באוניברסיטה...

לשעברית

New member
באוניברסיטה...

אני סטודנטית שנה ראשונה. כל התיכון לא היתה לי שום בעיה ללמוד ואפילו טוב- זה היה בא לי בקלות כמעט בלי צורך לשבת וללמוד... כיום אני מוצאת שנורא קשה לי לשבת יותר מחצי שעה רצוף ורק להקשיב- אם נדרשת ממני השתתפות אז זה יותר קל, אבל להקשיב זה כמעט בלתי אפשרי. אני מוצאת את עצמי מתעסקת במיליון דברים חוץ מנושא ההרצאה שאלתי- מה קורה לי? מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את זה?

שלום לך וברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

הפרעות קשב וריכוז באות עם היסטוריה, אם גילית בבגרותך הפרעה כזו, יתכן והיא נובעת ממתח ומלחץ, והיא מכונה "הפרעת קשב תרבותית" (לפחות כך היא מתוארת על ידי ד"ר ג´ון רייטי וד"ר האליוול") נסי למצוא דרכים לפרוק את הלחץ והמתח ועדכני אותנו בהצלחותייך! אפרת

לשעברית

New member
אכן

אכן אני מתוחה, אבל הבעיה היא שבאוניברסיטה קצת קשה לפרוק את המתח כי כל המטרה היא שתהיי במתח- אני לומדת 30 שעות בשבוע ועובדת כדי לממן את עצמי, ככה שכמעט לא נשאר לי זמן לפרוק את המתח- בזמן הפנוי אנחנו לומדים, כי הניפוי במחלקה גדול. מבחינה היסטורית אני חושבת שתמיד הייתי חיבבת משהו בידיים כדי להתרכז- מהדק, נייר, אוכל, שתייה וכו´ אשמח לתגובות

לשעברית יקרה

"משהו בידיים" לא מגדיר הפרעת קשב וריכוז...
אבל יש דרכים נהדרות להירגע בלי לבזבז זמן, צאי וקני לך את הספר של מכון סילבה "לשבור את המתח" מצורפת לו קלטת הרפיה נפלאה, אני משתמשת בטכניקה יום יום ולימדתי את שני הילדודס גם, מדובר בעיקר בדמיון מודרך וזה גוזל דקה מהיום. יש עוד טכניקות הרפיה והתרגעות כמובן שאני לא מכירה, ואני מקווה שהחבריה פה יענו לך. בהצלחה בלימודים! אפרת

לשעברית

שלום לך, האם רק הריכוז נעלם או שמא יש תופעות נוספות. האם יש משהו שמעיק עליך במיוחד ומסב את תשומת לבך? יכולים להיות המון גורמים לעניין ורק את יכולה לבחון את מכלול הדברים. אז אם יש יותר מאשר כתבת אשמח לשמוע ולנסות לעזור לך. בברכה, נחמה

למעלה