באיזה גיל אפשר לחשוב על גמילה מהנקת לילה ?

hagarrr1

New member
באיזה גיל אפשר לחשוב על גמילה מהנקת לילה ?

ברור לי שאני עדיין רחוקה מזה (אוטוטו בן 6 ח'). אבל אני פשוט ע-י-פ-ה והלילות קשים. הוא קם בערך 3-4 פעמים, ואני בקושי מצליחה להרים את עצמי. יש פתרונות להקלה?

כי צריך

שיהיה תוכן, לפחות 9 תווים (או שמונה?) לדעתי גמילת לילה מתאימה מגיל שנה. הוא מתעורר כי הוא רעב או שהוא מתעורר וצריך עזרה לחזור לישון? ניסית הנקה בשכיבה?

rnavina

New member
כן

אמנם מוקדם מדי לגמילת לילה אבל עדיין יש מה לעשות. 1. לכי לישון יותר מוקדם. מתי את הולכת לישון? מתי הוא? 2. האם יש שעות קבועות פחות או יותר בהן הוא מתעורר? 3. האם ניסית להרגיע באמצעים אחרים כמו ליטוף, מוצץ, נענוע וכד'? בהצלחה

hagarrr1

New member
תשובות

אני הולכת לישון בסביבות תשע וחצי. זה משתנה, אבל לא יאוחר מעשר וחצי. לא שמתי לב אם השעות קבועות או לא, זה יכול לשנות משהו? אתמול למשל הוא קם (כנראה מרעש) בסביבות תשע וחצי, החצי ניסה להרדים אותו בידיים, הוא לא היה מוכן ורק הטה את הראש לחפש אותי. מוצץ הוא לא לוקח וגם ליטופים לא יעזרו. ואם כבר אמרת ליטופים אז זה כבר חלק מתהליך של גמילה, לא? לגבי הנקה בשכיבה, ניסיתי עם הגדולים (שהיו קטנים
) ולא היה נוח. מה גם שאני מאוד מפחדת להירדם ולעלות עליו.

שיבולת76

New member
לדעתי מגיל חצי שנה אפשר להתחיל לגמול

מסייגת אם הילד מתחיל גן אז לדחות קצת. אצל הגדולות שלי בגיל הזה התחילו ארוחות ערב משמעותיות כך שידעתי שהן לא רעבות וגם בקבוק מים עזר להן להרדם. דווקא הקטנה התחילה לאכול ארוחת ערב טובה רק בגיל 7.5 חודשים ולכן אז רק גמלתי אותה. תנסי קודם לתת לו מים לפעמים זה עוזר או שבעלך ייתן בקבוק במקומך או שפשוט יקום במקומך ואז הילד יבין שמפה שום דבר לא יצא לו
הכי חשוב התמדה כשמתחיל התהליך. בהצלחה

h 3

New member
אצלנו עוד יונקים בלילה...

לא יודעת איפה האייקונים... רציתי להוסיף אחד עייף... בכל מקרה, היא בת שנה וחודשיים (וחצי, אבל מי סופר...) ושום סימן לזה שהיא מתכוונת לישון לילה שלם אי פעם... אחותה נגמלה בגיל שנה וחצי, מקווה שגם היא אוטוטו... H

פתאומית

New member
אני הפסקתי להניק בלילה בגיל 9 חודשים

כי לא יכולתי יותר. הוא עבר לקבל בקבוק אצל אבא, עד שהפסקתי להניק כשהוא היה בן שנה וחדשיםים, ואז גם אני קמתי לבקבוקים. נגמל בלילה בגיל שנה ושמונה או משהו כזה. הוא עוד בחיים למרות הפורמולה בלילה

תלוי ילד

אני הפסקתי להניק בלילה כשזה הפריע לי. זאת אומרת - כשגיליתי שאני מיניקה בלילה וזה הפריע לשינה. (היינו במקום קר ולא יכולתי להניק בלי לחשוף את עצמי לקור או לחלופין - לשים לילדה שמיכה על הראש). היה מדובר בתינוקת גדולה (פיזית) והיה לי ברור שהיא יכולה להחזיק את הלילה. לא זוכרת מה היה עם זאת שאחריה (שהיתה קטנה יותר בגוף אבל לא טיילה איתי להרים מושלגים בגיל שנה). מה שזכור לי בבירור זה שהשינה שלי לא הופרעה (לא מדברת על חודשיים ראשונים). מה שיכול לעזור, בהנחה שבגיל חצי שנה אם הוא מבקש אוכל בלילה הוא עדיין צריך את זה (זה גיל צעיר), זה ללמוד להניק בצורה בטוחה בלי שזה יפריע לך לישון. זה אומר קודם כל להצליח להניק בשכיבה בלי בעיה ואז לטפל בסידורי השינה שיהיו צמודים מספיק אך בטוחים לכל הצדדים וללבוש שלך שיתאים לטמפרטורת החדר. עם זאת, 3-4 פעמים בלילה נשמע לי הרבה. את מדברת על 3-4 פעמים בשינה שלו או שלך? בהנחה שאת ישנה 7-8 שעות זה יוצא כל שעתיים. זאת תדירות של תינוק בן יומו. אם תניקי אותו לפני שאת הולכת לישון (גם אם הוא עצמו לא מבקש) תוכלי לחסוך לך התעוררות אחת לפחות. בהנחה שאת לא מצליחה למצוא סידור להנקה תוך כדי שינה, זה ישאיר אותך עם התעוררות אחת להנקה באמצע השינה שלך והפעם הבאה תהיה כבר השכמה. כבר נשמע פחות נורא ממה שקורה עכשיו (ומכאן תמשיכי לשפר עמדות). בהצלחה.

פישים

New member
עוד אפשרות - להניק בחצי ישיבה עם כמה כריות

מאחורי הגב (אני נשענת על 3). לא נוח לי להניק בשכיבה כך שזו לא אופציה מבחינתי. אחת גמלנו בגיל שנה וחודש שניה קרוב יותר לגיל שנה וחצי - כי הייתה פיצית וכי אנחנו היינו עייפים מכדי להתעסק בזה. שלישי - עושה רושם שיש סיכוי שיגמול את עצמו. הלילה אמנם באמת ינק, אבל לילה קודם היה ברור שרק צמא (בן עשרה חודשים). אגב, הוא הוריד לבד הנקה לילית לא מזמן.

דיליג

New member
ברגע שהוא מושך הרבה שעות מתי שהוא ביממה - זה

זה הסימן בשבילי אצלי זה קורה לפני גיל 6 חודשים

באמת שזה תלוי ילד ומצב האמא

אצלי למשל, שני הגדולים ינקו עד גיל שנה אבל מכיוון שאחרי שחזרתי לעבודה הייתי זומבי מהלך כי הם היו מתעוררים המון אז את שניהם גמלתי מהנקת לילה. במשך הלילה היו מקבלים בקבוק (אחד, נדמה לי) ובמשך הבוקר ואחה"צ עד לפני השינה היו יונקים. אגב, זה לא גרם להם להתעורר הרבה פחות... הקטנה בת שנה ושלושה חודשים ועדיין יונקת בכל שעות היממה, כולל הלילה. אבל מדובר עכשיו בממוצע על הנקת לילה אחת קצרה ועוד אחת לקראת הבוקר, כך שזה כבר לא ממש מפריע לי. בקיצור, אם הוא אוכל יפה במשך היום ואת מרגישה שהלילות מתישים אותך אפשר לדעתי לעבור לתמ"ל בשעות הלילה וכך האבא יחלוק איתך את נטל הלילות. בהצלחה!

לא יודעת אם לגמול לגמרי

אבל 3-4 פעמים זה בטוח יותר מדי לגיל הזה (אם אין בעיית משקל או משהו אחר) זה פשוט הרגלים והרגלים צריך לשנות בהדרגה ובסבלנות - זו דעתי לפחות. נסי לפחות להפחית להתעוררות אחת...

shlomitzi

New member
אני הפסקתי להניק בלילה רק אחרי שנה וחצי

אבל לפני זה, מגיל 3 חודשים הוא היה ישן כל הלילה רצוף עד גיל שנה וחודשיים בערך ואז זה התחיל להפריע לי מאוד. בהתחלה חשבתי שזה משהו זמני ושזה כי הוא היה חולה (במחלות תמיד הוא קם באמצע הלילה גם עכשיו לקראת גיל 3), אבל כשזה נמשך כמה חודשים אז החלטתי שדיי, בגיל הזה הוא לא צריך תוספות בלילה, תמיד הוא אכל טוב ארוחת ערב (וגם את שאר הארוחות) אז היו לנו כמה לילות מאוד מאוד קשים אבל בסוף הצלחנו. היום הוא גמול כבר חודשיים לגמרי וההנקה מאוד חסרה לי דווקא... אם לא הייתי חייבת להפסיק בגלל תרופות נראה לי שהייתי ממשיכה גם היום.

למעלה