|באג מוזאיקה

אשאיג

New member
|באג מוזאיקה

תפסתי אומץ והחלטתי להעלות משהו מהשגעון האחרון שלי. פרת משה רבנו ממוזאיקה על חלוק נחל גדול. אשמח לשמוע תגובות/הצעות

psa

New member
ממש ממש מקורי ויפה.../images/Emo141.gif../images/Emo15.gif

מבקשת הסבר כפי שכתבתי למעלה . איזה דבק וממה הן האבנים? תודה

אשאיג

New member
לפסא וגלגולית

את הדבק אני קונה בחנות למוצרי תחביב בשטוקהולם והוא נקרא stenlim שזה בתרגום חופשי משבדית : "דבק אבן" . לפי מה שכתוב על האריזה הוא מתאים להדבקת אבן, זכוכית, מתכת ועוד דברים שאני לא מבינה (בשבדית). אם משהו מכיר משהו מקביל בארץ אשמח לדעת. אם לא - אני בטח אביא אתי כמות גדולה כי הוא מאוד נוח לעבודה וכשהוא מתייבש - הופך לשקוף. האריחים אני משיגה מרצף שמביא לי מדי פעם מבחר או שאני קונה לפי מטר מרובע. מקווה להעביר עוד תמונות בקרוב. תודה על התגובות

psa

New member
אשאיג ,../images/Emo141.gif

תודה רבה על המידע. מאוד אוהבת מוזאיקה. יישר כח.

דבקים לא חסר../images/Emo8.gif

אני לא יודעת אם יש בדיוק כמו שלך (אני אברר)אבל יש דבקים אחרים. ואני רוצה לשאול איך את חותכת את הקרמיקה?(למשל המשולשים בלטאה) האם את יוצרת עפ דוגמא מוכנה מראש? אולי יש לך לינקים לאתרים בנושא? מלא שאלות הא. תודה גילגולית

psa

New member
גילגולית , אודה לך מאוד אם תוכלי

לברר. בחנות היחידה שאני קונה בה -אין אחרת, נתנו לי משחה שבדעבד למדתי שזו משחת עיצוב גרגרית. כשעבדתי עם שברי זכוכית היה קל לנקות. הכנתי קופסה נוספת עם אבני מוזאיקה והיה מאוד קשה להסיר את השאריות מהאבנים. לכן , אני מחפשת דבק או משחה, פשוטה יותר לעבודה. אנסה , עם משחת עיצובית חלקה. תודה מראש.

dili

New member
למה לא לעבוד עם רובה? (ROBA)

פסא, איפה את קונה את אבני המוזאיקה? האם הם מגיעות מוכנות בצורה או שאת שוברת את האריחים ואם כן, אז איך?

psa

New member
דילי , היות ועסקתי ואעסוק

בויטראז´ים ,יש לי הרבה שברי זכוכית ששייפתי בעזרת מכונה מיוחדת לכך. (בגלריה "שלי" יש דוגמאות לשתי קופסאות שעשיתי בדרך זו. אבני המוזאיקה קטנות קניתי לפני הרבה שנים ביריד אומנויות. אך מוכרים את האבנים בחנות בכרמיאל.מוכרים בצנצנות בצבעים מעורבים וצנצנות עם צבעים הומוגנים. אין לי מושג אם אפשר לעבוד עם רובה. לדעתי , לגינה קרוב לוודאי שלא. צירפתי תמונה של הקופסה. ההדבקה לא מוצלחת , לעומת הזכוכיות. ברגע שיהיה לי יותר פרטים אעדכן.

יש דבקים

גם שקופים וגם לא אפילו בחנויות כמו אייס וכו. אני אנסה לחפש מה שיש לי למרות שזה היה מזמן, רק אני זוכרת שביקשתי דבק להדבקת זכוכית וקרמיקה וקיבלתי מוצר מצויין.

psa

New member
גילגולית , יש הבדל בין הדבקת זכוכית

לבין יצירת מוזאיקה. מתארת לעצמי שאת יודעת ,אך במוזאיקה יש מילוי הרווחים בין האבנים. הדבקת זכוכית זה שונה.מדביקים את הזכוכית או הנגף לשם עיטור. בכל זאת אם יהיה לך שם של חומר למוזאיקה אשמח שתשתפי אותי. אגב , קניתי בארה"ב אבקה להדבקת מוזאיקה. טרם ניסיתי אותה . אדווח ברגע שאתנסה.

אורלי99

New member
../images/Emo26.gif בקרוב יצורף קובץ Doc

אשאיג, יצאה לך חיפושית מקסימה. מחר, או יותר מאוחר אני אצרף קובץ וורד בנושא פסיפס. (עשיתי קורס פסיפס בפיינט מג´יק.)

א אוהל

New member
יצירות מקסימות! גם לי יש חולשה

לפסיפס. אורלי, אשמח אם תוכלי גם לומר כמה מילים על הסדנה בפיינט מג´יק - אני גם שוקלת לקחת אותה. תודה!

אורלי99

New member
אני לקחתי את הסדנא של היום....

ואיך לומר זאת בעדינות..... היא קצת נמרחה....יותר מדיי זמן על כלום. אבל אני לא מתחרטת שהייתי בה, היה יום כיף. מחר אני אקליד את הסיכום של אותו יום, וזהו אחרי זה, זה רק עיניין של פרקטיקה.

למעלה