א-רומנטיות

אני חושבת שכמו שאמרו לך כאן, מי שלא מבין מה

זה, כנראה לא חווה את זה.
לי לקחת שנים להבין שאני לא מבינה על מה מדברים כשמדברים על משיכה מינית.
אין לי ספק שאני רומנטית, כמו שאין ספק למיני ממוצע שהוא מיני, משום שהוא חש את הצורך/הדחף הזה.

אלו דברים שבאמת קשה להגדיר וכשאני צריכה להסביר למישהו מה ההבדל ביו קשר חברי לקשר רומנטי, הדרך היחידה שלי היא להסביר את זה על דרך השלילה.
מאחר וכולם חושבים שמה שמגדיר מערכת יחסים רומנטית זה המין, אני מדברת על מין ללא רומנטיקה כדי להראות שזה לא קשור ומי שחווה רומנטיקה ומיניות בסופו של דבר מבין תוך כדי השיחה את ההבדל.

מבינה, כמו שמיני ממוצע לא היה שורד שנים ללא קיום יחסים, ככה רומנטי ממוצע היה מתקשה לשרוד ללא קשר זוגי (או רומנטי מכל סוג אחר...)
יכול להיות שלא איכפת לך להיות בקשר זוגי, אבל עצם העובדה שאת לא ממש מחפשת כזה ולא היית בכזה עד היום, מראה שהדחף שלך לקשר רומנטי הוא נמוך עד אפסי.

לכן, אפשר לומר שגם אם את לא א-רומנטית, את מקסימום א-פורה רומנטית.

אני יכולה לומר לך שעבורי קשר רומנטי זה רצון לחיות עם מושא הרגש הזה.
זה רצון להכיל אותו 'ולהתאחד' איתו בצורה כזו או אחרת.
אני יכולה להבין קשרים מרובי אהבות ולמרות שרומנטיקה בצורה הקלאסית שלה מדברת על רגש אקסקלוסיבי שמכוון ליישות אחת.
אני חושבת שהסיבה שקשר רומנטי הוא לרוב זוגי, נובעת מהעובדה שלרוב יישות אחת מספיקה כדי למלא את הצורך הרגשי הזה ויותר מזה, העובדה שהוא ייחודי הופכת את זה ל'רומנטי' יותר.

Berethor

New member

מי שעדיין לא מבין שיראה סרט רומנטי ויחשוב אם הזוג בסרט הוא באמת 'רק ידידים', ברגשות ובמעשים..

p019

New member
כמו שאמרתי, זה קצת יותר מסובך

הבעיה היא שאני ממש אוהבת סיפורים רומנטית.
ממש ממש צורכת את זה בכמויות.
איך מישהו יכול לאהוב כל כך לקרוא על משהו שהוא לא מעוניין בו?

התאוריה האחרונה שלי זה שברוב הדברים אפשר להפריד בין הנאה מצפיה/דיבור להנאה ממעשה.
הדוגמה הטובה ביותר היא ספורט. אני בתוחה שכולכם מקירים אנשים שאוהבים לצפות בספורט אבל לא לעשות ספורט וקראתי פעם ראיון עם כדורגלן שאמר שהוא לא אוהב לצפות במשחקי כדורגל. כך שכל הצירופים קיימים.
אבל אולי זה נכון לעוד דברים. אולי אני אוהבת לקורא ולראות רומנטיות אבל במעשה?

בניגוד למניות - שהתחושה שלי שלא יכול להיות שאני אי פעם יפגוש מישהו שאני ימשך עליו מינית - ברומנטיות זו בהחלט אופציה שנראת לי אפשרית.

בקיצור מסובך. אבל אהבתי את הא-פורה רומנטית

Berethor

New member
טוב אולי את לא א-רומנטית מוחלטת

אחרי שסיפרת שאת נהנת מסרטים רומנטיים, אבל עדיין את ככל הנראה א-רומנטית ברמה גבוהה יחסית, כי עדיין אינך ממש רוצה/מחפשת את זה, ועדיין לא הבנת מזה רומנטיות בכלל, אגב זה לא סותר את זה שאת רואה סרטים רומנטיים או קורא ספרים רומנטיים אם אינך מסוגלת להבין מזה בכלל?
. בין לאהוב כדורגל אבל לא לשחק כדורגל, לבין לא לאהוב כדורגל וגם לא לאהוב לצפות בכדורגל, ולא להבין מה הקטע בכדורגל בכלל, יש הבדל. כן יש מצב שאת רואה לצפות אבל לא אוהבת להשתתף בזה בעצמך, הדבר הזה קיים בהרבה נושאים, הגיוני שיהיה קיים גם במיניות ורומנטיות.

אז מצד אחד זה כנראה הוכחה לכך שהא-רומנטיות שלך אינה מוחלטת, אחרת גם לצפות לא היית אוהבת, מצד שני היא עדיין מאוד משמעותית, ובסופו של יום, אם את אוהבת רק לצפות מזה נותן לך בהקשר הזוגי? מזה עוזר לבן הזוג אם את צופה או לא כל עוד את לא עושה עם זה כלום בפועל, זה אומנם נחמד אולי לצפות ביחס עם בן זוג בדברים כאלה, אבל זה בטח שאינו מהווה תחליף לדבר האמיתי בזוגיות. לצפות אפשר גם לבד, לא באמת צריך זוגיות לזה. יש סיכוי שאולי בעתיד אם תרגישי משהו למישהו תהי יותר רומנטית, אבל זה לא משהו שאפשר להיות בטוחים לגביו, פלוס אפילו אם תחושי לא בטוח שזה יהיה חזק מספיק כדי לעשות עם זה משהו בפועל, אז זה לא יתן הרבה.

אבל זה לא משנה הרבה, אפילו לא-מיניים רומנטיים החיים לא קלים מבחינה זוגית, אז להיות גם א-רומנטית רק הופך את זה ליותר קשה, גם בתור א-מיניים, הצפיות הרומנטיות הן גבוהות יותר לדעתי, כי עיקר הדגש הוא שם, אם אפילו זה לא משהו, אז מה שווה הקשר, לדעתי לא הרבה. אבל 'היתרון' בא-רומנטיות פלוס א-מיניות, זה שבמלא אין כמעט שום סיבה להיות בקשר זוגי, לא מינית ולא רומנטית. יותר קל להיות בלי זה ככה. לטוב ולרע.

אגב, את מוזמנת לעשות את הניסוי שעשתה המבורגר

היא חיפשה בצורה אינטינסיבית קשר זוגי (דרך אתר הכרויות בין השאר).
התחילה לצאת עם גברים, התחברה לאחד מהם ו'יצאה' איתו במשך שנה.
הקשר שלהם היה לאורך כל הדרך הרבה פחות זוגי מהמקובל בצורה משמעותית ובסופו של דבר אחרי שנה היא הבינה שזה ממש לא מדבר אליה והיא לא מרגישה שום צורך בזה.

niwo

New member
אני א-רומנטי אפור

ואני ממש אבל ממש מצטער, אבל אין לי זמן לענות כרגע (עושה שיעורי בית בקוונטים 1).

למעלה