באותו נושא - השכרת רכב בחורף

yahavg1

New member
באותו נושא - השכרת רכב בחורף

אני טס בסוף החודש למדונה באיטליה (פינזולו) ולא השכרתי רכב עדיין,
השאלה כמה זה בטוח להשכיר רכב רגיל (למשל פורד סטיישן) עם צמיגים רגילים? (שרשראות שלג בתא מטען למקרה הצורך)
והאם זה מסוכן ועדיף ללכת רק עם צמיגי חורף/שלג או שמספיק צמיגים רגילים?

אי אפשר ממש לענות על זה

ברוב מוחלט של המקרים הצמיגים הרגילים יספיקו. אם תיפול בדיוק על סופה אז הם לא יספיקו אבל יש סיכוי טוב שבמקרה כזה המשטרה בכלל תסגור את הכביש ולא משנה גם אם תגיע בנגמ"ש על זחלים. לגבי השרשראות שלג, אחרי פעם אחת שתצטרך להרכיב בתוך סופה בזמן שיורד שלג וקר, ואם בלילה אז בכלל גם בלי שתראה שום דבר, אז אחרי הניסיון הזה בפעמים הבאות כבר תעדיף לקחת לילה במלון בדרך ולחכות עד שיפנו את הכביש.

גם המקומיים שיש להם ניסיון עם שרשראות, ממעיטים בנסיעה במכוניות פרטיות במקרים כאלה. פעם תפסה אותנו סופה בדאבוס ושמתי לב שכמעט שאין מכוניות פרטיות על הכביש. רק רכבי שירות. אוטובוסים, משאיות חלוקה, משטרה וכו'. עם שרשראות.

לדעתי זה בסדר

אני מגיע ככה כמעט מדי שנה. לפעמים כשנוסעים כל השבט, אז זה בכלל במובילי נוסעים גדולים כמו מרצדס ויאנו (V קלאס) או VW קרוול שלא בדיוק מבריקים בנסיעה. במקרה שלך זה בסדר גם בגלל שהכביש למדונה דה קמפיליו זה כביש "קל".

Arnon Ayal

New member
זה לא שיש לך הרבה ברירות.

באיטליה כמעט ואין השכרה עם צמיגי שלג/חורף.
אני לא הצלחתי עדיין למצוא אלא במחיר פסיכי לגמרי (הכפיל את המחיר)
והייתי שמח מאוד אם היו, כבר פעמיים יצא לי לראות יפה את ההבדל בין נסיעה עם ובלי צמיגי שלג.

I Gabe

New member
זה משתנה מחברה לחברה

אולי משתנה אפילו מתחנה לתחנה, לא בדקתי. שכרתי לנסיעה הבאה בסוף החודש מיורופקאר רכב מקטגוריית הקומפקטיות (308, גולף, אסטרה וכו') עם צמיגי חורף בכ 200 יורו לשבוע. תוספת של כ 50 יורו על המחיר. באתר מסומנים עם סמל של גלגל שכתוב עליו בתכלת "winter ready". אני מגיע למילאנו. כששכרתי לפני חודש הנחתי שאסע למונטרוסה והדרך לשם בעייתית וגם ההתניידות בתוך הכפרים בעייתית. היו לי כמה קטעים לא נעימים כשהגלגלים פרפרו בעלייה ברחוב תלול והזנב יצא לטייל ודי במקרה חזרתי עם האוטו בלי לעצב לו מחדש את הצורה החיצונית. בסוף מסתבר שאני נוסע ליעד אחר, פחות בעייתי מהבחינה הזאת. אבל כבר הזמנתי אז שיהיה...

בשבוע שעבר הייתי בגרמניה ויורופקאר החליטו לפנק אותי בצמיגי חורף על חשבונם. האמת שלא בדיוק צמיגי חורף אלא צמיגי 4 עונות שפחות טובים מצמיגי חורף ייעודיים אבל עדיין....

I Gabe

New member
אפשר להסתדר בלי

מה עוד שבד"כ חברות השכרה מרכיבות צמיגי 4 עונות או all seasons או משהו בסגנון שיותר זולים מצמיגי חורף "אמיתיים" וגם הרבה פחות יעילים על שלג.

נסעתי בסיאט ארונה עם צמיגי חורף, לדעתי הם חשובים

תפסתי סופה בשבוע שעבר כששעה אחרי שפינו את הכביש הוא היה שוב מלא שלג והרכב נלחם על אחיזה. לדעתי לא היה אפשרי לנסוע ללא צמיגי החורף. בזמנים רגילים מספיקים צמיגים רגילים אבל אם תשמע בתחזית שצפוי שלג כבד כשתהיה שם, אני הייתי משדרג לצמיגי שלג. חבל לפספס על זה חצי חופשה כי לא תוכל להגיע לאתר. או גרוע מזה, לגמור בתוך תהום או על עץ...

xantos

New member
איך צמיגי שלג מפחיתים החלקה? מה יש בהם?

במבט חטוף הם נראים כמו צמיגים רגילים

Cמן רשום

New member
לא הכל רואים בעין

קודם כל הגומי שלהם מתוכנן להשאר רך וגמיש בטמפרטורות נמוכות. שנית החריצים מפנים הרבה יותר מים. כשדורסים שלג הוא הופך למים. גם טווח האחיזה המקסימלי שלהם במהירויות יותר נמוכות.

לא בדיוק עניין של צמיגים, איפה שזה חוקי ממליצים להרכיב בחורף גלגלים פחות רחבים מהרגיל מכיוון שהם מפעילים יותר לחץ לסמ"ר שעל שלג משפר אחיזה.

YoniS007

New member
תעשה חיפוש בגוגל, הרבה הסברים

כולל סרטוני הדגמה וכו'. כמו שאמרו לפניי, גם תכונות החומר וגם תכנון הצמיג.

עדיף צמיגי חורף

קרה לי אישית שהחלקתי. בנס לא קרה כלום. מה שאני ראיתי (בסיקסט) זאת תוספת של €10 ליום באיטליה. נכון, לא זול אבל שווה.

צמיגי חורף- ממליץ

חזרתי השבוע מפאסו טונלה,
בהשכרה הציעו רכב עם צמיגי חורף, ב 8אירו ליום והיינו 11 ימים. אישתי התלבטה ואני התעקשתי לקחת. לצערנו זה הגיע עם רכב פחות מתאים למשפחה, פיאט 500 ,שהוא קטן יותר מסטישן ובעייתי קצת לציוד או למזוודות רבות אבל הסתדרנו. לבסוף מז"א היה של 8 ימים ללא ענן , שמיים כחולים, וקור עז, מושלם לסקי במסלולים.
עדיין לא מצטער, החלקה קטנה אחת, סיבוב לא נכון יכול להגמר בדפיקת הרכב במקרה הטוב וגרוע יותר במקרה הרע. מניסיוני לפני שנה, כאשר היה שלג על הכביש וגם בבדיקה שעשיתי במגרש חנייה מושלג גדול וריק ,הצמיגים מגיבים נהדר לנסיונות החלקה מכוונים. רק ההשתתפות העצמית בביטוח יכולה לעלות כמו חלק מהתוספת לצמיגים. בסוף זה כסף לא גדול כלכך מול התועלת האפשרית.

YoniS007

New member
בלי קשר, אפשר ומומלץ לקנות הרחבת ביטוח ביטול השתתפות עצמית

עם פוליסת ביטוח הנסיעות שלך. עולה הרבה פחות מקניית ביטול השתתפות עצמית בחברת ההשכרה.

למעלה