באיזה שמן מנוע

boldjos

New member
באיזה שמן מנוע

צריך להאכיל את ה ER-5 שלי ? יצרן וסוג יעזרו. מקום קנייה.. האם אפשר בתחנות דלק? איפה הכי זול ? מתי צריך לבדוק ? מנוע קר/חם? מתי צריך למלא? כשהשמן אפילו טיפה מתחת למפלס? אודה לכם על תשובות מפורטות.

M a x

New member
מקס נחלץ לעזרה ../images/Emo8.gif

אז ככה מומלץ שמן בצמיגות 15/50 אפשר גם 10/40 אולם הוא פחות מתאים לטמפרטורה בארץ. לגבי סוג : הנפוצים הם מוטול,מיובא ע"י ארנב סילקוליין,ע"י אביזריון. תוכל להשיג בכל סוכנות/מוסך אופנועים ראיתי אפילו בכמה תחנות דלק. לגבי בדיקה: הוראות היצרן אומרות: התנעת המנוע,חימום בסל"ד סרק למשך כ 5 דקות,כיבוי ובדיקה לאחר כדקה. בעקרון כל זמן שכמות השמן היא בין קו עליון לתחתון הכל בסדר,המלצה דאג שמפלס השמן יהיה לפחות מעל האמצע. מקס ממלא שמן

Exxa

New member
ועדיף תמיד קצת פחות מאשר

קצת יותר. קצת פחות לא יעשה נזק, אבל קצת יותר יכול לעשות נזק. הכוונה היא קצת פחות מהמקסימום

TheFinalCut

New member
בקשר ל-שמן 15\50.......

ניסיתי.... מודה התחלתי עם 10\40, והאופנוע נסע לו להנאתי, ואז קראתי מה שאמרת על הרצאת מהנדס השמנים, ואמרתי - יאלל´ה, בוא ננסה. אבל זה לא עושה לי טוב לאופנוע! ההילוכים מתפקדים הרבה פחות טוב, קשים יותר והמנוע מגמגמם יותר. חזרתי ל-10\40 התופעות נעלמו. ככה זה ב-GS שלי, שנת 94´ בכל מקרה.... אז אני ממשיך להמליץ לבעלי GS-ים על 10\40 (אני נעזר בשמני סילקולן, ורפסול)

M a x

New member
תשמע תראה ../images/Emo8.gif

עוד מתקופת המנדט אני משתמש במוטול.. לא נתקלתי בבעיה שכזו,אני מניח שזה אפשרי שכן השמן צמיג יותר. אם אין לך בעייה של אכילת שמן שיהיה לבריאות. מקס אומר: על טעם וריח...... פיכסה סילקולין

M a x

New member
בעקרון בכולם בודקים על מנוע חם

למעט שגיונות של יפני כזה או אחר. מה שחשוב שככה בודקים את האופנוע שלך. מקס שחם לו...

boldjos

New member
מודה לכולכם...

עזר לי הפרצוף העצוב... רק שהאופנוע שלי עדיין לא "אכל" שמן....

למעלה