באיזה גיל כל אחד הגיע לארץ

ora s

New member
לא הייתי פה הרבה זמן אבל בכל מקרה ת

אני עליתי בגיל 4 וחצי ואני כבר 13 שנים בארץ. אני יודעת לדבר בשפה של בערך כיתה ה'- ו' (לפחות זה מה שאני חושבת) לכתוב דיי גרוע ולקרוא דיי באיטיות.. וגם אני הלכתי לבי"ס רוסי = מופת וכרגע הרוסית שלי השתפרה כי אני לומדת את זה לבגרות ... התחלתי גם בשנה האחרונה להסתובב אם רוסים אבל אני באמת לא מבינה מה הם אומרים...אז קיריל אולי בנוסף למילון הרגיל תעשה איזה מילון סלנג/שפת רחוב... אוי איזו מגילה יצאה לי...

אם כבר מופת...

זה סיוט לא נורמאלי המופת הזה.... כ"כ מיותר, לא שווה וסתם מעלה תקוות שווא אצל ההורים שחושבים שילד בכיתה ג' אמור לדעת כבר ת'חוק השני של ניוטון וולפתור אנסינים של בגרות 5 יח'... מיותר....

מעניין.. אתה יכול להרחיב?

ההורים שלי שיגעו לי סופית את המוח שבשנה הבאה כשנעבור לעיר נשלח את הבכור ל"מופת". אני צריכה נשק הגנה
תודה!

אמממ...

בתור אחד שלמד במשך שנתיים במופת, יש לי כמה כלים כנגד התופעה המוזרה הזאת של לשלוח ילד קטן לכלא הזה... בכלל אם תשאלי אותי רק נזק יכול המופת הזה לגרות וברוב המקרים סתם בזבוז כסף...(ולא מעט כסף...) ילד שלומד עד 3 ואח"כ צריך ב4 ללכת למופת ולהישאר שם עד 8, לא נראה לי שיצליח להתרכז ביום שלמחרת וגם בחוג עצמו... בכלל, אני זוכר את עצמי בכיתה ה' ו ו' הולך למופת כשיום למחרת יש לי מבחן בבי"ס ואז אני מגיע למבחן בלי להתכונן אליו בגלל שלאמא היה יותר חשוב שאני אלך למופת. רוב הילדים שלומדים שם יושבים "מסטולים" מרוב שעות לימוד ורק מחכים שישחררו אותם הביתה...איך אפשר ללמוד משהו, ועוד חומר ברמה הרבה יותר גבוה מבי"ס כאשר הילד לומד כמעט רצוף משעות הבוקר המוקדמות עד הלילה כמעט...??!! לדעתי ללמד ילדים בכיתות של יסודי חומר שהם ילדמו רק בתיכון זה מיותר, ממילא 90% מהילדים לא יצליחו בכלל להבין על מה המורה מדובר, וסתם ישארו מבולבלים ואח"כ עוד יחטפו על הראש על זה שהם מפשלים ב"בחנים". אם הילד שלך הוא מוכשר, ואת רואה שיש לו ראש על הכתפיים ורואה שהוא לא מזלזל בלימודים אז הוא יסתדר בחיים גם בלי אותו שבח מופת. ואם הילד מתקשה אז בכלל חבל על הזמן....עדיף להתרחק מהמופת הזה...

דעתי בעניין

הלכתי למופת בכיתה ו, בערך 3 חודשים. הבעיה היא שעם השעות עוד יכולתי להסתדר, החומר היה קשה!! איך הם מצפים שילדה בת 11 תבין איזשהם חוקים של איזה ניוטון אם היא בכלל לא יודעת מזה משוואה?? רק בשיעור מחשבים היה כיף הייתי משחקת מריו כל הזמן:) שיעור ספרות רוסית היה מ-ש-ע-מ-ם!! זהו בערך אחרי 3 חודשים אמרתי להורים שאני לא חוזרת יותר לשם (הם עוד רצו שאני אהיה שם בתיכון) וזהו לא חזרתי לשם יותר:)

Koshka 1

New member
בגיל 11

עליתי בגיל 11. הרוסית שלי היתה ותשאר תמיד שפת האם.

rej

New member
טוב.....

אני עליתי בגיל חמש וכבר 14 שנה בארץ לעומתך אני למדתי לדבר ברוסית פה בארץ לפני 3 שנים בזמנו לא ידעתי טוב רוסית לקרוא ולכתוב אני ממש לא יודעת (אבל אני יודעת לכתוב את השם שלי
)

eMiFrEaK

New member
אני עליתי לפני 14 שנה....

הייתי בת 3... ותאמת... יש לי רוסית טובה... גם בגלל שרוב האנשים שאני מסתובבת איתם הם דוברי רוסית..אבל התודה הכי גדולה מגיעה לסבתא שלי!! :) כן כן... בזמנו שנאתי אותה בגלל שהיא הכריחה אותי ללכת למורה פרטית לרוסית.. אבל כשאני חושבת על זה עכשיו.... זה די השתלם..כי הרוסית שלי היא ברמה יחסית גבוהה למישהי שהגיעה לארץ בגיל 3 :) וחוץ מזה אני עושה 5 יחידות ברוסית..אז ככה ש.... באבושקה.. ספוסיבו!!!

למעלה