באיזה חומרים עליי להשתמש כדי לצקת ל

• פותח הנושא DCS
  • פורסם בתאריך

DCS

New member
באיזה חומרים עליי להשתמש כדי לצקת ל

ע"מ לקבל מוצר שעשוי מפלסטיק קשיח. אני מעוניין לבנות תבנית לצורך יציקה. מדובר בחלק בגודל קטן (2*3*7 ס"מ). באיזה חומר עליי להשתמש לצורך היציקה. חומרים שבירים וגבס לא באים בחשבון בברכה DCS

תלתן3

New member
יש לך יציקה על הראש?

לא נורא נפתור לך את הבעיה. לא ברורה צורתו של החלק, תחילה ,לא ברור מדוע אינך מעונין בתבנית גבס? זה חומר מעולה לתבניות, זול מתקלקלת תבנית? בונים שוב! כמובן צריך מיומנות ונסיון. אם החלק קטן אפשר ליצור תבנית מפלסטלינה. מקובל לחלקים קטנים לבנות תבנית גומי(דו קומפוננטי, על בסיס זרז ומקשה) יש עוד המון אפשרויות, חסרים לי פרטים ולכן אנני יודע עד כמה אתה מצוי בשטח הזה. אזה חומר פלסטי אתה עומד לצקת? סטירן? קאר-קיט? פוליאסטר? לכל אחד תכונות ייחודיות וצורות עבודה שונות. ממתין לתשובה בברכה תלתן3

DCS

New member
הבעיה שלי זה החומר ליציקה

את התבנית אני כבר ייצור . הבעיה שלי זה מאיזה חומר לצקת ואיך משיגים את החומר. אין לי שום ניסיון או ידע אני פשוט רוצה לבנות איזה חלק שיהיה קשיח ולא שביר בברכה ותודה מראש DCS

שחר ק

New member
פוליאורתן

מופיע בדרגות קושי שונות (ניתן לבחור על פי דוגמאות מוכנות) וניתן לגיוון. מופיע מרכות של גומי ועד קשיות של פלסטיק קשיח. בדוק אצל איתמר מסרמט ושאל אותו גם על חומרים לתבניות סרמט-052-531864 04-8343337

תלתן3

New member
פוליאסטר

אני ממליץ על פוליאסטר, חומר זה זמין מאוד ברשתות השיווק כגון"עשה זאת בצמך" צריך למלא אחר ההוראות בצורה מדוייקת-תתיעץ עם המוכר. חסרונות של הפוליאסטר: מינון לא נכון של אחד המרכיבים(זרז ואו המקשה) יגרום לכך שהחומר יתבקע, כמו כן החומר בעל תכונת צפידות, זאת אומרת אם מפעילים עליו מאמץ משיכה או לחיצה מחזיק מעמד, אך אינו עמיד במהלומות פתאומיות. הפתרון לתכונת הצפידות- את החומר האם יש לערבב ב-טלק, הטלק גורם לכך שיספוג את המאמצים הפנימיים בזמן שהחומר"מתייבש" (ורק אז להוסיף את הזרז והמקשה) יש לערבב היטב! החסרון בהוספת הטלק- החומר מאבד מהשקיפות, אך ניתן לגוון בחומרי גיוון של סיד או גבס,( מקבל צבעים יפים מאוד) יתרון נוסף של הפוליאסטר, כושר לייציקות גבוהה. דרך אגב- הוספת הטלק לפוליאסטר דומה מאוד לייצור המוני של הפלסטיק בתעשייה זאת אומרת המוצר שמתקבל פלסטיק קשיח לכול דבר. קצרה היריעה מלהכיל, בהזדמנות אפרסם מאמר שכתבתי עוד בהיותי תלמיד, בנתיים אתה מוזמן לצור איתי קשר ב-טל אם אתה מעונין בפרטים נוספים. [email protected] בברכה תלתן3

DCS

New member
בניתי תבנית מגבס

אני רוצה לצקת חומר שבסופו של דבר הוא יהיה כמעין גומי קשיח (כדוגמת צמיג) איזה חומר עליי לצקת ואיך אני משיג אותו מדובר בחלק קטן (בנפח של קופסת סיגריות) בברכה DCS

DCS

New member
החומר הנ"ל ניתן להשגה

ברשתות עשה זאת בעצמך ?

למעלה