מה עושים עם תחושות לא-נעים-לי? נו, אי אפשר לדבר על זה כי זה יעליב, כי זה יפגע, כי זה מביך, כי זה מביש או מבייש, ואי אפשר לעשות משהו כי אותודבר, ובכלל המצב גם ככה לא איי-איי-איי ולפחות הבלון לא התפוצץ עדיין, למה לנקב אותו וכו' וכו'.
לפעמים אומרים בדיוק מה שלא נעים. לפעמים רומזים מה לא נעים. לפעמים מתעלמים. לפעמים הלא נעים עובר לו. לפעמים מטפלים בלא נעים ולפעמים במחולל שלו. לפעמים מתרגלים לזה. תלוי לאיזה לא נעים אתה מתכוון, לנסיבות ועוד.
יש עלי בדיחה שרצה אצלינו במשפחה לפני המון שנים כשהייתי קטנה קנו לי בלון ענק צבעוני כנראה משהו יוצא דופן וכנראה שגם היה יקר (במונחים של פעם) בכל אופן,התעקשתי לבדוק מה יש בפנים ולמרות שניסו לשכנע אותי שזה בסך הכול אויר וכשאפוצץ את זה לא אמצא שום דבר אלא אשאר רק עם החתיכות יצאתי לחדר המדרגות ועם מזלג פשוט פוצצתי אותו זה עשה רעש אדיר.... ונחש מה היה בפנים?
למרות שאין לי מושג על מה אתה מדבר ולכן כל ניסיון שלי לענות לך יבוא ממקום שקרוב אלי אז..... רק עצה קטנה שהצילה אותי בשבוע שעבר לפני שבא לך לפוצץ משהו תברח לאיפה שעושה לך שקט (ים,פארק,ספר,וודקה או כל מה שעולה בדעתך) ותנסה לזכור מה המטרות שלך ומה עלולות להיות התוצאות של מעשה כזה בין אם תפוצץ ובין אם לא. אצלי זה עבד מקווה שזה אולי יכול לעזור.
זאת היתה סתם שאלת סרק כדי לעורר את התושבים, ובמיוחד את התושבות. הרי ממילא התשובה ברורה ונכתבה כאחת האופציות בתשובתו של גורדון - בדרך כלל מבליגים, מתפשרים, שומרים בבטן, מעבירים הלאה, מתרגלים, בורחים, מדחיקים, מתעלמים. שכחתי משו?
למה לחפש בכוח פסיכולוגיה, ועוד כזאת קטגורית ואם לא מוצאים אז יאללה שתהיה פסיכולוגיה ברברס ? אטיוד אמר כבר : ומה אם מה לך ולו בכלל ? ואני מוסיפה : ומה אם כן לי ולו בכלל ? ומה אם זה מה שאני בכלל רוצה ? שנעוף איש לדרכו ? ומה אם... פחד להיפגע ממה ? מעציץ שיושלך לעברי ? או שהוא יגיד : ככה ??? ככה ??? אז את חרא זיון ! לפעמים עציץ הוא רק עציץ ו"לא נעים לפגוע" הוא בדיוק ורק לא נעים לפגוע