באיזה תוכנות אתם עובדים בספריה?

חייםלוי

Member
מנהל
נשלח לי לפני הזמן?

אני עובד כל החיים שלי עם תוכנת אלף ומעניין לדעת עם מה אתם עובדים והאם התוכנות האחרות כל כך שונות מתוכנת אלף שאת הממשק שלה לקוראים אפשר לראות בכל הקטלוגים של הספריות הגדולות.

Sapientia

New member
אצלנו זה גם אלף, ואני מאושרת מכך.

באמת מעניין מהן התוכנות האחרות...

abcd80

New member
אני מכירה חוץ מאלף את ספיר

ספיר זו תוכנה נוחה מאוד אבל אלף יותר מתקדם ממנה

חייםלוי

Member
מנהל
כן, אלא שאלף מיועדת לספריות גדולות

ואני בטוח שבספריות קטנות לא משתמשים בה. ייתכן שקרוב אצטרך ללמוד ספיר לצורכי קיטלוג. אני מבין שלא מסובך ללמוד אותה.

חוטהשני

New member
רוב התוכנות די דומות בשיטת הקטלוג שלהן.. עבדתי במכללה לפני כעשר שנים עם תוכנת תו"פ תוכנה גרועה לחלוטין, מאד כבדה.. הבנתי שגם התוכנה שלהם לחלונות כבדה מאד ../images/Emo10.gif בספרית בי"ס עבדנו עם ספיר בגרסת דוס, ועכשיו עברנו לעבוד עם תוכנת אגרון חלונות. גם פה העבודה די פשוטה (עברנו לאגרון בגלל המחיר המאד מוגזם שספיר דרשה לגרסת חלונות ../images/Emo10.gif) אלף מאד כבדה לספריות קטנות ולספריות בי"ס. בספריה העירונית שלנו (נתניה) משתמשים באלף, כי בזמנו כשמנהלת הספריה חפשה תוכנת מחשב היו מעט אופציות, והיא העדיפה להשתמש באלף מאשר בתופ..

עכשיו ספיר חלונות

והיא נהדרת. אני אוהבת אותה מאוד. גם אני עבדתי במכללה עם טופ, תוכנה שמסבכת כל דבר. היא עוד קיימת בשוק בכלל? עבדתי גם עם ספיר דוס. כל הזמן פחדנו שהיא תקרוס. ומזל טוב לפתיחת הפורום החשוב הזה, אמרתי? אז הנה אני אומרת

abcd80

New member
ספיר מאוד קלילה

במבחן עליה קיבלתי יותר מ90 אפילו הממשק שלה ידידותי הרבה יותר משל אל"ף.

perhay

New member
אני עובדת בספרייה צבורית ובית-ספרית

בתוכנת ספיר בגירסת חלונות.

עד לפני 3 שנים עבדנו בגרסה הדוסית

של תו"פ. ואז עברנו לתוכנת ספיר. חלונות כמובן. תוכנה נוחה לשמוש בדר"כ. היו דברים שבתו"פ היו מתקדמים יותר כמו אפשרויות החיתוך לצורך הנפקת מדבקות ברקוד. בעיה רצינית קיימת כשעובדים עם יותר משתי שפות (אצלינו עובדים ב-3 - עברית, אנגלית ורוסית). מבטיחים לנו שבגרסה החדשה שעומדת לצאת לאור אוטוטו הבעייה תיפתר בעזרת ה-unicode. אצלינו גם גובים כספים בעזרת מודול התשלומים שהוא ממש בחיתולים עדיין. גם כאן מבטיחים לנו שיפרים בגרסה החדשה. משתמשים גם במחולל הדוח"ות של התוכנה. קל לשימוש ונוח.

למעלה