א נ י מ פ ח ד ! ! !

א נ י מ פ ח ד ! ! !

עד לפני כשנה וחצי עבדתי כשכיר במשכורת מינימום. בגלל המצב התחלתי לעבוד כשכיר במקום נוסף במשכורת מינימום + קצת. אני לא יודע מה קרה ולמה, אבל לפני כחצי שנה קבלתי ממס הכנסה דרישה לתשלום מקדמות לשנת 2003, שחלקן כ -.1500 ש"ח לתשלום מידי ועוד כ -.3300 ש"ח לתשלום ב 3 תשלומים עד סוף השנה. הלכתי לרואה חשבון והוא אמר לי שיעשה "תאום מס?" ויבקש ביטול המקדמות. אתמול קיבלתי בדואר 2 מכתבים ממס הכנסה: 1. דרישה והודעה לתשלום חובות (על ניר סגול) שבו כתוב: שנת מס 02, מהות החוב 00-מס-שומה עצמית, שלבי אכיפה- התראה, סך חוב משוערך 1,435. שנת מס 03, מהות החוב 10-מקדמת חוב שוטף, שלבי אכיפה- התראה, סך חוב משוערך 3,318. תאריך הפקה 25/9/03, תאריך הדפסה 03/10/2003. בטופס הם מודיעים לי שנשלחים צווי עיקול על נכסי. 2. הודעה על ביטול דרישת המקדמת לשנת המס 2003 (על ניר ירקרק). תאריך הפקה 01/10/2003, תאריך הדפסה 03/10/2003. בעבר קראתי על מקרים שבהן יד ימין לא יודעת מה עושה יד שמאל. האם שוב מקרה דומה? מה עלי לעשות? מה כן לשלם ומה לא? יש לציין שאני כבר מעל גיל 50 ומעולם לא היו לי בעיות עם מס הכנסה. תודה על תשומת הלב.

נפתלי ג

New member
לאפולון

הבעיה שלך נובעת מכך שלא עשית תאום מס בשנת 2002 . משכורת מינימום אחת אינה מגיעה לחבות במס אולם שתי משכורות חייבות במס. ולכן קיבלת הודעת חוב לשנת 2002. הרו"ח שלך צריך להכין דו"ח לשנת 2002 ולבדוק עם החיובים של מס הכנסה נכונים. גם לשנת 2003 צריך לעשות תאום מס ולבטל מקדמות. על פי תאוריך רו"ח שלך מטפל נכון בבעיה . במס הכנסה יש עיצומים ועכשו בחול המועד לא עובדים ופתרון הבעיות לוקח יותר זמן. תתאזר בסבלנות. ולהבא תקפיד לנהוג לפי החוק. כדאי לזכור כי הדיווחים השנתיים מגיעים למס הכנסה ושם יכולים לבדוק די בקלות את תשלומי המס של כל אחד.

למעלה