א"ס נשאר א"ס .

dina199

New member
א"ס נשאר א"ס .

אפשר לנסות לא לספר (לו ולאחרים) , אפשר לנסות להסתיר (ממנו ומאחרים) , אפשר ללמד אותו ולדרוש ממנו 'לחקות אחרים' (וזה יישאר ברמת החיקוי כי זה לא טבעי לו לכן גם החיקוי יבלוט) - אבל אין סיכוי להפוך אותו לנ"ט. מה שהוא לא ידע - הוא יגלו עם הזמן לבד (או שיגלו לו ולא בעדינות יתרה) .
כנ"ל אין 'קצת אוטיסט' , 'אוטיסט קל' - מי שנמצא בספקטרום האוטיסטי, הוא שם.

dina199

New member
איפה בדיוק כתבתי על

'לקבל כל התנהגות' ?

כתבתי על ניסיונות הסתרה של ההורים (שמתרצים את זה בסיבות שונות וטוענים שזה לא מבושה) ודרישה לחקות התנהגויות של נ"טים (כדי שהסביבה לא תרגיש שהוא א"ס).
סה"כ כתבתי שמה שלא יעשו , מה שלא ידרשו, וגם אם 'אין סיבה לקבל כל התנהגות' - דווקא יש המון סיבות
) -
א"ס יישאר א"ס . אולי מרוצה, אולי מדוכא, אולי מאושר , אולי אובדני - אבל יישאר א"ס.
וכתבתי את זה בהודעה נפרדת כדי לא לכתוב דברים כאלה בשרשור תמיכה.

וממתי נ"טים הם טלית שכולה תכלת ? האם התנהגויות שלהם מושלמות תמיד ?

abashel13

New member
נ"ט יוצרים קוד התנהגות בכדי לא לקיים אותו

וזוהי בערך התנהגות האדם הסביר... כלפי חוץ מציג את עצמו כנורמטיבי מהלל ומשבח את ההתנהגות הנכונה

ויחד עם זאת מרשה לעצמו בשם האידאל ההתנהגותי להתנהג בהתאם לקודים אחרים... רק שהוא מסתיר את זה

תחת ...פחדים אשמות ו"עניינים לא פתורים" שלכל אלה הוא קורא נורמלי... מה יש כולם לא נוהגים עם שתי ידיים על ההגה?

אוקיי חביבי אז למה להעמיד פנים שזאת הנהיגה הנכונה?

dina199

New member
גם מחזיקים את הא"ס מתחת לזכוכית מגדלת.

לפעמים בדיוק לאותה התנהגות שאצל נ"ט אף אחד לא עושה עניין , במקרה של א"ס הסביבה מתייחסת בחומרה כלמשהו ש'חייבים לטפל כי זו לא התנהגות תקינה' .
זה יכול להיות מצחיק, אבל זה עצוב מדי.

abashel13

New member
מאחר וא"ס זאת תכונה אנושית טבעית

שכל הנ"ט מסתירים במרץ רב לא נוח להם שיש כאלה שמבליטים את התכונה...

התכונה של להיות לעצמי, רגיש, עדין ותמים, ילדותי משהו היא אנושית לחלוטין

אבל הסתרותיה ונגזרות הסתרותיה הן בעיתיות אצל כל אחד ובטח ובטח

בחברה שמכחישה עצמיות עדינות תמימות רגישות ומקדשת קשיחות שרידה והצלחה

arana1

New member
הכללים המהוללים מכילים סתירות פנימיות

הקוו שלפיו מנסים ליישר את כולם בנחרצות וחריצות אין סופית מבטא בסך הכל פרדוקסים עמוקים מאוד
וגם מאוד בלתי פתורים
דווקא אוטיסטים מרגישים בזה
ולכן כולם עושים להם את המוות

אתה לא נוהג עם שתי ידיים על ההגה?????

אז איפה אתה שם אותם?

ואני לגמרי רצינית. אני מאוד מקפידה על זה וגם שאר משפחתי. נראה לי ממש בסיסי.

abashel13

New member
עם הידיים יש לי כמעט תמיד בעיה ואני לא יודע

איפה לשים אותן... הכי גרוע זה כשאני במיטה לפני השינה

והרבה פעמים חשבתי על האפשרות לשים אותן בארון כי הן מפריעות לשכב...

על המזרון שלי יש מקום לגוף ולרגליים אבל הידיים לא מתוכננות למזרון... וגם לא להגה...

dina199

New member
זה בכלל לא פשוט לשמאליים.

כל הכיוונים מתהפכים אצלם.

abashel13

New member
אני ימני ביד ורגל ושמאלני בכמה וכמה רעיונות

וכנראה שאיזון ימין ושמאל אצלי לא עובד לפי הכללים המוכתבים...אלא מתאזן כל פעם אחרת...

דרך אגב בעיסוקי סביב תנועת הגוף יצרתי לא מעט תרגילי א-סימטריה והתגלית העיקרית

סביב העניין הוא שהסימטריה הויזואלית של הגוף בין ימין ושמאל אינה מגובה ע"י נוירולוגיה תואמת...

הימין והשמאל מתאזנים מתוך שונות ולא שווים מלכתחילה... ותפקודם הנוירולוגי שונה לגמרי...

מכירה כמה וכמה שמאליים, וזה לא קשור לידיים על

ההגה. יש סיבה לכך שהידיים על ההגה וזה קשור לתגובה מהירה כשחלילה קורה משהו).

dina199

New member
אני מאוד בעוד שני הידיים על ההגה

ובצורה הנכונה ,כי אני מאוד בעד תגובה נכונה. אבל גם כאן אנחנו שוב מנתחות בצורה לוגית דברים שחשובים לנו.
ואילו הרבה נ"טים בכלל לא חושבים על זה ושמים את הידיים כמו שכתבתי בתגובה למטה.
לנהיגה שלנו (בנכונה על פי החוק וההגיון ) הם קוראים - 'נהיגה של זקנים'. אני לא המצאתי את זה , שמעתי את זה לא פעם ואכן ראיתי אותם האנשים נוהגים כך (בצורה 'צעירה וקולית' - לדבריהם) .

ומה בכך?

הבן שלי צעיר, נ"ט למהדרין, ובכל זאת נוהג כמו שצריך (לפחות כשאני בסביבה ואני מאמינה לו שלא רק).

השאלה לא מה עושים כולם, אלא מה צריך לעשות. אם הבן שלי היה נוהג כך, הוא לא היה מקבל את המכונית.

החינוך של ההורים לא צריך להיות לפי מה ש"כולם" עושים (ביטוי מיותר כמובן) אלא מה שנכון לעשות.

אם למשל כולם מעתיקים בבחינות, אז תלמדי את הבן שלך שכך ראוי לעשות?

הורים צריכים לדעתי לחנך את הילדים לערכים, ולא לפי מה שמקובל ומה שעושים כולם. נ"ט וא"סים כאחד. אני מלמדת את ילדיי נימוסים והליכות, מתוך שאיפה שהם יהיו כאלה. וזה לא משנה מה מקובל ומה לא.
אני מאוד מאמינה בנימוס, ולכן אני מחנכת כך את ילדיי.

לכן זה לא רלוונטי בעיני מה עושים אנשים אחרים. כמלמדים ילד לנהוג, הוא צריך ללמוד לשים ידיים כמו שצריך על ההגה, גם אם זה לא קוּל.

dina199

New member
ברור שכל העניין הוא מה 'צריך לעשות'

רק שרוב רובו של הלחץ הזה מופעל על א"סים ((על ידי עצמם ועל ידי אחרים)
ונ"טים הרבה פעמים מצפצפים על 'מה שצריך' , גם מפעילים עליהם פחות לחץ (כנראה אין כל כך מי שיפעיל
), ואם מופעל לחץ הם לא מודעים שהוא מופעל או מצפצפים גם על זה.
אני לא מצדיקה את זה, רק מתארת מצב קיים. למצב הזה גם יש לפעמים תוצאות קטלניות , ואפילו אז בד"כ לנ"ט יש תחושה 'לי זה לא יקרה' , 'זה קורה רק לאחרים'.
דווקא א"ס יהיה שומר חוק 'לפי הספר' כי זה מה ש'כתוב בספר'

dina199

New member
הרבה נ"טים נוהגים עם ידיים בתחתית ההגה

או בכלל עם יד אחת , כי זה נחשב 'צעיר וקול' (cool )

למעלה