב שהתבלבלת בשרשור. {ואני סולח}. כי ההודעה הזו, היתה אמורה לבוא בתגובה לזאת. לא ?

חזקוש

New member
יראו? בעתיד? זה כבר קורה כעת

זה לא בעתיד זה כבר עכשיו תמונות נסראללה ודיסקים של נאומיו נחטפות כפיתות חמות ברחבי סוריה ביו"ש ועזה תמונות נסרללה ודגל חיזבללה מתנופפים ושירי הילול לנסראללה נשמעים בחתונות. שר פלסתיני הביע תקווה שבכל בירה ערבית תקום מפלגה דוגמת חיזבללה. קולות רבים בעולם הערבי קוראים לערבים להתאחד למלחמה באויב הציוני כי חיזבללה הוכיח שנתן לנצח ולהביס את ישראל. חזקי

יש לך גישה של סטוציונר,

מטפל במה ש"בוער" כאן ועכשיו ללא כוונות של קשר אמיתי.

למעלה