באיזה גיל מאבחנים?

באיזה גיל מאבחנים?

לאחר כמה פגישות עם פסיכולוגית קלינית היא אומרת כי הפשוש הוא בעל ברקסים חלשים יש לו סימנים של הפרעת קשב לדעתה הוא גבולי היא הציעה לאבחן בבחינת לא יזיק אין לו בעיה להתרכז לבד ובחברה רעש לא מפריע לו אבל יש לו מצבי רוח משתנים התקשרתי לנירולוג לאיבחון נאמר לי כי הם מאבחנים בשיטת טובה האיבחון יעשה אם בכלל רק לקראת כיתה א' בסביבות גיל 6 מה האלטרנטיבות? כוונתי שיטת טובה בודקת השפעת רטלין על הילד ועם ילד כמו שלי שיתכן שיש לו הפרה ויתכן שלא האם לא תתקבל תוצאה שגויה? הרי ריטלין ישפיע גם על ילד ללא הפרעה מה האלטרנטיבה לאיבחון בשיטת טובה שלא מצריך שימוש בתרופות? אשמח לקבל תשובות

05 מיכל

New member
אבחון וטובה

שלום אמא של נתנאל! הדבר הראשון שאני רוצה לאמר לך הוא שטובה זה לא אבחון. טובה זה לכל היותר כלי עזר באבחון. אם הם מאבחנים בשיטת טובה - הם לא מבינים ב ADHD ואין לך מה ללכת אליהם. חד וחלק. יש הרבה נוירולוגים שלא מבינים בזה, למרבה הצער, ואבחון יש לעשות אך ורק אצל נוירולוג (אן פסיכיאטר) שהתמחה בהפרעות קשב. שכחת לציין בן כמה הפשוש שלך - אני מניחה שהוא בגיל גן. בגיל רך באמת מאבחנים רק במקרים יותר חריפים, ובמקרים אחרים מטפלים בכל מרכיב שמתעורר בנפרד. בגיל רך כדאי לעשות את הבירור במכון להתפתחות הילד. אבל בגן חובה כבר מאבחנים לפעמים. אני מצרפת לך קישור לחומר קריאה על הפרעות קשב בגיל הרך ובגיל גן. מקווה שתפיקי תועלת.

תודה על התשובה

נתנאל בן חמש ורבעכשאני צופה בו בפעילות בגן אני לא רואה בעיה רציניתהגננת מציירת את זה בצבעים קודריםגם הפסיכולוגית קלינית לא ראתה את מה שהגננת מתארת

המלצה על נוירולוג במרכז בבקשה

שלא מבצע איבחון טובהמדובר על מרכז דרומהתודה מראש

05 מיכל

New member
חשבתי עליכם בחצי שעה האחרונה...

באמת תהיתי מה גרם בכלל לפנייה אל הפסיכולוגית. ומה באמת מספרת הגננת? את מה היא מתארת בצבעים קודרים? התנהגות? כושר ריכוז? יחסים עם ילדים אחרים? האם את עצמך נתקלת בבעיה עם נתנאל? מה אמרו הגננות הקודמות? ואם הוא נמצא בעוד מסגרת - כגון צהרון או חוג - מה אומרים לך שם? ויש לי גם שאלה על הפסיכולוגית: האם היא מנוסה מאוד עם ילדים? והאם היא פגשה את הילד או שרק שוחחה איתך?

אז ככה

הפסיכולוגית נפגשה איתנו וגם עם נתנאל היא לא התרשמה שיש לילד איזו שהיא הפרעה היא הגדירה זאת כברקסים חלשים בבית אני פחות נתקלים בבעיה איתו כי אחנו יותר אחד על שניים (הוא ואחותו) הפשוש לי הוא ילד שאוהב תשומי והרבה הוא אוהב מגע הוא ילד מחבק אבל מה שהוא רוצה צריך להעשות כאן ועכשיו קשה לו עם מסגרת בבוקר בגן במסגרת ממלכתי דתי יותר קשה לו מהצהרון שהוא חילוני מבינחת התרכזות אין לו בעיה מיוחדת הוא לומד יפה רעש לא מפריע לו להתרכז במה שהוא עושה אתמול היינו בהצגה והוא ישב יפה כל ההצגה והיה מרותק לנעשה על הבמה בקיץ לקחתי אותו לסרט צ'רלי בממלכת השוקולד הילד היה מרותק למסך עד היום אם תשאלי אותו שאלות על הסרט הוא ישלוף לך תשובות ותיאורים יש לו זיכרון בלתי רגיל - הוא זוכר דברים שקרו לפני כמה שנים בסביבות גיל 3 הוא מאוד אהוד בגן אבל מתחבר יותר לילדים הקטנים ממנו בגיל ולבנות פחות לבנים בגיל חובה לטענתו ואת זה אני ראיתי הם אלימים הגננת טוענת שהוא מפריע בגן הוא מצידו טוען שהילדים האחרים מציקים לו בקיצור אני כן רוצה לקחת לאיבחון למען שלוות נהפש שלי שאם באמת יש בעיה אז לטפל כבר מגיל זה ולא לחכות עד שיגרם נזק לילד

05 מיכל

New member
מבינה אותך...

אני מצרפת קישור לרשימת מכונים מספריית הקישורים שלנו. תבחרי מה שנראה לך, ותוכלי לשאול כאן אנשים אם יש להם ניסיון עם אותו מכון. אם תצייני באיזו קופ"ח אתם, אולי יהיו המלצות במסגרת קופ"ח. בהצלחה, ואל תשכחי לספר לנו מה קורה...

אשמח לקבל המלצות למאבחן

שמקבל במאוחדת עדיפות למרכז דורמה כמוכן אשמח לקבל המלצות על אחד המכונים המופיעים בקישורים

מבקשת המלצות

מקפיצה לעצמי מכון טוב לאיבחון ילד בן חמש ורבע שלא בטוח שיש לו הפרעה מכון או רופא שלא משתמש בשיטת טובה

05 מיכל

New member
תיקון קטן:

אין רע בלהשתמש בטובה בתור *חלק* מהאבחון, העיקר שזה לא ייחשב האבחון עצמו. זה רק כלי עזר.

הבנתי הניסוח שלי לא היה תקין

תאמת מכל מה שאני מעלה אני לא ממש יודעת מה אני לעשות איזה איבחון, מה בעצם צריך לאבחן?

למעלה