באיזה עץ מדובר ?

oren104

New member
באיזה עץ מדובר ?

האם מישהו יכול לומר לי באיזה עץ מדובר ? נראה לי שהוא די נפוץ בתור עץ-שדרות ששותלים ברחבי הערים. אספתי אותו בחצר וברצוני לגדלו כבונסאי ושאלתי היא איזה עץ זה, האם מתאים לבונסאי, ומהם התנאים שהוא דורש בגידול תודה

wuten

New member
היי אורן

לפי התמונות מדובר באלביציה צהובה. זהו באמת עץ נפוץ בארץ,עץ עמיד וחזק ונשיר בחורף. בעייתי קצת כבונסאי בגלל העלים הגדולים והמורכבים שלו. הנה אחד שנמצא ברשותי ,איך יראה כבונסאי,עדיין קשה להגיד.......

wuten

New member
שכחתי....

תנאי גידול: מעדיף שמש מלאה. השקייה סדירה ורגילה,לא מפונק מדי,רצוי לשתול בתערובת עם ניקוז אופטימלי. דישון רגיל בעונות האביב והסתיו.

oren104

New member
תודה !! איזה יופי אבל יש עוד שאלה...

יש לי מספר שאלות אז נמספר...: 1. מה הכוונה "איך יראה כבונסאי עדיין קשה להגיד" - באיזה שלב אוכל להגיד שעץ הוא כבר בונסאי (אני מובך על השאלה אבל אני ממש חדש חדש בתחום) ? 2. איך יצרת כזה גזע מסיבי וכ"כ מעט ענפים ? האם ע"י חיתוך אגרסיבי של ענפים שמתפתחים ? אם כן אז באיזה שלב לחתוך ענף (צעיר מאוד או אחרי שארך מעט ?) 3. מה גילו של העץ שלך שבתמונה ? 5. האם ניתן לתת לו שמש מלאה (או לחלופין צל מלא) ? מה לדעתך הוא יותר יאהב ? מתנצל על שטף השאלות, אני פשוט מבסוט לראות שיש מישהו נוסף שכבר מנוסה עם העץ הזה ושאכן ניתן לנסות להפכו לבונסאי

oren104

New member
הבהרה

לגבי השאלה על השמש התכוונתי האם הוא ישרוד בשמש מלאה בחלון דרומי והאם ניתן לחלופין לתת לו צל מלא עם שמש לעיתים (מספר שעות מידי מספר ימים)

wuten

New member
הסברים:

מן הראוי שנתחיל מזה שבאמת הצמח שנמצא ברשותך לא מתאים כחומר גלם לבונסאי,זהו ענף דקיק שיוכל להיות בונסאי אולי עוד 50 שנה........ רצוי למצוא חומר גלם עם גזע שהוא כבר מפותח,וכול העבודה תהיה בעצם עיצובו לבונסאי בפרק זמן סביר של כמה שנים בדרך כלל. כנס למאגר מאמרי הפורום,יש שם מידע מצויין לגבי מציאת חומר גלם מתאים לבונסאי ומאפייניו. אישית אני ממליץ לך להתחיל בזיתים,מנסיוני הם עצים נהדרים לבונסאי מכול הבחינות. ובכול זאת תשובה על האלביציה: האלביציה בעקרון אוהבת שמש מלאה,אבל כשמדובר בבונסאי או צמח בעציץ קטן רצוי לתת כמה שעות שמש ולא לחשוף לשמש יוקדת כול היום. האלביציה שברשותי ,היא גזע מאוד יפה ומיוחד למראה שמצאתי ,לאחר שיקום של כמה חודשים,התפתח הלבלוב שנראה בתמונה. לא בטוח שתהפוך לבונסאי מוצלח בזמן הקרוב העלים של האלביציה הם עלים מורכבים(עלה אחד גדול שמורכב ממספר עלעלים),וגדולים-חסרון משמעותי לעיצוב בונסאי.

שחם בעז

New member
לא אלביציה

הנבט הזה איננו אלביציה. באלביציה העלעלים הם בעלי מבנה לא סימטרי, ופה הם כן סימטריים. כנראה שזה צאלון או פלטופורום. בכל מקרה - מבחינת הטיפול וההתאמה לבונסאי - הכל אותו דבר

למעלה