באיזה גיל כל אחד הגיע לארץ

Angel lips

New member
באיזה גיל כל אחד הגיע לארץ

ובאאיזו רמה הוא יודע רוסית? אני הגעתי בגיל 2 וחצי לארץ, זאת אומרת שאני כבר 14 וחצי שנים בארץ ויודעת רוסית ברמה בנינות, וקורא וכתוב ברמה בנינות עד נמוכה.

YuLi825

New member
אני הגעתי..

בגיל 6 וחצי מה שאומר שאני בדיוק 10 שנים בארץ כבר.. אממ אני יודעת רוסית ברמה בינונית, קוראת יותר טוב מאשר כותבת..

ככה...

אני הגעתי לארץ בגיל 5 הייתי אפילו חצי שנה בגן ובגלל זה לכתוב אני בכלל לא יודעת ,רק לקרוא קצת בהבהרות...(תחילת כיתה א') רמת השיחה שלי היא לא טובה אני מדברת במבטא חריף ובשגיאות... אני מבינה כמעט הכל( זה מצחיק כי בן דוד שלי עלה לפני שנתיים והשיחה בנינו מתבצעת כשהוא מדבר רוסית ואני עונה לו בעיברית לאנשים מסביבנו זה נראה די הזוי) יותר נוח לי לדבר עיברית,אבל בד"כ אם אני צריכה להסביר את עצמי ברוסית אני מצליחה ,כמובן שאני מעדיפה לדבר בעיברית ולהימנע מעימות פונרטלי עם השפה הרוסית

Angel lips

New member
עם איזו חברה את הרוב מסתובבת?

אני בכמה שנים האחרונות התחלתי לצאת עם יותר חבר'ה רוסים, והרוסית שלי מאוד השתפרה אני מדברת חופשי ולפעמים מעדיפה רוסית על עיברית, והמבטא שלי מצחיק ברוסית :)

רוב החברים שלי רוסים ..

אבל אנחנו מדברים בעברית מטעמי נוחות (מנטליות ישראלית לחלוטין) ויש לי גם מספר חברים צברים...

bariska

New member
אני הגעתי לארץ

בגיל שנתיים
ז"א אני כבר 14 שנים פה
אני מדבר ברוסית בלי בעיות אולי כי כל הסובבים אותי רוסים אם זה בבית הספר או בבית או באימונים
אבל..אני לא יודע לקרוא ולכתוב ביכלל ברוסית
ד"א אני בוריס נעים מאוד

SExy LIps

New member
מממ אני...

פה 13 שנים...הגענו כמה ימים לפני מלחמת המפרץ :) כרגע אני בת 17 וחצי... הקיצר יודעת רוסית אבל לא משהו...ולכתוב בכלל לא שלא נדבר על לקרוא

אני....../images/Emo9.gif

אני הגעתי לפה בגיל 2 בחישוב מהיר 16 שנים בארץ.... גם אני התחלתי להסתובב בשנים האחרונות עם חברה רוסים והרוסית שלי גם השתפרה מאוד מאוד...ז"א אומרת שפת ה"רחוב" שלי השתפרה בטירוף. כי אין מצב לדבר ככה עם ההורים.... לפעמים אני מדבר עם חברים ואז כשאני חוזר הביתה לדבר עם ההורים אני מרגיש שכל האוצר מילים שלי חסום... :)

Zot ani 1

New member
אני עליתי בגיל 8....

ואני ואני עכשיו בת 17.5.... אני יודעת רוסית די טוב אני מדבר רוסית בבית, עם חברים, בבית ספר ככה שהדיבור שלי טוב מאוד. הכתיבה שלי קצת בעיתיתי אני כותבת עם שגיאות.... והקריאה- אני קוראת אבל זה לוקח הרבה זמן עד שאני מסימת לקרא איזה קטע קטן....

bariska

New member
יאפ זה באמת גיל קשה

אחי הגיע בגיל הזה לארץ ומימה שהוא מספר באמת היה לו קשה להיסתגל ולהישתלב בחברה הישראלית פה..אבל כמו תמיד היו אנשים טובים שעזרו לו להישתלב

ymz

New member
צודקת

עליתי בגיל 15 ולמרות שתהליך הקליטה היה בצורה יחסית חלקה זה פגע לי מאוד בלימודים כי בהתחלה היה לי קשה עם השפה. לדעתי צריך לעלות או בגיל יותר צעיר או אחרי בית הספר.

נכון

אבל במקרה שלי הכול היה לטובה. דווקא בלימודים הלך לי די חלק, כנראה הכישרון לשפות עזר לי
, עשיתי בגרויות בי"א וקיבלתי ציונים ממש טובים יחסית, אבל חברתית היה לי נורא קשה 3 שנים ראשונות. נכון שרק צמחתי מהקושי הזה, אבל זה היה מאוד לא פשוט בזמנו.

vk3

New member
בגיל 8... אזי, אני 10 שנים בארץ

אמממ... כשעליתי, הרוסית שלי הייתה ברמת כיתה א'. בבית אנחנו מדברים רק רוסית... במקביל לביה"ס הרגיל הלכתי 4 שנים לביה"ס רוסי כדי ללמוד רוסית ועוד מקצועות שונים. לכן הרמה עלתה. וגם מפני שכול הזמן בבית אני שומע רוסית, השתפרתי רבות. עכשיו החלתי ללמוד רוסית בתיכון לבגרות והולך מצויין

כרגע הרוסית שלי היא 10 ../images/Emo13.gif

כי זו העבודה שלי...
אבל לפני כשלוש שנים היא הייתה פחות טובה. אם כי אני קוראת ברוסית כל הזמן (ולא רק סיפורי בלשים
) אז אוצר המילים שלי כל הזמן נשמר היטב.

ymz

New member
עליתי בגיל 15

ואני 12 שנים בארץ. רוסית שלי יחסית טובה כי אני קוראת ברוסית ומדברת עם קרובי משפחה מבוגרים שלא יודעים עברת, אבל כותבת בצורה איומה. אני עושה טעויות של ילדים בכיתה א' ובכלל כל מילה ברוסית היא באורך של קילומטר בערך. וארי כל זה אני אומרת שכשיהיו לי ילדים אני אלמד אותם רוסית.

עליתי בגיל 4

ואני בארץ כמעט 13 שנה. לקרוא אני יודעת ממש קצת, אולי טקסטים מאוד מאוד קלים. לכתוב ממש קצת.. בבית אנחנו מדברים רוסית, אבל אין לי חברים רוסים כמעט (לצערי:)) ואימא שלי עוד רוצה שאני אלמד את הילדים שלי רוסית..:( (לאמא שלי יש תוכניות לעוד 10 שנים) ואני בעצמי כמעט כל הזמן מתבלבלת בין הסיומות

למעלה