באה אליכן...

באה אליכן...

בנות יקרות... כבר באתי פעם והתייעצתי לגבי איך זה להיות אם חד הורית סיפרתי לכן שיש לי חבר שמעבר לכוונות טובות לא ממש מצליח לספק את הצרכים שלי ושל מה שבבטן... ואז בעקבות התגובות שקיבלתי ושהבנתי שזה הולך להיות תהליך קשה בלעדיו החלטתי כמו שאומרים למחול על כבודי ולתת לו הזדמנות להוכיח את עצמו. עבר הרבה זמן מאז והבנאדם לא מראה שינוי. בינתיים נכנסתי לחודש הרביעי(ממש בהתחלה) לא רואה את הבנאדם מעבר לבדיקות שהוא מתלווה אליי וכשסוף סוף הוא מואיל בטובו להגיע הוא מצפה שאני אהיה מאוהבת ואשתף פעולה עם כל גחמותיו, בין היתר הוא מצפה שאני אבין אותו ושאקיים איתו יחסי מין-למרות שאני מלאה בכעסים עליו אפילו לא בא לי שהוא ייגע בי וכמובן שאני לא משתפת פעולה עם הרצונות האגוצנטריות שלו, כמו שימים ארוכים כשאני מתמודדת עם החיים האמיתיים הוא אפילו לא כאן ומתנהג כאילו לא איכפת לו. אני כרגע גרה עם בן משפחה שלי בבית מאוד קטן שאני צריכה לעזוב כי מן הסתם עוד מעט נהיה שניים ואני מאוד זקוקה לפרטיות שלי עם העולל הקטנטן. אני לא יכולה להרגיש אהבה לחבר שלי(אני גם לא חושבת המילה "חבר מתאימה בכלל) כל עוד הוא מתנהג לא לעניין. כל חיי חיכיתי לרגע הזה שאהרה אך לא חשבתי שארגיש כזו ריקנות-הריקנות שנובעת מעצם התהליך עצמו שאני לבד. אני מדברת לעובר ומבקשת המון סליחה על כל המתח שאני חווה ועל כל הפחדים וממש מקווה שזה לא ייצור מצב שזה ייפגע בעובר המתוק שלי. אני חוששת מהלבד למרות שאני מחזיקה מעמד כי אין לי ברירה. אני שוקלת ברצינות להמשיך ולהיות לבד אם חד הורית אני מקווה שאני אצליח. מישהי יודעת האם בשלבים אלה של ההריון מגיעה לי מהאבא עזרה? חוץ מרצון טוב שלו? למי פונים? ומה עושים הלאה??? מאיפה שואבים את הכוחות??? סליחה על האורך של ההודעה אבל איזו תחושה של הקלה!

גילה פ

New member
כן זה לא התסריט שהורגלנו אליו

גם אני עברתי הריון לבד. ואת כל הבדיקות לבד וגם ספגתי את הרמת הגבה של הרופא כשעניתי שהאב לא בתמונה. תהיי חזקה בשביל העובר שלך. ואל תבני על רצון טוב של האבא הזה. הוא נשמע מאכזב. לא ידוע לי על חוק שמחייב עזרה מהאב בהריון. אחרי הלידה תוכלי לתבוע מזונות עבור הבן. בינתיים תוכלי להעזר בעמותת אפרת - שמסייעת לנשים בהריון ואחרי לידה.

chiliya

New member
חד הריונית חזקי ואמצי

זו תקופה לא פשוטה- כאשר בתוכך הולך וגדל הדבר המופלא הזה ובחייך אין את התמיכה לה את זקוקה. מן האופן בו את מדברת על אביו של הילד, לא נשמע שאת אוהבת אותו או באמת רוצה אותו בחייך, אך ייתכן שצורת ההתבטאות נובעת מהכעסים. אם אינך אוהבת אותו- אני באופן אישי הייתי מעדיפה לגדל את הילד לבד, מאשר בבית בו האהבה אינה דרה.. נראה שהכעסים שואבים ממך המון אנרגיות- שאת מתנדנדת בין הציפיות ממנו והאכזבות הבאות בעקבותיהן.. המתח והפחדים ליוו ומלוים גם אותי, זה נראה לי טבעי- כשאין בן זוג או תמיכה יציבה ובטוחה- ואנו חיים בעולם מודרני- בו אין ערובה לבטחונינו- אבל אם תתגבשי עם עצמך, לגבי מה שאת רוצה עבורך ועבור הילד- ואולי- אם תצפי לפחות מאותו בן זוג- יהיו לך יותר כוחות להתמודד- הכוחות יימצאו בתוכך.. הלוואי! בהצלחה!!

למעלה