באיזה גיל יש לחסן

nofaroos4

New member
באיזה גיל יש לחסן

גור נגד פרוו? זה יהיה קריטי לחכות עד גיל 7 שבועות? מה הסיכוי שלו לחלות במחלה? מאיפה הוא יכול לקבל אותה? מצאתי גור בן 5 שבועות כנראה. בנתיים הוא בחצר,זה בסדר?

לא ממש בסדר...

אם יש לך אפשרות-אנא תכניסי אותו הביתה!!! גור כזה קטן, לא מחוסן, בחצר=הסיכויים שלו לחלות בפרוו או במחלת גורים קטלנית אחרת הם גבוהים במאות אחוזים!! בעיקרון גורים בגיל הזה בכלל לא מוציאים מהבית עד לפחות אחרי החיסון השני.. מוציאים רק על הידיים על מנת שלא יבואו במגע עם הקרקע שיכולה להיות נגועה בוירוסים למיניהם...

מה את מתכוונת לעשות איתו?

להשאיר אותו בחצר זה מתכון לצרות. רצוי לחסן שבוע או עשרה ימים אחרי שמוצאים אותו שרואים שהוא בסדר, כמובן שהוא צריך להיות בבית בסביבה מוגנת וחמה. יש סיכוי טוב לחלות במחלה, החיידק נמצא הרבה זמן במקום מכלבים קודמים שחלו, וזה לא שאת יכולה לדעת מראש. את מתכוונת לאמץ אותו?

nofaroos4

New member
אם אני

אוכל אני אכניס אותו אני לא אאמץ אותו, שני אלו לא בדיוק תלויים בי טכנית הם לא על האדמה אלא על מרפסת עם גג(בבית קרקע) . כל החיות שלי מחוסנות. הסיבה שאני שואלת בקשר לחיסון, זה בגלל שההורים שלי לא מוכנים להוציא עליו כסף (אוכל יש מהחיות האחרות שלי) ואני מעריכה שאני אמסור אותו בגיל 6-7 שבועות, ואז הבעלים החדשים שלו יחסנו אותו. דחוף לי לדעת אם אז זה יהיה זמן מתאים לחסן ולא מוקדם יותר, כי אם מוקדם יותר אז אני אגם אמסור אותו מוקדם יותר

הוא גור שלך?

נולד לכלבה שלך? אם הוא יחיה במרפסת שהיא סטרילית מבחינת זה שלא היו גורים חולים שם בשנה האחרונה או כלבים לא מוכרים (מבחינת חיסון) מסתובבים שם זה בסדר. אבל מי מטפל בו ? לשים אותו שבועים ללא יחס אנושי זה גרוע כמו חיסון...

nofaroos4

New member
אבל אני

צריכה לדעת באיזה גיל צריך לחסן אותו שאני אדע מתי למסור אותו..... 6 שבועות ? 7? מצאתי את הגור יש לי חיות אחרות (כלבה וחתול) והכלבה מעוקרת בוודאי שהוא מקבל יחס,זה לא אפשרי מבחינה אנושית להתעלם מגור..............

מחכים עשרה ימים

רואים שהוא לא מפתח איזה מחלה קשה ואז מחסנים אותו חיסון ראשון, אפשר גם לתת תילוע.

היא כתבה שהיא מצאה אותו... אז אני משערת שהוא

לא מהמלטה שלה
ולבחורה שמצאה-מה ששזיף אומרת זה נכון.. גם אם בשבועיים האלה לא תוכלו אתם לטפל בו יותר מידיי(כמובן שאוכל-מים-הגיינה זה בסיסי) אז גם המצאות בסביבת בעלי החיים שלך תהיה עדיפה על כלום-כך לפחות הוא יעבור חיברות..

nofaroos4

New member
אני לא מצאתי אותו בבית שלי../images/Emo6.gif מצאתי אותו בדרך

חזרה מבית ספר, ומה הקשר למרפסת? זה לא בית קומות, זה בית קרקע עם מרפסת

yaelhar

New member
לדעתי

אם מצאת את הגור (כל הכבוד שלא התעלמת) ולא תוכלי לאמצו או לטפל בו בתוך הבית, עדיף למסור אותו עכשיו למישהו שכן יוכל. ההמלצה לא למסור גור עד גיל 6 שבועות היא לגבי גור שנמצא עם אמו ושאר השגר. אם הוא כבר מופרד - מסרי אותו למישהו שיוכל לחסן אותו ולחברת אותו כראוי. ובאמת כל הכבוד על האיכפתיות.

למעלה