באד גאסטיין

two times

New member
באד גאסטיין

למרבה הצער גם השנה נאלצים לצאת לחופשה באוסטריה.

לפני שנתיים היינו במאיירהופן ובשאר האתרים הפיקטיבים הקטנטנים שביחד איתו ב Tux valley.
היה בינוני מינוס.

שנה שעברה הלכנו לזולדן + יומיים אחרונים גלישה באוברגוגל-מוגל שם בסוף העמק. היה פחות גרוע ממאיירהופן האמת.
בינוני פלוס בוא נאמר.

השנה הציעו לנו ללכת לבאד גאסטיין Bad Gastein

מישהו יודע מכיר שמע ראה את האתר והעיירה, ויכול לתת חוו"ד?

natyh

New member
די לא נכון .....

זה היה החלום של הסבא וסבתא שלי להגיע לבאד גאסטיין ואתה מבקש דיווח ....

מה אפשר להגיד לך אחד המקומות היותר נחשבים באירופה אני מעריך שלא יצא לכם זול .

two times

New member
לא, המחירים הם דווקא מחירים רגילים.

מחירי הדיור והסקי פס לפחות הם "מחירים אוסטרים" רגילים.
השאלה היא איך האתר סקי?

יש פה מישהו שגלש שם ויכול לתת המלצה או דעה?

אתר נהדר

בדגסטיין + הופגסטיין מחוברים, לגולשים מנוסים מספיק ל-4 ימים.
במידה ויש רכב ניתן להגיע בנסיעה של 10 דקות לאתר בשם דורף גסטיין (מספיק ליומיים).
במרחק נסיעה של 20 דקות יש אתר שנקרא ספורט גסטיין (מספיק ליום).
ממליץ ללון בהופגסטיין ולא באד גסטיין.
מלון שהסקי IN/OUT :
www.pyrkerhof.com
החסרון: צריך רכב כדי להגיע למרכז העיירה.
בהופגסטיין ישנן מרחצאות שהינן "שם דבר"

two times

New member
תודה על התשובה

למה אתה ממליץ ללון דווקא בהופ גסטיין?
בגלל הספא?

Oldster

New member
נצל"ש... מה היה רע במיירהופן?

אני נוסע השנה עם הבת שלי.... בחרנו במירהופן כי שמענו שהאתר יפה, ולגבי אוסטריה... יש לי רק דברים טובים מחופשות קודמות.
תוכל לפרט את התובנות שלך?
תודה

two times

New member
שמע אני לא אוהב את האתרים באוסטריה

אני הולך לשם רק כי אין ברירה.

אבל גם אלו שכן אוהבים לגלוש באוסטריה יסכימו שיש למיירהופן לא מעט נקודות חלשות...

האתר עצמו קטן, לפי מיטב המסורת האוסטרית. יש כמובן את כל שאר האתרים הקטנטנים שנמצאים איתו בעמק (במרחק נסיעה ברכב), אבל בעיני להציג את כל העמק כאתר אחד זו פיקציה.

האתר לא ממש מתאים (לדעתי) לגולשים ברמה גבוהה, שישתעממו בו די מהר, אבל גם לא מתאים לגולשים מתחילים מי-יודע-מה. מתאים בעיקר לגולשים ברמה בינונית.

האתר לא נוח, שוב לפי מיטב המסורת האוסטרית. בתוך העיירה צריך להשתמש ברכב או אוטובוס.
המסלולים מאוד צפופים, מאוד קצרים, לא מרגשים, ברובם גם לא תלולים מי-יודע -כמה. אופציות האופ-פיסט לא רעות אבל גם לא top·notch

אין מסלול לגלוש בחזרה לעמק.

התורים לגונדולה הראשית הם סיוט של החיים. לפעמים מחכים חצי שעה.

בקיצור כמו שכבר כתבתי פה בעבר (וזה עוד לפני שבכלל הייתי שם): אוסטריה זה סופר דרעק.

marceloros

Member
מנהל
אז תיסע לצרפת !

לפחות אני בסיכום שלי מסנט-אנטון תחילת עונה (דצמבר רגע לפני הקריסטמס) הוכחתי שהמחיר דומה.
השאלה רק מה מקבלים ומה מעדיפים.
למשל בסנט אנטון נכון נסעתי לסקי, והלכתי לפאבים חצי שעה, אבל בצרפת בכלל הייתי הולך לישון בלי שום טיול בעיירה - גג איזה בניין או חצי רחוב (אווריאז).

shac

New member
הייתי שם, התיאור שלך לא תואם למציאות.

אני מדבר על מאיירהופן. מה שכתבת פשוט לא נכון, לא יודע עם מי דיברת שחזר משם ובאיזה משקפיים (גוגלס :)) אתה מסתכל על האתרים באוסטריה שאתה כותב עליהם בהכללה הזאת.

eran_le

New member
בגשטיין האתרים יותר קטנים ממאיירהופן

במאיירהופן יש 3 אתרים גדולים, בערך 170 ק"מ של מסלולים כל אחד, ואם אתה במרכז העמק ועם רכב, כל אחד מהם הוא במרחק דקות נסיעה ספורות ממך. כל אחד מהם מספיק לפחות ליומיים של גלישה, ויש המון מסלולים מדהימים.
בעיני זה דווקא יתרון על פני אתרים ענקיים בהם אם אתה רוצה לגלוש בקצה האחר של האתר אתה צריך לגלוש לפעמים שעות, ועד שאתה מגיע צריך כבר לחזור. גם אם אתה גולש טוב, אתה עדיין תלוי במהירות ויעילות המעליות.

גם זה שצריך ללכת לפעמים לסקי באוסטריה, זה בגלל שהעיירות אותנטיות ולא פותחו מראש עם הסקי. יש בזה גם יתרון מסוים, וכמובן גם חסרון...

אולי התרכזת יותר באיזור שמעל מאיירהופן, שהוא באמת עם מסלולים קצרים והרכבל שמוביל אליו עמוס יחסית? הוא מהפחות מוצלחים בעמק לדעתי.

בכל מקרה, בגשטיין אתה מקבל בסקי פס המון אתרים קטנים יותר, חלקם במרחק 45 דקות או יותר. זה באמת קצת גימיק. תבדוק אם מה שבגשטיין עצמה ובסביבה (דורפגשטיין) מספיק לך. פשוט, אם לא אהבת את מאיירהופן יכול להיות שגם באיזור הזה תמצא את אותם החסרונות. היתרון שם הוא שיש מסלולים שמגיעים עד לעיירה, כך שמהבחינה הזאת יהיה לך יותר נחמד ממאיירהופן.
רק שים לב שזה אתר נמוך יחסית, כמו הרבה אתרים אוסטריים. כשאני גלשתי שם היו 12 מעלות... אם אתה יכול להזמין ברגע האחרון ורואה שאתה עלול ליפול על גל חום, סע לאתר גבוה יותר (למשל מאיירהופן :) )

two times

New member
תודה על הפירוט

איך שזה נראה כרגע - באד גסטיין יורדת מהפרק.

למעלה