א"ש לילה

N i T z A n1

New member
א"ש לילה

סליחה שאני פותחת על זה נושא חדש פשוט לא ידעתי איפה לשים את זה... מישהו יכול בבקשה לכתוב פה את כל הפזצטא, זרקור (הדברים לא"ש לילה שאני תמיד שוכחת מהם) רק מה כל אחד אומר... אני יודעת שאני נשמעת כמו מפגרת באיך שאני כותבת את זה אבל זה מאוד חשוב לי וגם דיי דחוף...

וכמובן-פזצטא:

דומא חווט הפצ לחז לופ = א"טצזפ לפי המונח הצבאי: פול,זחל,צפה, טווח,אמוד. לפי מה שאני מכיר מהתנועה זה: פול,זחל,צפה,טווח אש.

fate spinner

New member
עוד כמה דברים

קודם כל "זחילת מרפקים" נקראת שישים על שש ולא שישה על שש. השם בא בגלל שבפעולה מסויימת של הפלמ"ח הפלמ"חניקים היו חייבים לזחול את הזחילה הזאת והם עברו ככה שישים מטר בשש שעות. כדי לדבר על ישיבת לילה (שאין לי כל כך איך להגדיר אותה) ועל למה יושבים ככה (כדי לשמור אותנו עירניים) שיבולת- זאת גם שאלה. שמעתי שתי גירסאו לשיבלות הראשונה אומרת ששוכבים צמוד אחד לשני לסירוגין האחרון פונה אחורה והראשון פונה קדימה. זה למקרה שתוקפים את הקבוצה שיוכלו להתגונן משני הצדדים. השני היא שקופצים למרחק לסירוגין למקרה שבא רכב לפנות את הכביש. אז"ר- אויב זר רימון. כשצועקים אז"ר ימין צריך לרוץ שמאלה כדי לברוח מפגעית הרימון וכך גם הפוך. לידיעה כללית- משרד החינוך אוסר על חטיפות בא"ש לילה אחרי שחטפו כמה ילידם והם חזרו עם כל מיני בעיות נפשיות הביתה. ועכשיו אתגר השמועה מספרת על ראשי תיבות שהם כמו של ת"ג בצצת אבל לשעות היום והם אתג"ר בצצ"ת ערפ"ד מקרט"ע באו"ר מי שיוכל להגיד לי מה זה אומר (כי אני לא יודע) אני אודה לו מאוד כי אני מחפש את הפירוש של זה הרבה זמן

roikeman

New member
אז"ר - אויב זרק רימון.

אז"ר - אויב זרק רימון (ככה אמרו בגדנ"ע)

כמה תיקונים

שישים על שש נקרא כך, ובכלל ישנה כזאת זחילה, כי פעם, בתקופת הפלמ"ח, אחד הפלמחניקים נפצע בשטח אויב והוא היה צריך לזחול שישים מטר למקום בטוח, וזה לקח לו שש שעות, כל שעה הוא זחל 10 מטר. וזה הסיפור. וגם, משרד החינוך אוסר על חטיפות ילדים בגלל שזה לא בטיחותי. מי יודע אם את הילד חוטפים ילדים אחרים או ערבים?! ולא בגלל מה שאתה אמרת. וזהו.

נ ו ם

New member
ההסבר ל60/6 של fate spinner נכון.

זה לפי הרס"פ שהעבירה לי את החומר הזה בטירונות. והיא היתה דמות מאד אמינה ומוערכת.

הראדאר לא יכול לגלות אותו

זה ראדאר לגילוי ספינות מעפילים, והם זחלו כדי לאט כדי שהשומרים לא יגלו אותם. והפיצוץ נועד כדי שספינות מעפילים יוכל להתקרב לארץ בלי שהבריטים יחשפו אותן מרחוק.

roikeman

New member
סליחה על ניפוץ המיתוס

אבל הסיפור שלך לא נכון. אדם פצוע לא היה מסוגל לעשות את הזחילה הזאת. זחילת 60 על 6 נועדה למקרה שהחוליה נעה בקרבת אויב. הזחילה מתאפיינת בכך שהיא מאוד איטית, מאוד כואבת ומאוד מאוד שקטה. בזחילה מרימים את הגוף כך שרק אצבעות הרגלים והמרפקים נמצאים על הקרקע. בזמן תנועה: מסיטים את משקל הגוף לכוון המרפקים (מתקדמים קדימה לכוון המרפקים) מורידים את הגוף שוב לקרקע. מקדמים את המרפקים ושוב מעלים את הגוף כך שרק המרפקים ואצבעות הרגלים נוגעות בקרקע... וחוזר חלילה.

נ ו ם

New member
צודק בנאדם פצוע באמת היה קצת מתקשה

לזחול את הזחילה הזאת.

fate spinner

New member
לי במד"צים אמרו שלא חוטפים ילדים בג

לל בעיות נפשיות שנוצרות להם אבל זה נשמע מאוד הגיוני מה שאמרת

yuvalyarkoni

New member
פשש יפה!

שמור במחשב... ולקראת האש לילה... תגיד.. מה עשיתם בשער אפריים? זה קצת מסוכן אש לילה שם לא? יובל ירקוני לב שרון

S a l i t

New member
המממ

אוקיי מה שאני יודעת זה שיש פזצטה- כל החניכים נשכבים מהר על הריצפה שיבולת- כל החניכים שהולכים בטור צריכים להסתרע על הריצפה כזה ..לסירוגין, יעני שאחד ישכב עם הראש שמאלה והבא עם הגוף ימינה וכן הלאה. זרקור- צריך להתכופף ולהתקפל כזה כדי שיהיה לך צורה של שיח או משהו. תגבצצת- תנועה, גוון,בטיחות,צבע,צורה, תוואי לוואי מממ, פרט חשוב- תעבידי כמה טרופמים לא"ש לילה שלך שיפחידו קצת את החניכים זה תמיד יותר כיף.

למעלה